10 Best Bekeken Programma’s van 2012

Stichting Kijkcijfer Onderzoek heeft de lijst bekend gemaakt van de best bekeken tv programma’s van 2012. Beetje een saaie lijst want in de top 10 staat zeven keer het EK Voetbal en tweemaal Hockey op de Olympische Spelen. Buiten sport blijft er dan alleen Boer Zoekt Vrouw over. We hebben de lijst daarom een beetje aangepast en alle tv programma’s die op elkaar lijken bij elkaar gevoegd. Dan kom je op de volgende 10 programma’s:


10. All You Need is Love Kerstspecial

All You Need is Love Kerstspecial
All You Need is Love is al jaren lang niet meer op de buis, behalve dan ieder jaar met kerst. Het was alweer de twintigste kersstpecial van All You Need is Love en ook dit jaar keek het Nederlandse publiek weer massaal, 2.8 miljoen om precies te zijn.

9. Ik Hou van Holland

ik hou van holland
We houden nog steeds van Holland. Vooral toen het programma niet meer tegenover “Nick tegen Simon” geprogrammeerd stond waren de kijkcijfers wwer zeer goed. 2.8 miljoen mensen keken er op het hoogtepunt.


8. Voice Kids

Fabiënne Bergmans
Niet zo succesvol als het origineel, maar het scheelt niet veel. Meer dan 3 miljoen mensen keken naar de kleine (toekomstige) sterren in The Voice Kids.

7. TV Show

tv show boer zoekt vrouw
Op 18 november deed Ivo Niehe met zijn TV Show een nabeschouwing van Boer Zoekt Vrouw, de kijkcijfers voor de show liften mee op het succes van de boeren, 3.1 miljoen mensen schakelde in.


6. Moordvrouw

Moordvrouw

Moordvrouw, de politieserie met Wendy van Dijk. Je kon er eigenlijk niet omheen, constant reclame en ook nog eens geprogrammeerd na kijkcijferkanon The Voice. Dan kan het niet misgaan. Naar de première op 20 januari keken dan ook 3.3 miljoen mensen. Bij de laatste aflevering van het seizoen waren dit er overigens nog maar 1.5 miljoen.

5. Acht uur Journaal

Acht uur Journaal
Het journaal van acht uur blijft voor vele mensen de manier om het nieuws te volgen. Op 28 oktober 2012 keken er 3.3 miljoen mensen.


4. Voice of Holland

voice of holladn
bron

De Voice of Holland blijft super populair, ondanks kritieken dat het niveau van sommige zangers lager wa dan voorgaande jaren. Daar tegenover stonden natuurlijk wel Leona Philippo en Sandra Nieuwland. De best bekeken aflevering van het seizoen trok 3.4 miljoen kijkers.

3. Hockey op de Olympische Spelen

hockey
EcoPrint / Shutterstock.com

Niet Ranomi, Epke of Marianne trokken de meeste kijkers dit jaar op de Olympische Spelen, maar de Hockeyfinales. Naar de dames keken net iets meer mensen dan naar de heren, 4,1 om 3,9 miljoen kijkers.

2. Boer Zoekt Vrouw

BOER ZOEKT VROUW
Iets minder kijkers dan vorig jaar, maar nog steeds gemiddeld boven de 4 miljoen Nederlanders kijken naar de boeren op zoek naar liefde.

1. EK Voetbal

oranje
Kirill Kurashov / Shutterstock.com

Het EK was natuurlijk een grote deceptie voor Nederland, het beste van het EK waren waarschijnlijk onze lijstjes 🙂 Toch hebben we natuurlijk massaal gekeken hoe Nederland afging. Het grootste aantal mensen keek naar de laatste wedstrijd van Nederland tegen Portugal, bijna 8 miljoen mensen deden aan zelfpijniging. Nederland – Duitsland werd door bijna hetzelfde aantal mensen bekeken. Nederland – Denemarken door 6.8 miljoen. Verder vinden we in de top 10 nog Duitsland – Portugal, de finale, de huldiging, en het EK Journaal na de wedstrijd tegen Denemarken (toen nog niet iedereen naar VI Oranje keek).