10 Populairste Attractieparken in Nederland

1 April is het attractieparkseizoen in Nederland weer volop losgebarsten. Dit is een lijstje van de meest bezochte attractieparken in Nederland. Populariteit is natuurlijk geen graadmeter over hoe leuk een park is, maar het zegt vaak wel iets over de grootte en het aantal attracties. Tussen de parken zit veel verschil, naar Plopsa ga je met kleine kinderen, Walibi daarentegen is geschikt voor ‘kinderen’ van alle leeftijden. Veel van de parken hebben er ook dit seizoen weer veel aan gedaan om nieuwe bezoekers te trekken. Zo is er in Walibi de nieuwe Club Psyke: 5D Experience. Ook de Efteling staat niet stil, in juni (2012) wordt daar Aquanura, de grootste watershow van Europa geopend.

10. Drouwenerzand – 250.000

Drouwenerzand

Attractiepark Drouwenerzand in Drouwen noemt zichzelf “het voordeligste pretpark in Europa”. En goedkoop dat is het, je betaalt 12 euro, en dan is alles inclusief (ook eten en drinken). Het park wint de laatste jaren snel aan populariteit. Het park is vooral geschikt voor jongere kinderen tot zo’n 13 jaar.

Drouwenerzand.nl

9. Plopsa Indoor Coevorden – 270.000

Plopsa Indoor Coevorden

Nederlands nieuwste attractiepark is Plopsa Indoor in Coevorden, geopend in 2010. Het park is van Studio 100, en alle bekende figuren van deze zender zijn dan ook te vinden in het park: Samson & Gert, Kabouter Plop, K3, Mega Mindy en Bumba. Leuk voor de kleintjes dus.

8. Drievliet – 350.000

Drievliet

Familiepark Drievliet ligt in Den Haag. Er is van alles te doen, er zijn speciale attracties voor kinderen, voor de familie en je hebt de “Thrill Rides”. De nieuwste attractie is de Formule X, een achtbaan waar je binnen 2 seconde op 70 kilometer per uur zit. Ook staan er shows op het programma, in 2012 zal DJUMBO optreden geven en draait er een 5D animatiefilm van Robin Hood.

Drievliet.nl

7. Hellendoorn- 400.000

avonturenpark_hellendoorn

Ook Hellendoorn heeft vernieuwd in 2012. De nieuwe attractie in het park is “Tarantula Magica!” (vanaf 28 april) waarin je flink wordt rondgedraaid. Verder zijn er veel wildwaterbanen en andere snelle attracties te vinden in Hellendoorn.

Avonturenpark Hellendoorn

6. Koningin Juliana Toren – 450.000

Koningin Juliana Toren

Mooi gelegen aan de rand van Apeldoorn ligt attractiepark Juliana Toren. Het park heeft ondertussen 60 attracties voor jong en oud.

Bezoek hier de website van Koningin Juliana Toren

5. Toverland – 500.00

toverland-entree

Op de vijfde plaats van populairste attractieparken vinden we Toverland, te vinden in Noord Limburg. Het pretpark is grotendeels overdekt, en daarom ook te bezoeken in de winter.

Toverland

4. Walibi – 800.000

walibi

Verwacht je actie in een park, dan moet je naar Walibi gaan. Vol met spannende achtbanen, zeven ondertussen alweer. De ene nog sneller dan de andere. Maar ook voor kleine kinderen is er genoeg te doen in het park.

Walibi

3. Duinrell – 1.4 miljoen

duinrell

Duinrell is niet eens een supergroot pretpark, maar trekt ook veel bezoekers met het spectaculaire zwembad “Tikibad”.

Duinrell

2. Slagharen – 1.5 miljoen

slagharen

Ooit begonnen als Ponypak, maar ondertussen Nederlands op een na populairste attractiepark. Alle attracties die je verwacht in een park zijn aanwezig, 2 achtbanen, een wildwaterbaan, zweefmolens, etc. 50 attracties in totaal.

Slagharen

1. De Efteling – 3.9 miljoen

de efteling pretpark

De absolute nummer 1 als het gaat om pretparken in Nederland is natuurlijk De Efteling. Naast vele attracties (waaronder 5 achtbanen, 2 waterattracties en 3 darkrides) zijn er shows, een natuurpark, roeivijfers, en nog veel meer. Dit jaar (2012) bestaat de Efteling 60 jaar en dat wordt gevierd met een nieuwe attractie, “Aquanura”, de grootste wildwater show van Europa, een Voorproefje vind je hier

De Efteling

Nog zo’n leuk uitje is de dierentuin! Bekijk hier de 10 populairste dierenparken in Nederland.
En lees ook eens de top 10 van grootste pretparken in de wereld, en grootste pretparken in Europa als je iets verder van huis plezier wilt maken.

bronnen: respons.nl & NBTC 


Comments
 • fereshta
  mei 3, 2012 2:21 pm   Beantwoorden

  dit klopt niet, walibi is het populairst

  • Roel Steeghs
   augustus 13, 2012 2:31 pm   Beantwoorden

   Blijkbaar niet, 800.000 of 3.500.000 bezoekers, lijkt mij een aardig verschil.

 • sinterklaas
  mei 29, 2012 8:25 pm   Beantwoorden

  zeker weten!

 • schijt
  oktober 11, 2012 12:29 pm   Beantwoorden

  ku

 • ravi
  februari 19, 2013 7:51 pm   Beantwoorden

  woow kijk dat filmpje van aquanura dan!!

 • davo
  juni 9, 2013 10:54 am   Beantwoorden

  efteling is al heel oud en walibi is nog best nieuw

 • rijk bardoul
  augustus 26, 2014 8:29 pm   Beantwoorden

  walibi is heeft dan misschien niet de meeste bezoekers maar is wel het beste park. argumenten: 1: veel meer attracties en ze liggen lekker dicht bij elkaar en je hoeft geen uren te lopen. 2. de efteling heeft alleen de python als echte thriller walibi heeft goliath, express, speed of sound, en el condor. 3. walibi is veel nieuwer als de efteling. 4. persoonlijk vind ik het personeel vriendelijker in walibi. de efteling is een leuk park, daar gaat het niet om maar walibi is wel het beste park van nederland vind ik!

 • rijk bardoul
  augustus 27, 2014 8:06 am   Beantwoorden

  en trouwens, walibi heeft niet zoveel bezoekers omdat ze minder lange tijden open zijn als de efteling en walibi is maar een half jaar geopend


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Alle Categorieën