Top 10 Beroemde Nederlandse Supermodellen (aller tijden)

Hoewel Nederland een klein landje is, zijn er een hoop modellen die het tot aan de internationale top hebben weten te schoppen. We hebben de tien meest succesvolle Nederlandse supermodellen aller tijden voor je op een rijtje gezet.

10. Rianne Ten Haken

De 32-jarige Rianne groeide het eerste deel van haar leven op in Lelystad en begon haar modellencarrière in 2001 nadat ze de Elite Model Look competitie had gewonnen. In 2003 liep ze haar eerste grote modeshow bij Marc Jacobs voor New York Fashionweek. Deze show zorgde ervoor dat haar carrière in een stroomversnelling kwam en sindsdien heeft ze onder andere shows gelopen voor Dior, Chanel, Yves Saint Laurent, Prada en Gucci. Rianne verscheen ook op de cover van zowel de Duitse als Italiaanse Vogue.

9. Lonneke Engel

De Eindhovense Lonneke Engel begon haar modellencarrière al op dertienjarige leeftijd, toen ze als model werd ontdekt door fotograaf Bruce Weber. Haar eerste klanten waren onder andere Abercrombie & Fitch, Guess en Ralph Lauren. Lonneke is niet alleen erg knap, maar ook slim. In 2008 verkreeg zij haar diploma in gezondheidsgeneeskunde en later richtte ze ook haar eigen healthy-living website ‘Organice Your Life‘ op. In 2012 stopte ze haar carrière en sindsdien focust Lonneke zich met name op haar blog.

8. Romee Strijd

In 1995 werd Romee geboren in Zoetermeer. Sinds haar catwalkdebuut op vijftienjarige leeftijd voor de shows van modehuizen Christopher Kane en Louis Vuitton, neemt haar modellencarrière een grote vlucht. Veruit de meest belangrijke sprong in haar carrière was toch wel het contract met Victoria Secret. In 2014 loopt ze haar eerste Victoria Secret show en in 2015 werd ze zelfs uitgeroepen tot angel. Naast haar modellencarrière heeft Romee Strijd ook een eigen YouTube kanaal, waar ze regelmatig vlogs over haar degelijks leven plaatst.

7. Bregje Heinen

Dit bericht bekijken op Instagram

😏

Een bericht gedeeld door Bregje Heinen (@bregjeheinen) op

De in 1993 geboren Nederlandse Bregje Heinen startte haar modellencarrière op vijftienjarige leeftijd en verhuisde op haar zeventiende al naar New York. Ze is in verscheidene tijdschriften verschenen en stond model voor onder andere DKNY, Replay, Sisley en Karen Millen. Ook op de catwalk heeft Bregje samengewerkt met de grootste modemerken. In 2011 kon Bregje zich bij het rijtje modellen voegen met een contract bij het wereldberoemde lingeriemerk Victoria Secret.

6. Famke Janssen

Je zou het bijna vergeten, maar Famke Janssen is begonnen als model. Dit was al sinds de jaren ’80. In eerste instantie startte ze haar modellencarrière als bijbaan naast haar studie. Deze studie was echter van kortte duur toen ze in 1984 emigreerde naar de Verenigde Staten. In de VS combineerde ze een nieuwe studie met modellenwerk, voor onder andere Chanel en Victoria Secret. Ze pauzeerde haar modellenwerk en ging zich als hobby focussen op acteerwerk. In deze hobby groeide ze echter uit tot wereldberoemde actrice en sindsdien is ze niet alleen succesvol model, maar ook actrice.

5. Yfke Sturm

Yfke Sturm startte haar carrière in 1997, toen ze door Elite Model Management op straat werd benaderd tijdens het winkelen. Ze won de International Elite Model Look op vijftienjarige leeftijd en tekende na haar winst contracten met Ralph Lauren en Calvin Klein. Ze werkte met vrijwel alle grote modemerken in de wereld samen en verscheen op talloze tijdschriftencovers. Naast haar modellenwerk is Sturm ook tv-presentatrice en zet zij zich in als ambassadrice voor het Nederlandse Rode Kruis.

4. Lara Stone

Dit bericht bekijken op Instagram

@madamefigarofr by @studiofredmeylan 🌈

Een bericht gedeeld door Lara Stone (@lara_stone) op

Lara Stone werd geboren op 1983 als dochter van een Nederlandse moeder en een Britse vader. Ze groeide op in Mierlo en verhuisde op haar 16e naar Parijs om haar modellencarrière te starten. Ze tekende in 1999 een contract bij Elite, maar na weinig succes stapte ze in 2006 over naar IMG. Kort daarna opende ze de show van Givenchy in Parijs en liep ze in de jaren daarna voor onder andere de modehuizen Louis Vuitton, Chanel en Prada. In 2008 liep ze tevens de Victoria Secret Fashion Show.

3. Frederique van der Wal

Frederique startte haar carrière in 1989 met een contract bij Victoria Secret, welke toen nog een klein lingeriebedrijf was. Van der Wal is daarnaast vooral bekend vanwege haar werk voor bladen zoals Vogue en Cosmopolitan en stond ze sindsdien op honderden covers van verschillende tijdschriften. Naast model kan Frederique zich ook actrice en presentatrice noemen, met haar rollen in verschillende films en televisiewerk bij onder andere TLC.

2. Karen Mulder

De zeventienjarige Mulder werd tijdens haar vakantie in Zuid-Frankrijk ontdekt door Elite Model. Ze werkte sindsdien voor Elite New York en Elite Parijs, waarmee ze in het rijtje van wereldberoemde supermodellen aansluit. Inmiddels is Mulder gestopt met haar modellencarrière vanwege problemen met haar mentale gezondheid en leid ze sindsdien focust zij zich met name op haar privéleven.

1. Doutzen Kroes

Dit bericht bekijken op Instagram

Wet look

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen) op

Doutzen Kroes is één van de bekendste, dan niet dé bekendste, modellen niet alleen in Nederland, maar in de hele wereld. In 2003 behaalde ze haar havodiploma en kort daarna werd ze aangenomen door Paparazzi Model Management. Haar carrière explodeerde toen ze in 2005 meeliep met de Victoria Secret Fashion Show. Na heel wat jaren angel te zijn geweest voor het lingeriemerk, maakte ze in 2015 bekend hiermee te stoppen, om meer ruimte te maken voor andere merken en campagnes. Naast model is Doutzen ook actief als actrice en had ze onder andere een belangrijke rol in de Nederlandse film Nova Zembla.

  1. jamie november 15, 2010
   • sasha december 22, 2010
    • Anoniem januari 5, 2012
     • Juandamun juli 31, 2019
  2. flora juli 16, 2011
  3. Mona januari 4, 2012
  4. anoniem mei 26, 2012
  5. Anja heiden december 6, 2015
  6. hallo februari 8, 2017
  7. Anoniem augustus 16, 2017
  8. Ria april 27, 2019

  Jouw Reactie?