10 Beroemde filmrollen geweigerd door beroemde acteurs

Het is bijna niet voor te stellen, maar veel filmrollen die nu legendarisch zijn hadden heel anders kunnen uitpakken wanneer de ‘eerste keuze’ voor de rol “ja” had gezegd. Kun je voorstellen dat Tom Selleck de rol van Indiana Jones had gespeeld? Of Will Smith als Neo in de Matrix? Het had zomaar gekund!


Will Smith – Neo in The Matrix

will smith the matrix
De rol van Neo was eigenlijk bedoelt voor Will Smith. Will was echter druk bezig met de film “Wild, Wild West”, waarvan we achteraf kunnen zeggen dat het een enorme flop was. Smith heeft er overigens nooit veel moeite mee gehad, dit had hij er over te zeggen: “You know, ‘The Matrix’ is a difficult concept to pitch. In the pitch, I just didn’t see it. I watched Keanu’s performance – and very rarely do I say this – but I would have messed it up.”

Sean Connery – Gandalf (Lord of the Ring)

sean connery gandalf
Ja, Sean Connery was de eerste die de rol als Gandalf kreeg aangeboden voor de Lord of the Rings triologie. Hij vond alleen de opname tijd te lang (18 maanden).


Kevin Costner – Bill (Kill Bill)

costner kill bill
Wie gaat er nou niet in op een aanbod van Quentin Tarantino om in een van zijn films mee te spelen? Dat zorgt bijna altijd voor een carrière boost! Kevin Costner koos echter voor “Open Range”.

Kevin Costner – Andy Dufresne (The Shawshank Redemption)

Waterworld-06
En weer Kevin Costner, we wisten natuurlijk al dat hij niet veel verstand heeft van het kiezen van de juiste rollen *kuch* Waterworld *kuch*, maar dit is wel ernstig, hij liet hiervoor de rol van Andy Dufresne lopen in The Shawshank Redemption (gelukkig maar trouwens!).


Al Pacino – Han Solo (Star Wars)

al-pacino-han-solo
Zeg Wat Nou!? Zowel Al Pacino, Nick Nolte, Christopher Walken en Burt Reynolds waren eerder gevraagd dan Harrison Ford voor de rol van Han Solo …

Tom Selleck – Indiana Jones

tom-selleck-indiana-jones
Niet alleen bij Star Wars dacht George Lucas niet gelijk aan Harrison Ford, maar ook niet bij Indiana Jones. Ze wilde de rol eigenlijk geven aan Tom Selleck, de ster van Magnum P.I. Gelukkig had hij het te druk met zijn serie.


Matt Damon – Avatar en The Dark Knight

Damon - Avatar
Matt Damon heeft natuurlijk meer dan genoeg succes met rollen in de Ocean’s trilogie, de Bourne Trilogie, Saving Private Ryan en vele andere. Maar toch zal hij zich soms nog weleens afvragen waarom hij de volgende twee rollen heeft geweigerd. Hij kon de hoofdrol krijgen in Avatar (maar had opnames voor ‘The Bourne Ultimatum’) en hij kon de rol van Harvey Dent krijgen in “The Dark Knight”. Dan hebben we het toch over de twee meest succesvolle films allertijden!

Jack Nicholson – Michael Corleone (The Godfather)

nicholson in godfather
Jack Nicholson was de eerste die de legendarische rol van Michael Corleone kreeg aangeboden, en dus niet Al Pacino. Echter Nicolson vond; , “I knew ‘The Godfather’ was going to be a great film, but at that time I believed Indians should play roles written for Indians and Italians should do the same.” In de jaren erna speelde hij in films als ‘Easy Rider,’ ‘The Last Detail,’ ‘Five Easy Pieces,’ ‘One Flew Over the Cuckoo’s Nest,’ en ‘Chinatown’, echt spijt zal hij dus niet hebben.

Johnny Depp – Ferris Bueller

ferrisbueller.johnnydepp-310
Het is moeilijk voor te stellen, maar de rol van Ferris Bueller in “Ferris Bueller’s Day Off” , een van de grootste comedy successen ooit was eigenlijk bedoelt voor Johnny Depp!

Leonardo DiCaprio – Dirk Diggler (Boogie Nights)

leonardo-dicaprio-passed-up-the-role-of-dirk-diggler-in-boogie-nights
Een hele slechte keuze was het niet van Leonardo DiCaprio om de rol van pornoster Dirk Diggler af te slaan in de film Boogie Nights. Hij had namelijk een rol in de film die in een klap wereldberoemd maakte, de Titanic. Echter, DiCaprio heeft er zelf wat spijt van “My biggest regret is Boogie Nights,” “‘Boogie Nights’ is a movie I loved and I wish I would’ve done…I’m a huge fan of [director] Paul Thomas Anderson, but the first time I met him for that role I hadn’t really seen much of his previous work. Now I love that movie.”