Top 10 Best Betaalde Voetballers van 2013

Dat voetballers hoge salarissen krijgen dat is ondertussen wel bekend. Overigens wordt het grote geld meestal niet verdiend op, maar buiten het veld. Gigantische contracten met Adidas, Nike, Pepsi, etc. leveren pas echt veel geld op. Het Amerikaanse Forbes magazine stelt ieder jaar een top 10 op van de best betaalde voetballers, dit is de lijst van 2013 (het gaat om het geld dat ze verdiend hebben in 2012):

10. Didier Drogba (Galatasaray) €13,6 miljoen

Didier Drogba
fstockfoto / Shutterstock.com

Na acht jaar Chelsea verkaste Drogba in juni 2012 naar het Chinese Shanghai Shenhua waar hij ongeveer €250.000 per week verdiende. Hij vertrok na een half jaartje weer, nu speelt hij bij het Turkse Galatasaray. Naast zijn salaris krijgt hij ook geld van Nike en Pepsi.

9. Ricardo Kakà (Real Madrid) €14,7 miljoen

kaka
Photo Works / Shutterstock.com

Echt veel speelt de vaak geblesseerde Braziliaan Kakà momenteel niet bij zijn club Real Madrid. Er zijn dan ook geruchten dat hij graag wil verkassen, mogelijk naar zijn oude club AC Milan. Probleem is dat hij veel te duur is. Naast zijn salaris heeft Kakà sponsorcontracten bij Adidas en Pepsi.

8. Neymar (Santos) €14,8 miljoen

Neymar
Wikicommons

Het 21 jarige Braziliaanse supertalent heeft al sponsorcontracten bij onder andere Nike, Konami, Panasonic, Red Bull, Santander, Unilver en Volkswagen. Neymar moet de grote held worden van Brazilië bij het WK van 2014 dat in zijn land wordt georganiseerd. Hierna is een transfer naar Spanje waarschijnlijk onvermijdelijk en zal hij alleen nog maar meer gaan verdienen.

7. Fernando Torres (FC Chelsea) €15,2 miljoen

Fernando Torres
Yiannis Kourtoglou / Shutterstock.com

Chelsea telde in 2011 het mega bedrag van €60 miljoen neer voor spits Fernando Torres. Tot nu toe kan hij het bij zijn nieuwe club niet echt waarmaken. Ook wordt hij niet meer geselecteerd voor het nationale elftal van Spanje. Maar dankzij zijn salaris en contracten met Pepsi en Nike verdiende hij vorig jaar toch €15,2 miljoen.

6. Yaya Touré (Manchester City) €15,2 miljoen

Yaya Touré
Wikcommons

Yaya Touré heeft net zijn contract vernieuwd bij zijn club Manchester City. Hij krijgt de komende vier jaar wat minder salaris, maar kan wel meer bonussen verdienen. Zijn grootste sponsor is Puma.

5. Wayne Rooney (Manchester Utd.) €15,3 miljoen

Wayne Rooney
Jaggat Rashidi / Shutterstock.com

Het is even de vraag of Rooney volgend jaar ook nog zo hoog in de lijst staat. Zijn ster lijkt dalende bij Manchster United, en ook een van zijn grote sponsors, EA Sports, heeft zijn contract niet verlengd. Zijn derde boek “My Decade In The Premier League” leverde hem echter wel weer miljoenen op.

4. Sergio Aguëro (Manchester City) €15,9 miljoen

Sergio Aguëro
Jaggat Rashidi / Shutterstock.com

Sergio Aguëro heeft een megacontract bij Man City en is een van de gezichten van Puma en Pepsi.

3. Lionel Messi (FC Barcelona) €30,9 miljoen

Lionel Messi
Natursports / Shutterstock.com

De beste voetballer ter wereld, Messi, is niet de best betaalde. Maar met €30,9 miljoen mag hij natuurlijk niet klagen. Met zijn vernieuwde contract bij Barcelona van €15 miljoen per jaar wordt hij de best betaalde speler op het veld. Daarnaast hij heeft hij contracten bij Adidas, Pepsi, EA Sports, Head & Shoulders, Herbalife, Turkish Airlines en Dolce & Gabana.

2. Cristiano Ronaldo(Real Madrid) €33,3 miljoen

Cristiano Ronaldo
Madridismo.ES / Shutterstock.com

Mooiboy Ronaldo heeft contracten bij Nike, Castrol, Clear Shampoo, Mobitti, Konami en Banco Espirito Santo. Daarnaast verdient hij natuurlijk miljoenen per jaar bij Real Madrid.

1. David Beckham (PSG) €38,8 miljoen euro

David Beckham
Photo Works / Shutterstock.com

De best betaalde voetballer van 2013 is wederom David Beckham. En dat komt niet door het salaris dat PSG hem betaalt (wat hij overigens volledig doneert aan het goede doel), maar door zijn sponsorcontracten met Adidas, Breitling, Coty, H&M en Sainsbury. Dit jaar gaat Becks waarschijnlijk alleen nog maar meer verdienen nu hij de ambassadeur is geworden voor de Chinese Super League.

Er moet trouwens nog even vermeld worden dat Samuel Eto’o ontbreekt in de lijst. Hij speelt bij Anzji Machatsjkala in Rusland en zou minstens 20 miljoen euro verdienen. Echter dit jaarsalaris kon niet geverifieerd worden.

bron: forbes.com 


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Alle Categorieën