Vele biljoenen schijnen er gestald te zijn in de belastingparadijzen in de Caraïben. Het is een perfecte combinatie, je kunt op de eilanden belasting ontduiken en het is ook nog eens altijd zonnig en ze hebben er de mooiste stranden! De volgende tien eilanden hebben allemaal een gunstig belasting klimaat:

Bahama’s

Bahamas

De Bahama’s zijn al heel lang één van de favoriete locaties van belastingontduikers. Niet zo gek ook, je betaalt er geen inkomstenbelasting, vermogensbelasting of successierechten.

Maagdeneilanden

Maagdeneilanden
Zowel de Amerikaanse- als de Britse Maagdeneilanden zijn belastingparadijzen. De Amerikaanse bieden 90% vrijstelling van Amerikaanse belasting en 100% van alle andere. De Britse Maagdeneilanden zijn de vestigingsplaats van 41% van de offshore bedrijven.

Saint Kitts en Nevis

Saint Kitts en Nevis

Onderdeel van de Leeward eilandengroep in de Brits West-Indië is een paradijs, zowel qua natuurlijk als voor belastingen.

Anguilla

Anguilla

Overzees gebied van Groot Brittannië en een offshore bankencentrum.

Kaaimaneilanden

Kaaiman eilanden

Ook onderdeel van Groot Brittannië en het financiële centrum van de Caraïben. Er is geen directe belasting op dit eiland voor bedrijven.

Barbados

Barbados

Ze noemen het zelf liever “Low-tax regime” in plaats van paradijs. Sinds 2009 is dit ook het enige eiland in de Caraïben op de White List van OECD. Wereldwijd probeert de overheid van dit land hiermee dan ook bedrijven te lokken (want het is nog steeds een paradijs).

Nederlandse Antillen

Antillen

Niet alle eilanden van de Nederlandse Antillen zijn meer een belastingparadijs aangezien op 10 oktober 2010 een aantal van de eilanden nu onderdeel zijn van Nederland, als speciale gemeente. Curaçao en Sint Maarten zijn nog wel onafhankelijk.

Aruba

Aruba

In 2006 zijn de belastingen voor particulieren en bedrijven verlaagd op Aruba.

Saint Vincent en de Grenadines

Saint Vincent en de Grenadines

De film Pirates of the Carribean is hier opgenomen, en de belasting is laag 🙂

Antigua en Barbuda

Antigua en Barbuda

Veel van de grote banken hebben hier vestigingen, onder andere de Bank of America, Barclays en de Royal Bank of Canada.