Ieder jaar stelt Restaurant Magazine in samenwerking met Pellegrino en Acqua Panna een lijst op van de beste restaurants in de wereld. De lijst is gebaseerd op de meningen van 900 vooraanstaande mensen die werken in de restaurant wereld. Dit is de top tien van 2013:
10. Vendôme – Bergisch Gladbach (Duitsland)
Ondanks dat Vendôme de naam heeft van een Frans dorpje is het eten verre van Frans. De keuken is “nieuw Duits”. Duitse ingrediënten en tradities worden op een avant-garde manier geserveerd. Maar Duitsers zouden Duitsers niet zijn als je flink kon eten. Het grootste menu bestaat dan ook uit 25 gangen!
9. Steirereck – Wenen (Oostenrijk)
De keuken van Steirereck wordt beschreven als nieuw Oostenrijks, maar met een historisch tintje. Zeldzame ingrediënten als wildzwijnhoofd en wortels van de witte waterkers worden gebruikt voor de culinaire gerechten.
8. Arzak – San Sebástian (Spanje)
Het familierestaurant Azrak wordt gerund door Juan Mari Azrak en zijn dochter Elena Azrak Espina, the beste vrouwelijke chef van 2012.
7. Dinner by Heston Blumenthal – Londen (Engeland)
Heston Blumenthal heeft chef Ashley Palmer-Watts ingehuurd om de beste Britse gerechten te maken. Eén van de gerechten is “foie gras parfait with grilled bread and Black Foot Pork Chop” een recept uit 1820.
6. D.O.M. – São Paulo (Brazilië)
De keuken van D.O.M. wordt beschreven als contemporary Brazilian cuisine. Ze gebruiken ingrediënten uit het Amazone regenwoud. Het restaurant wordt dan ook beschreven als “Part chef, part historian, part botanist.”
[criteo]5. Eleven Madison Park – New York (USA)
Voor $195 per persoon kun je in New York bij Eleven Madison Park alle lekkere hapjes van het menu van de Zwitserse chef Daniel Humm proeven.
4. Mugaritz – San Sebástian (Spanje)
Chef-kok Andoni Luis Aduriz liep stage in het beroemde El Bulli. In zijn gerechten herken je dan ook de moleculaire gastronomie. Hij noemt het net iets anders, de techno-emotionele keuken.
3. Osteria Francescana – Modena (Italië)
“Bonkers but brilliant mastery from Modena’s main man” . Briljant eten, maar je zult nooit van te voren weten wat je kunt verwachten van Chef kok Massimo Bottura’s geniale, maar excentrieke werk.
2. Noma – Kopenhagen (Denemarken)
Vorige jaar nog de nummer één, nu moet chef René Redzep genoegen nemen met een tweede plaats. Alle ingrediënten die worden gebruikt voor het 20 gangen menu komen uit de bossen en kusten in de buurt van Kopenhagen. Alles wordt gebruikt. Als je gaat zitten staat de eerste gang al op tafel, het bloemstuk in het midden!
1. El Celler de can Roca – Girona (Spanje)
Het nieuwe beste restaurant van de wereld is El Celler de can Roca in Girona, van de drie gebroeders Roca. Joan is chefkok, Josep is de Sommelier en Jordi gaat over de excentrieke desserts.
[adsenseo]
6 reacties
Ik at onlangs in nog een betere in china:arnilodo shell
Tante sjaar in Rotterdam is beter
Er zijn heel veel lekkere restaurants over heel de wereld,en dit is eigenlijk ook iets heel persoonlijk.Maar zelf geef ik de voorkeur aan Oost Vlaanderen.Waar vakmanschap en rijkelijke keuken veel te vinden is.Wij gaan regelmatig in Lokeren naar de Vienna aan het stationsplein in Lokeren ,is altijd heel culinair en vernieuwend .Maar er zijn er natuurlijk nog veel in onze streek :vier emmershof,fleur de lin,enz .Een correcte prijs- kwaliteit verhouding is ook belangrijk.Eten is één van de belangrijkste geneugten in het leven!
en MCdonalds dan.
Groot gelijk
en de sterren die de Michelin elk jaar toekent.
is dat niet de allerbeste graadmeter ?