De attractieparken in Nederland zijn maar wat gewoontjes als je het vergelijk met de volgende 10 zeer bijzondere parken!

Love Land (Zuid Korea)

Loveland is een attractiepark in Zuid-Korea met als thema sex. Het park is te vinden op “Cheju Island” ook wel bekend als “Honeymoon Island”. Het park staat vol met seksueel getinte beelden. Ook de ‘normale’ voorwerpen hebben allemaal een ondeugend tintje. Zo zijn de aanwijsbordjes in de vorm van penissen, en de stoeltje en banken zijn ook herkenbaar als genitaliën.
Meer foto’s hier (beetje nfsw)

Diggerland (Engeland)

De kinderen in Engeland zijn volledig verzot op Bob de Bouwer, vandaar dat er nu 4 attractieparken zijn met als thema “de bouw”.

Nintendo Amusement Park (NY)


Altijd al een keertje Super Mario in het echt willen spelen? Dan moet je naar dit park in New York. Je kleed je aan als je favoriete karakter en kan een hindernis baan afleggen.

Ferrari World (Abu Dhabi)

Een attractiepark helemaal in het teken van Ferrari, waar anders dan in het super rijke oliestaatje Abu Dhabi vind je zo’n park? Het park is gloednieuw (2010), en heeft $40 miljard gekost om te bouwen. Maar dan heb je ook wel wat, 45.000 vierkante meter aan entertainment. In het park vind je de snelste gelanceerde achtbaan ter wereld, de Formula Rossa, deze behaalt snelheden van 240 km/u!

BonBon Land (Denemarken)

In de jaren ’90 van de vorige eeuw had je de “BonBon” snoepjes, vooral bekend om zijn vreemde namen: zeemeeuwdrollen, Eendenwier, Grote Borsten, etc. In Denemarken, waar de snoepjes vandaan komen, is er een waar attractiepark van BonBon. Uiteraard hebben de attracties ook weer de meest vreemde namen als “Hondendrol (Hundeprutten)” en “Wild Zwijn (Vild Svinet)”.

Harmonyland (Japan)

In Japan zijn ze gek op “Hello Kitty”, zo gek dat ze een heel pretpark hebben gewijd aan dit figuurtje.

Huis ten Bosch (Japan)

https://www.youtube.com/watch?v=Es33p9m8QOo

Blijkbaar zijn ze in Japan niet alleen gek op Hello Kitty, maar ook op Nederland. Er is een park te vinden waar allerlei bekende Nederlandse gebouwen zijn nagebouwd. In het park vind je onder andere “Huis ten Bosch, “Kasteel Nijenroden”, de oude kerk van Delft, een oud VOC schip, en zelfs de domtoren uit Utrecht! Bizar.

meer foto’s hier.

World Chocolate Wonderland (China)

Waarom ook niet, een attractiepark met als thema Chocolade. Het doel van het park? “bring a little sweetness” in de moeilijke tijden. Ze hebben van alles gemaakt van Chocolade, een BMW, het beroemde Terracottaleger, en zelfs de Muur is in chocolade te bewonderen.

Grutas Park (Litouwen)

In Litouwen begrijpen ze waarschijnlijk de betekenis van het woord “pret” of “attractie” niet helemaal. Het Grutas Park is gewijd aan niemand minder dan Josef Stalin, en het leven onder zijn regime. Je vindt in het park onder andere een replica van het Goelag-archipel, en tientallen gloriebeelden uit deze tijd.

Shijingshan Amusement Park (China)

Dat ze in China goed zijn in copyeren hebben we al in eerder top 10 lijstjes laten zien (o.a. Gekloonde websites en gekloonde auto’s). Met dit pretpark maken ze het wel heel bont, dit is duidelijk een copy van Disneyland

thumbnail: RTYOORAN / Shutterstock.com