Altijd leuk om te kijken wat de sterren deden voor ze beroemd waren. Eerder al hadden we een lijstje met de piepjonge, toen nog onbekende, sterren in reclamespotjes. Nu een vergelijkbaar top 10 lijstje van beroemdheden die in een muziekvideo speelde voor ze beroemd werden.

Angelina Jolie

angelina jolie in rolling stones video

Angelina Jolie was te zien als stripper in de video voor The Rolling Stones’ “Anybody Seen My Baby?” uit 1997. Ze had al een aantal rollen gespeel in Hollywoodfilms, maar het jaar na de clip zou ze pas echt doorbreken met haar rol in de film Gia.

Jennifer Lopez

jennifer_lopez_thats_the_way_love_goes_jackson

Ver voordat Jennifer Lopez doorbrak met haar eigen muziek was ze dansend te zien in de videoclip van Janet Jacksons “That’s the Way Love Goes” uit 1993.

https://www.youtube.com/watch?v=nyAmssADPds

Alicia Silverstone

alicia silverstone

Het beroemdste is misschien wel het optreden van Alicia Silverstone in de Aerosmith video voor Cryin’ in 1993. Silverstone had toen één filmrol gehad, in de film The Crush, maar echt beroemd werd ze met haar optreden in deze clip. Nadat ze ook in de clips voor de Aerosmith nummer “Amazing” en “Crazy” was te zien, werd ze ook wel bekend onder de naam “Aerosmith Chick”.

Eva Mendes

eva_mendes_miami

Eva Mendes was te zien in drie muziekvideo’s voor ze doorbrak als actrice. In 1996 speelde ze in de clips van Will Smith’s “Miami” en de Pet Shop Boys’ “Se a vida é (That’s the way life is)”. En in 1997 bewees Aerosmith opnieuw een goede smaak in knappe dames te hebben, ze was namelijk te zien in de videoclip van “Hole in My Soul”.

Christina Hendricks

one hit wonder christina hendricks

Ondertussen bekend als Joan uit Mad Men, en vaak te vidnen in de lijstjes van mooiste vrouwen, maar voordat ze beroemd was zagen we in 1996 de jonge Christina Hendricks in de videoclip van Everclears nummer “One Hit Wonder”.

Zooey Deschanel

zooey offspring

Zooey Deschanel had de hoofdrol in de muziekvideo voor “She’s Got Issues” van Offspring uit 1999.

Courteney Cox

courtney cox dancingin in the dark

Ver voor haar doorbraak in Friends stond Courteney Cox te dansen met Bruce Springsteen in de videoclip van Dancing In The Dark.

Jeremy Renner

jeremmy renner pink

Jeremy Renner had al wat filmrollen gehad, maar echt bekend was hij nog niet toen hij in 2003 in de clip van Pinks “Trouble” speelde.

Matt LeBlanc

matt leblanc bon jovi

Net als Friends maatje Courtney Cox speelde ook Matt LeBlanc in een muziekvideo, namelijk “Miracle” van Jon Bon Jovi uit 1990.

Jason Lee

jason lee

Jason Lee bekend van de vele Kevin Smith films, en de serie My name is Earl, was professioneel skateboarder voor hij doorbrak als acteur. In deze video uit 1992 van Sonic Youth laat hij zijn skills zien.