Top 10 Grootste steden ter wereld

Dit zijn de grootste steden ter wereld vergeleken op inwonersaantallen van 2013. De getallen zijn bij elkaar verzameld door “Demographia”. Inwoneraantallen van steden zijn vaak moeilijk met elkaar te vergelijken, omdat per land kan verschillen wat wel en wat niet tot een bepaalde gemeente wordt gerekend. “Demographia” gaat uit van het stedelijk gebied, een veel gebruikte maat voor het kijken naar inwonersaantallen van steden.

Laatste update: 2014

10. Mexico City – Mexico – 20.032.000 inwoners

mexico city

Mexico Stad staat niet alleen bekend als een van de grootste steden, ook is het de grootste hooggelegen stad. Dan moet je denken aan 2.240 meter boven de zeespiegel. De stad is gebouwd in het dal van Mexico. Dit dal wordt omgeven door vulkanen. Vanwege deze locatie hebben de inwoners structureel last van luchtvervuiling; er hangt altijd smog boven Mexico Stad. Men stelt hier dat één dag lucht inademen gelijk staat aan het roken van een pakje sigaretten. Mexico Stad is in 1325 gesticht door de Azteken. Op deze locatie verslond een adelaar op een cactus een slang. Volgens hun stamhoofd moesten de Azteken zich daar vestigen. Dit tafereel zie je terug op het wapenschild van de vlag van Mexico. Niet voor niets is het historisch centrum van Mexico Stad een van de meest bezochte plekken. Hier tref je de Azteekse ‘Templo Mayor’ aan.

9. Sao Paulo – Brazilië – 20.568.000 inwoners

sao paulo

De Braziliaanse stad Sao Paulo is in 1554 gesticht. Tot het einde van de negentiende eeuw bleef de stad betrekkelijk klein. Daarna is Sao Paulo gegroeid tot de grootste stad van Zuid-Amerika. Aan deze ontwikkeling heeft de export van koffie zeker bijgedragen. Toen de slavernij werd afgeschaft trok de stad enorm veel immigranten uit Europa aan. Zij vonden werk op de koffieplantages. Op hetzelfde moment trokken vele ex-slaven naar de stad om er te werken. De dalende koffieprijs aan het begin van de twintigste eeuw betekende de start van de industriële ontwikkeling van Sao Paulo. Anno 2014 mag deze wereldstad zich het economische en culturele centrum van Brazilië noemen. Een laatste opmerkelijk feit betreft de vele woontorens; nergens ter wereld tel je meer gebouwen met minimaal 15 verdiepingen, als in Sao Paulo.

8. New York – USA – 20.673.000 inwoners

New york city

Menigeen denkt dat New York City, afgekort NYC, de hoofdstad is van de gelijknamige staat. Mis, deze eer komt Albany toe! Wel mag New York City zich de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika noemen. Onder de naam Nieuw-Amsterdam is de stad in 1625 gesticht als handelspost van Nederland. De architectuur van bepaalde gebouwen en naamgeving verraadt nog altijd de Nederlandse invloed. New York City, centraal gelegen tussen de steden Washington D.C. en Boston, is gesitueerd aan de monding van de Hudson River. Deze locatie heeft enorm bijgedragen aan de ontwikkeling van New York City tot wereldhandelsstad. Het grootste deel van de stad is gebouwd op drie eilanden, te weten Manhattan, Staten Island en Long Island. Gebrek aan grond heeft in sommige delen van de stad een hoge tot zeer hoge bevolkingsdichtheid tot gevolg.

Lees ook: top 10 Dingen om te doen in New York

7. Manilla – Filipijnen – 21.241.000 inwoners

Manilla

De naam Manilla komt van ‘maynilad’. Letterlijk betekent dit ‘hier is nilad’. Onder nilad wordt een witte mangroveplant verstaan, die je in en om Manilla in grote aantallen aantreft. De stad ligt op het eiland Luzon aan de oever van de Baai van Manilla, welke uitmondt in de Zuid-Chinese Zee. Om tot een beter beheer van de stad Manilla en omliggende steden en gemeenten te komen, werd dit gebied in 1975 samengevoegd tot de regio ‘Metro Manilla’. Manilla werd toen uitgeroepen tot de nieuwe hoofdstad van de Filipijnen. Inmiddels vormt de stad het politieke, culturele en wetenschappelijke hart van het land. Helaas brengt deze status niet alleen maar voordelen met zich mee. Manilla heeft veel last van overbevolking, vervuiling, verkeersproblematiek en misdaad.

6. Shanghai- China – 21.766.000 inwoners

Shanghai

Ook Shanghai is begonnen als dorpje, waar men leefde van de visserij en textielindustrie. Het Verdrag van Nanking met het Verenigd Koninkrijk in 1842, maakte dat Shanghai tot een havenstad met wereldwijde verbindingen zou uitgroeien. Sinds 2004 beschikt de stad over de grootste haven van de wereld. Shanghai ligt aan de Oost-Chinese zee en wordt door de rivier Huangpu in tweeën gesplitst. Het weer in de stad kent vier verschillende seizoenen. Als de frisse winden vanuit Siberië opkomen, dan komt de temperatuur ‘s winters niet boven het vriespunt uit. Ook sneeuw is niet ongewoon. De zomers staan bekend als vochtig en warm. Als je Shanghai wilt bezoeken, dan kun je dat het beste in de lente of herfst doen. Het is er dan warm, maar niet heet. Ook ontloop je zo de hevige regenbuien, die in de zomer vallen.

5. Delhi – India – 22.826.000 inwoners

Delhi

Delhi kent een lange geschiedenis. Zo hebben opgravingen scherven van grijs geschilderd aardewerk opgeleverd, die dateren van circa 1.000 voor Christus. Sommige archeologen associëren deze vondsten met de tijd van de Mahabharata. Later stuitte men op architectonische overblijfselen uit de Mauryaperiode, welke zich in de derde en tweede eeuw voor Christus afspeelde. Het is heel aannemelijk dat zich vanaf die periode stammen vestigden in en om het gebied, dat wij nu kennen als Delhi. Inmiddels is de stad uitgegroeid tot een van de grootste economieën van India. Hiermee samenhangend is Delhi de belangrijkste plek in India voor directe buitenlandse investeringen. Vele multinationals hebben hun hoofdkantoren in Delhi gevestigd.

4. Seoul – Zuid-Korea – 22.868.000 inwoners

seoul zuid-korea

De geschiedenis van de stad Seoul gaat ongeveer 600 jaar terug. Lange tijd bleef het inwonertal op 200.000 hangen. Koning Taejo van Joseon bracht daarin verandering; hij maakte Seoul de hoofdstad van de Joseondynastie. Toen heette de stad nog Hanyang. Vervolgens werden diverse belangrijke gebouwen gebouwd, waardoor in de eerste helft van de vijftiende eeuw een geheel nieuwe stad was neergezet. Tot 1945 was Seoul de hoofdstad van heel Korea. Na de afscheiding van Zuid-Korea in 1948 is het de hoofdstad van dat land. De stad Seoul staat bekend als een van de dichtstbevolkte steden van de wereld. Op dit moment woont bijna de helft van alle Zuid-Koreanen in de regio Seoul. Ook staan er meer dan één miljoen voertuigen geregistreerd. Tot na middernacht wordt de stad geplaagd door verkeersopstoppingen!

3. Karachi – Pakistan – 23.300.000 inwoners

karachi

Het gebied waar de Pakistaanse stad Karachi zich bevindt, is al erg lang bewoond. Ten tijde van de Griekse oudheid was hier de havenstad Krokola gevestigd. Toen werd de stad ook wel Barbarikon genoemd. In de achtste eeuw gebruikten de Arabieren de naam Debal voor deze stad. Via Kolachi werd de naam halverwege de achttiende eeuw veranderd in Karachi. De stad ligt in het zuiden van Pakistan aan de Arabische Zee.
Opmerkelijk is dat de stad in 1998 nog 9.339.023 inwoners telde. In 2011 was dit aantal meer dan verdubbeld! Deze bevolkingsgroei wordt verklaard door de komst van grote groepen Urdu-sprekende Moslims, ook wel Muhajirs genoemd. Na de splitsing van India en Pakistan zochten zij hun heil in Karachi. Inmiddels vormen de Muhajirs de grootste bevolkingsgroep.

2. Jakarta – Indonesië – 26.746.000 inwoners

Jakarta indonesie

‘Sunda Kelapa’, ‘Jayakarta’, ‘Batavia’ en ‘Djakarta’; ook de stad Jakarta wordt in de geschiedenisboeken met andere namen aangeduid. Sinds 1972 kennen we de hoofdstad van Indonesië als Jakarta. Gelegen aan de Noordwestkust van het eiland Java vind je hier het politieke, economische en culturele centrum van Indonesië. Dit gebied staat bekend als de grootste metropool van Zuidoost-Azië. Overigens hebben de Nederlanders hier ook een aandeel in. Het was Jan Pieterszoon Coen, die de stad in 1613 veroverde en met de grond gelijk maakte. Hij liet er een nieuwe stad bouwen en wilde deze Nieuw-Hoorn noemen. Jan Pieterszoon Coen is namelijk geboren in Hoorn. De hoogste bestuurders konden deze naam niet zo waarderen; het werd Batavia en dit bleef zo tot 1942.

1. Tokyo – Japan – 38.2 miljoen

tokyo

Tokyo is de hoofdstad van Japan en ligt in Oost-midden van het eiland Honshu. Tot de agglomeratie Groot-Tokyo behoren ook de steden Yokohama, Kawasaki, Saitama en Chiba. Deze agglomeratie staat bekend als de grootste en meest dichtbevolkte van de wereld. Samen met New York City en Londen wordt de stad Tokyo gezien als één van de drie belangrijkste wereldsteden. Zo tref je hier de grootste concentratie van bedrijven, hoofdkantoren, banken, musea, universiteiten, theaters en winkels van Japan aan. Ook het keizerlijk paleis en de zetels van de regering zijn in Tokyo gevestigd. De allure van wereldstad heeft een enorme aantrekkingskracht op immigranten. De meest voorkomende etnische minderheden in Tokyo zijn respectievelijk Chinezen (circa 125.000), Zuid-Koreanen (circa 110.000), Noord-Koreanen (circa 60.000), Filipijnen (circa 30.000) en Amerikanen (circa 20.000). Overigens valt het niet mee om hier het hoofd boven water te houden. Tokyo staat bekend als één van de duurste steden op de wereld.

Hier vind je de 10 grootste steden van Nederland 


Comments
 • The dutch One
  maart 8, 2011 5:42 pm   Beantwoorden

  Is New York dan niet 1 van de grootste steden?

  • Anoniem
   augustus 2, 2011 6:51 pm   Beantwoorden

   Nee, new york heeft ong 8 miljoen inwoners

   • iemand
    december 14, 2011 2:52 pm   Beantwoorden

    niey new york heeft 19 mln

    • René Hindeloopen
     december 20, 2011 12:33 pm   Beantwoorden

     Hé iemand: 8,3 miljoen !!

     • Jonathan
      mei 10, 2015 3:09 pm  

      Inderdaad!, Zoek maar op, daar staat het goed. Dit lijstje klopt helemaal niet.

     • Anoniem
      december 25, 2015 8:45 pm  

      Licht er waarschijnlijk aan of je de gehele agglomeratie rekent

    • Tiwaaz
     december 20, 2011 11:10 pm   Beantwoorden

     Dat zou inderdaad kloppen, maar dan gaat het over de agglomeratie New York , niet over de stad zelf.

     Neem parijs, die stad heeft 7 miljoen inwoners ofzo.
     Maar de Agglomeratie 12miljoen.
     Buiten parijs zijn nog een 4tal steden aangelegd om de capaciteit te vergroten

     • Anoniem
      februari 24, 2012 11:44 am  

      parijs heeft 2,4 miljoen inwoners!

     • Erwin Gelens
      augustus 29, 2014 7:02 pm  

      Bij de grote van steden gaat het inderdaad om de definitie. Het is maar net wat je precies nog allemaal meetelt van de conglomeratie rondom de stad. New York de stad zelf heeft rond de 9 miljoen inwoners. Zie http://www.zegarchitectuur.nl/new-york/

  • Anoniem
   augustus 28, 2012 11:04 pm   Beantwoorden
  • stan
   december 31, 2012 12:39 pm   Beantwoorden

   NEEEEEEEEEE natuuurlijk niet!!!!Zowieso zie je dat toch al aan het lijstje, maar nog kon je het niet geloven…
   Omdat wij alleen maar datsoort propaganda krijgen en daarom denken wij zo over Amerika terwijl in de oosterse wereld is bijna alles groter en heeft meer luxe enzo, maar dat zien wij bijna niet…
   Tokyo, Bangkok, Mexico city, Bogota en andere steden als die zitten er niet eens bij en die staan zowieso ook nog boven veel van de grote steden/metropolen in Amerika…Maar oke in Europa krijgen wij zowieso amerikaanse propaganda en denken allemaal groot, luxe, rijkdom terwijl de meeste grootste dingen toch echt in de oosterse wereld liggen===>Bijvoorbeeld grootste pretpark ter wereld, snelste trein ter wereld en dan ook nog de meeste van de hoge gebouwen ook allemaal daar terwijl ik ALTIJD dacht dat die in Amerika stonden/staan…En zo nog veel meer dingen waarmee Amerika en de westerse wereld overtroffen worden, maar wij moeten maar denken dat bij ons alles het beste is…

   • tjerk
    februari 1, 2015 8:08 am   Beantwoorden

    klopt niet karachi is zeker niet de nummer 3 van de wereld en jakarta is ook niet zo groot
    bovendien is bombay in india groter dan delhi in india

    • dani
     augustus 20, 2015 11:20 am   Beantwoorden

     dombo Jakarta is juist heel groot 1 van de grootste steden ter wereld met 28 miljoen inwoners

  • Anoniem
   maart 30, 2016 2:09 pm   Beantwoorden

   natuurlijk!
   hij staat er ook bij als je goed kijkt.

 • Fa
  maart 27, 2011 7:41 pm   Beantwoorden

  Er is geloof ik een Chinese stad met 36 miljoen inwoners, maarja. Mexico city staat er ook niet bij :l

 • facts
  maart 29, 2011 9:41 pm   Beantwoorden

  klopt niet veel van dit lijstje

  • admin
   maart 30, 2011 7:47 am   Beantwoorden

   Dit zijn de grootste steden ter wereld (gemeten naar aantal inwoners in de gemeente, volgens schattingen voor 2009 van World Gazetteer). Inwoneraantallen van steden zijn vaak moeilijk met elkaar te vergelijken, omdat per land kan verschillen wat wel en wat niet tot een bepaalde gemeente wordt gerekend. Onderstaande getallen zijn uiteraard lager dan het inwoneraantal van het respectieve stedelijke gebied.
   Dus kijk je naar metropolen dan krijg je een heel ander lijstjes, dan staat Tokyo op de eerste plaats met meer dan 36 miljoen inwoners, maar dan kijk je niet alleen naar de stad Tokyo maar ook naar Yokohama, Kawasaki en Saitama.

 • Johan
  april 9, 2011 12:32 pm   Beantwoorden

  Hoe zit het precies met Mexico Stad met meer dan 22 milj. inw.

  • Cuypers
   mei 21, 2011 9:41 am   Beantwoorden

   Mexico City is voor meer als de helft illegave krottewijken die niet tot op een miljoen kunnen geschat worden en soms ook niet meergeteld worden

 • anoniem
  mei 19, 2011 7:07 pm   Beantwoorden

  zelfde verhaal natuulijk

 • Ali
  mei 26, 2011 12:30 am   Beantwoorden

  Dit zijn de aantal inwoners van de steden alleen, voorbeeld : alleen stad Istanbul telt ongeveer 12,5 miljoen inw., maar hele aglomeratie Istanbul telt tegen de 20 miljoen inw.

 • Ali
  mei 26, 2011 12:50 am   Beantwoorden

  Om het duidelijker te maken geef ik een voorbeeld met een stad in belgië, stad Luik telt ongeveer 200 duizend inw., maar hele aglomeratie Luik telt 600 duizend inw., dus als we stad Luik bij de boven genoemde steden bij zetten dan telt de eerste ( 200 duizend inw.)

 • Emo
  mei 31, 2011 1:10 pm   Beantwoorden

  Het lijstje klopt gewoon hoor 🙂

  Dit zijn de steden naar hun oorspronkelijk inwonertal dus wat ingeschreven staat bij de gemeente , en hiervan is Istanbul 1 van de grootste en drukste steden ter wereld !

  Maar als er een lijst word gemaakt naar gehele aglommeratie , dan zal het lijst veranderen en dan zal Tokio op 1 en Mexico city op 2 staan als het goed is .

  • Anoniem
   juli 7, 2011 8:56 pm   Beantwoorden

   Delhi en Sao Paulo zijn in het laatste geval resp. #2 en #3 🙂

 • kick
  juni 6, 2011 5:33 pm   Beantwoorden

  en tokyo dan

 • elias
  juli 1, 2011 10:13 am   Beantwoorden

  en New York dan?

 • Herman Albers
  juli 11, 2011 7:05 am   Beantwoorden

  En Seoul in Zuid Korea (27 milj.) dan?

 • Anoniem
  juli 14, 2011 8:59 am   Beantwoorden

  Caïro dan? 20miljn!

 • ali
  september 8, 2011 3:14 pm   Beantwoorden

  beijing 18 miljoen
  rio
  mexico city 22 miljoen

 • Frank
  september 10, 2011 2:08 pm   Beantwoorden

  Manila heeft maar 1,7 miljoen inwoners. De rest woont in andere steden van de aglomeratie.

 • Peter
  september 17, 2011 6:19 pm   Beantwoorden

  En Rijnsburg dan zoek maar op

 • iemand
  september 25, 2011 8:55 am   Beantwoorden

  tokio 12 miljoen inw. maar wel 8 miljoen in de speciale wijken.
  seoel 11 miljoen.
  kingshasa 10.4 miljoen.
  mexico stad 19.1 miljoen.

 • Silke
  oktober 8, 2011 8:04 am   Beantwoorden

  foto,s zijn stout

 • laura gaatjeniksaan
  oktober 8, 2011 6:51 pm   Beantwoorden

  en daan land dan

 • daan99
  oktober 8, 2011 6:56 pm   Beantwoorden

  vermeer
  van der wiel vertonghen aldeweireld boilesen
  janssen

  anita de jong

  suljemani sigtorhson boerigter

 • dagaajeniksaanjonguh
  oktober 8, 2011 6:58 pm   Beantwoorden

  what is dhit jonguh
  geef me is wat doekoe jonguh

 • erwin
  oktober 31, 2011 10:02 pm   Beantwoorden

  deze lijst klopt gewoon niks van, ondanks die uitleg over agglomeraties enzovoort.

 • nick
  december 2, 2011 6:34 pm   Beantwoorden

  Mxicostad heeft al met alle inwoners 43.7 mijoen en ik ben mexicaan!!!!!

 • John
  december 5, 2011 4:23 pm   Beantwoorden

  en jakarta+tokyo dan Jakarta #18,7

 • turkieturkieisnietdomwanthijheefteenluierom
  december 7, 2011 5:17 pm   Beantwoorden

  istanbul heeft 18 mil inw ofzo lul nu niet

 • Henry
  december 7, 2011 7:02 pm   Beantwoorden

  Gezien de reacties op deze lijst, kan deze lijst naar de Filipijnen gaan.

 • René Hindeloopen
  december 11, 2011 11:59 am   Beantwoorden

  Naar mijn idee klopt de lijst wel (denk ik?!)
  B.V.: de STAD ISTANBUL telt 12,5 miljoen inwoners en met de disricten erbij 18,9 miljoen.
  Ook mexico stad telt maar 8,7 miljoen,maar met de gebieden er omheen ruim 20 miljoen!
  En die lijst gaat wel om de steden !!

  • Anoniem A
   februari 6, 2015 8:59 am   Beantwoorden

   Sorry hoor maar Mexico stad is gemaakt uit gedeelten omdat het zo groot als de Randstad. Er zijn er 16 van met elk meer dan een miljoen inwoners en het heeft ongeveer 25 miljoen inwoners.

 • Jonas
  december 21, 2011 6:50 am   Beantwoorden

  tokyo 36 miljoen

 • bolle
  januari 19, 2012 9:09 pm   Beantwoorden

  En Peking dan? volgens wikipedia (nederland) heeft Peking bijna 20 miljoen inwoners. ik weet niet of ze het dan hebben over de gehele agglomeratie.

  • Anoniem
   december 25, 2015 9:07 pm   Beantwoorden

   Bijna 20 miljoen is minder inwoners dan de kleinste stad op deze lijst.

 • Adelbert
  januari 27, 2012 6:09 pm   Beantwoorden

  Tja, laat ons ‘ik ben mexicaans’ of ‘ik ben een turk’ en zo er niet bij betrekken want dan heeft Mexico City het meeste inwoners (én het lekkerste eten) ter wereld en Istanbul idem maar ook het lekkerste eten natuurlijk. Om één of andere reden verkondigen mensen graag dat hun land de grootste stad ter wereld heeft terwijl je met een nationalistische reflex maar tegelijk een rationele ingesteldheid dat liever niet vertelt natuurlijk want echt mooi is zoiets niet: ’t betekent per definitie sloppenwijken, luchtvervuiling, files, criminaliteit,…

  • bolle
   februari 17, 2012 4:08 pm   Beantwoorden

   gelijk heb je

  • Anoniem
   december 25, 2015 9:00 pm   Beantwoorden

   Nationalisme maakt mensen soms blind voor de waarheid, dat is waar. Ik denk wel dat een mega stad zonder de door y genoemde problemen (theoretisch) mogelijk, is maar die zijn er in praktijk niet.

 • Ron.
  januari 30, 2012 3:20 pm   Beantwoorden

  Als ik sommige commentaren zo lees, zou het bijna zo zijn dat er in de grote steden alleen al meer inwoners zitten dan in de hele wereld. 🙂 Maar ik zet toch wel een beetje mijn twijfels bij Sao Paulo. Ik heb het idee dat die stad groter is dan Buenos Aires. Ik woon zlf in Argentinie en ken Bs.As. Maar als ik Sao Paulo bekijk, lijkt dat groter. Als je nou de grootste stad te wereld qua oppervlakte gaat nemen, welke staat er dan bovenaan? Zonder aglommeraties dan. New York volgens mij, toch?

  • bolle
   februari 17, 2012 4:09 pm   Beantwoorden

   ja ik denk new york

   • Anoniem
    december 25, 2015 9:06 pm   Beantwoorden

    New york is niet eens de grootste stad qua oppervlakte in de VS. Volgens mij is dat Anchorage. Maar de grootste ter wereld is volgens mij iets van Shanghai ofzo ik weet niet zeker.

 • dddd
  januari 31, 2012 4:26 pm   Beantwoorden

  Dit is een beetje aan de oude kant volgens mij
  ( niet stom bedoeld )

 • nick
  februari 23, 2012 6:28 pm   Beantwoorden

  h gghddddddd

 • beterweter
  maart 23, 2012 8:05 pm   Beantwoorden

  en wat dacht je van mexico city

 • Anoniem
  maart 25, 2012 3:30 pm   Beantwoorden

  turkijen is de grootste stad

 • Anoniem
  april 12, 2012 2:13 pm   Beantwoorden

  euhh…. toch beter je huiswerk doen 😉 hier ter info —>

  van de 47 Japanse prefecturen. De 23 speciale wijken van Tokio, die elk als een aparte stad worden bestuurd, beslaan het gebied van de historische stad Tokio (東京市, Tōkyō-shi). [2] Binnen deze zone woonden medio 2009 meer dan 8,7 miljoen inwoners. De totale bevolking van de prefectuur Tokio bedroeg op 1 april 2009 bijna 13 miljoen inwoners.

  De prefectuur Tokio vormt het centrum van de agglomeratie Groot-Tokio, de grootste metropool van de wereld met, afhankelijk van de meetwijze, tussen de 32 en 36 miljoen inwoners[3]

 • bolle
  mei 15, 2012 4:24 pm   Beantwoorden

  top 3 gehele agglomeratie: 1 Tokyo, 2 mexico city 3 New york city

 • Sujkel
  mei 21, 2012 7:03 pm   Beantwoorden

  New York heeft 100987767766 miljard inwoners Klein gezien

  • Anoniem
   mei 31, 2012 7:47 pm   Beantwoorden

   even opnieuw tellen sujkel, volgens mij heb je een paar mensen dubbel geteld

 • Anoniem
  juni 16, 2012 7:43 pm   Beantwoorden

  Hier klopt echt niks van!

 • Chinees in Shanghai
  juli 2, 2012 8:43 am   Beantwoorden

  het gaat wel om geregistreerde inwoners + nog eens 8,29 miljoen migrantenarbeiders die minstens 6 maand in de stad verblijven dit alles zou op een totaal van meer dan 23 miljoen komen.

 • smartboy
  juli 20, 2012 7:08 pm   Beantwoorden

  Deze lijst klopt wel , maar Cairo bijvoorbeeld , bestaat voor een groten deel uit sloppenwijken. het is een metropool en hoort in de lijst te staan. Mexico City staat er ook niet in. Maar deze lijst is volgens mij gebaseerd op agglomeratie. sloppenwijken en dat soort dingen worden niet mee geteld.

 • ErkanV
  juli 27, 2012 6:51 pm   Beantwoorden

  Inderdaad, je moet niet alleen naar de inwoners kijken,

 • Vespa
  augustus 7, 2012 2:34 pm   Beantwoorden

  Hoort Caïro er ook niet in? Volgens sommige tellingen had de stad in 2008 al 18 miljoen inwoners en zou anno 2012 zelfs 20 miljoen inwoners kennen?

 • Somebody
  augustus 16, 2012 6:25 pm   Beantwoorden

  Waar is peking

 • asdasd123
  augustus 22, 2012 7:11 pm   Beantwoorden

  Tokio heeft 13 miljoen inwoners maar de agglomeratie is 32 miljoen

  Cairo heeft ruim 7 a 9 miljoen inwoners

  Istanbul heeft ruim13.5 miljoen inwoners

  Mexico-stad telt zo’n 8 miljoen inwoners maar de agglomeratie is de19 miljoen

 • PersianDude
  augustus 25, 2012 10:39 am   Beantwoorden

  Jullie vergeten allemaal: Tehran ( Iran )
  Tehran telt 13 miljoen inwoners & de agglomeratie telt wel 24 miljoen!
  Tehran is veel drukker dan istanbul ( ben ik naar toe geweest, naar allebei)
  En Tehran is veel moderner. En voordat je iets over iran zegt, kijk eerst naar dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=oooZHMH6FhE En zeg dan pas iets over iran ;).

  onelove

 • Betwetertje
  september 12, 2012 2:19 pm   Beantwoorden

  IK geloof er niks van.
  Nr. 1: Tokio, Japan. 35,5 miljoen mensen.
  2:Mexico City, 18,4 miljoen mensen.
  3:New York, Verenigde staten. 18,3 miljoen.
  4:São Paulo, Brazilië. Inwoners:17,9 Miljoen
  5:Mumbai, India. Inwoners: 17,4 miljoen mensen.
  Dus de lijst klopt niet.
  Hier Zet ik Geen punt Meer Geen Zin Erin

 • luke
  november 27, 2012 7:49 pm   Beantwoorden

  wat dacht je van tokyo?

 • stan
  december 31, 2012 12:47 pm   Beantwoorden

  er klopt niet veel van dit lijstje meer nee…Zal wel TE lang geleden zijn gemaakt…
  Er missen volgens mij een paar steden die erop hoorden of hoger horen te staan…Zowieso geen westerse steden dat niet….
  Wat een mierenhopen zeg die steden 😉

 • gab
  mei 2, 2013 2:43 pm   Beantwoorden

  …ik pik er zomaar een uit: de STAD Shanghai in deze lijst heeft meer inwoners dan de AGLOMERATIE Shanghai…zoiets als: Amsterdam heeft meer inwoners als Noord Holland…tja, wat moeten we daarmee?

 • arnout
  mei 22, 2013 6:30 pm   Beantwoorden

  het klopt als een bus

 • jef
  oktober 6, 2013 3:31 pm   Beantwoorden

  dit kan niet de stad sanghai heeft meer inwoners dan de metropool sanghai

 • Anoniem
  december 28, 2013 5:23 pm   Beantwoorden

  Inwoners (2011) 13.483.052
  Istanbul heeft zoveel inwoners en niet 12.9 miljoen
  en dit is nog 2011 nou moeten we kijken hoeveel er in 2013 leven
  Poeh poeh
  Hier is de link van wikipedia kijk maar zelf
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Istanboel

 • Anoniem
  maart 3, 2014 4:55 pm   Beantwoorden

  Waar is Mumbai?

 • Jef
  maart 10, 2014 6:00 pm   Beantwoorden

  Shanghai telt 23 019 148 inwoners als stad maar dit zijn metropolen

 • Anoniem
  juni 5, 2014 5:49 pm   Beantwoorden

  stil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • jjj
  juni 21, 2014 10:05 am   Beantwoorden

  Mexico city staat op 2

 • Mitchell van den Bosch
  september 13, 2014 5:45 pm   Beantwoorden

  De titel zegt het al

 • A
  februari 26, 2015 4:03 pm   Beantwoorden

  Dit is de aglomeratie

 • A
  maart 6, 2015 8:53 am   Beantwoorden

  😀

 • f fhfh
  juni 4, 2015 9:51 am   Beantwoorden

  grdhtn

 • Anoniem
  december 3, 2015 1:37 pm   Beantwoorden

  jo

 • timmy
  januari 25, 2016 8:58 pm   Beantwoorden

  klopt geen zak van deze lijst

 • De waarheid
  januari 28, 2016 9:30 am   Beantwoorden

  Och leugenaars zeg toch top 10 grootste agglomeraties Tokio heeft amper 13 miljoen inwoners en Jakarta 9 miljoen en Shanghai heeft 23 miljoen inwoners jullie denken dat het westen groots is dombo’s alles in het oosten is groter beter sneller wat heeft het oosten: snelste trein hoogste gebouw grootste stad( Shanghai niet Tokio) grootste land zelfs de machtigste en rijkste mensen komen uit het oosten en de grootste bedrijven
  Wat heeft het westen:grootste economie grootste leger en boem dat is het al

 • anoniem
  februari 24, 2016 7:56 pm   Beantwoorden

  tokyo heeft 48mln

 • naamloos
  maart 6, 2016 12:50 pm   Beantwoorden

  Gisteren was er inzake het Zika virus een kwiebus op het nieuws die beweerde dat Sao Paulo groter was dan Nederland. Je bent verplicht met de feiten te komen en niet jokken. De oppervlakte van NL is 41.526 km² en dat van Sint Paulus 1.523 km² nogal een verschil, er bestaan geen stad ter wereld die even groot kan zijn als ons land, ook niet als samenklontering van voorsteden. Je kunt 20 m inwoners in een stad proppen, maar dat wil niet meteen zeggen dat een stad dan ook per difinitie GROOT is. Overigens is de woordkeuze een beetje ongelukkig, eerst USA op zijn Engels en dan de rest weer Nederlands. Manilla is met één L en als je het op zijn Nederlands wilt schrijven, schrijf dan ook TokIo en SeoEl. Kudos voor de participanten die het goed hadden.

 • Mar
  oktober 14, 2016 10:20 pm   Beantwoorden

  Mexico city is toch de grootste stad ter wereld???

  Of de drukste dat kan ook


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Alle Categorieën