Als wereldberoemde superster verdien je natuurlijk ook een passend salaris. Sommige acteurs hebben het goed voor elkaar, want zij slepen ieder jaar weer miljoenen dollars binnen. Ben je benieuwd welke acteurs een echt topsalaris verdienen? Je leest het in de top 10 best betalende acteurs van 2018.

10. Chris Evans – 34 miljoen dollar

chris evans

Chris Evans is bij het grote publiek natuurlijk bekend als de man die Captain America speelt. Evans is inmiddels in meerdere Marvel films te zien geweest, waardoor hij een mooi salaris mee naar huis mag nemen. In 2018 zorgde de film Avengers: Infinity War ervoor dat Chris Evans een plaatsje op deze lijst heeft verdiend. De film heeft hem maar liefst 34 miljoen dollar opgeleverd.

9. Salman Khan – 38,5 miljoen dollar

Salman Khan

Niet alle best betaalde acteurs bevinden zich in Hollywood. De Indiase filmindustrie Bollywood heeft namelijk ook een aantal grote namen die miljoenen op de bank hebben staan. Salman Khan is er daar één van. Hij is niet alleen een acteur, maar werkt ook als presentator en zanger. Daarnaast heeft hij ook samenwerkingen met verschillende merken, waardoor hij zeker een mooi zakcentje verdient. In 2018 haalde hij veel geld binnen dankzij de film Tiger Zinda Hai.

8. Adam Sandler – 39,5 miljoen dollar

adam sandler

Al sinds 1991 timmert Adam Sandler aan de weg als acteur. Met veel succes, want hij speelde in films zoals 50 First Dates en Big Daddy. In 2018 is hij nog steeds geliefd. Zo geliefd dat Netflix heeft besloten om een deal met Sandler te sluiten. Tussen 2016 en 2018 speelde hij de hoofdrol in vier verschillende Netflix originals. Er gaan geruchten dat hij 20 miljoen dollar per film verdient, dus het is niet gek dat je Adam Sandler op dit lijstje vindt.

7. Akshay Kumar – 40,5 miljoen dollar

Akshay Kuma

Ook deze acteur is geliefd bij fans van Bollywoodfilms. De acteur speelt gemiddeld in maar liefst vier films per jaar, waarbij hij niet bang is om zijn eigen stunts uit te voeren. Hierdoor heeft hij een naam voor zichzelf gemaakt, inclusief een passend salaris. Net als veel van zijn andere collega’s verdient hij geld door reclame te maken voor merken. Akshay Kumar heeft maar liefst twintig samenwerkingen, waardoor hij een fortuin heeft kunnen verzamelen.

6. Will Smith – 42 miljoen dollar

Will Smith

Hij werd voor het eerst bekend dankzij zijn rol in The Fresh Prince of Bel-Air, maar inmiddels heeft Will Smith nog veel meer kanten van zichzelf laten zien. Deze acteur bewijst dat je altijd weer nieuwe uitdagingen kunt vinden, want het ene moment speelt hij in een comedy, terwijl hij het andere moment in een serieus drama speelt. In 2018 was hij met twee projecten bezig: de remake van Aladdin en de Netflix original Bright. Samen waren deze films goed voor 42 miljoen dollar.

5. Jackie Chan – 45,5 miljoen dollar

Jackie Chan

Al meer dan veertig jaar is Jackie Chan te zien in de beste en leukste actiefilms. Hij staat bekend om de heldhaftige stunts die hij uitvoert, altijd met de juiste dosis humor. Tegenwoordig houdt hij zich niet alleen maar bezig met acteren. Hij werkt namelijk ook samen met merken en is producer. In 2018 werkte hij aan de films The Foreigner en Bleeding Steel. Hierdoor heeft Chan weer miljoenen dollar verdiend.

4. Chris Hemsworth – 64,5 miljoen dollar

Chris Hemsworth

Nog een Marvel ster in dit lijstje best verdiende acteurs. Dat is niet gek, want de films van Marvel zijn elke keer weer een ongekend succes. Chris Hemsworth is in meerdere van deze films te zien als Thor. In 2018 kwamen er twee films uit waarin hij deze rol mocht vertolken: Thor: Ragnarok en Avengers: Infinity War. Dit heeft ervoor gezorgd dat het salaris van Hemsworth is verdubbeld in vergelijking met 2017. Een hele prestatie.

3. Robert Downey Jr. – 81 miljoen dollar

Robert Downey Jr.

Al een aantal jaar is Robert Downey Jr. te zien als Iron Man. Ook hij geniet van het succes dat Marvel ieder jaar boekt, want een groot deel van zijn fortuin is aan deze films te danken. In Avengers: Infinity War verdiende hij maar liefst drie keer zoveel als zijn collega’s. Daarnaast speelde hij ook nog een kleine bijrol in Spider-Man: Homecoming, waar hij 15 miljoen dollar voor naar huis mocht nemen. Voor Robert Downey Jr. is het dus niet moeilijk om een flink salaris bij elkaar te sprokkelen.

2. Dwayne ‘The Rock’ Johnson – 124 miljoen dollar

dwayne johnson

Hij begon als worstelaar, maar is nu een van de best betaalde acteurs ter wereld. Dwayne Johnson heeft zijn fortuin in 2018 deels te danken aan de film Jumanji: Welcome to Jungle. Daarnaast is social media ook een belangrijke bron van inkomsten voor hem. Met meer dan 130 miljoen volgers zijn er genoeg merken die reclame willen maken via zijn Instagram. Het kostenplaatje? Een bedrag met vele nullen!

1. George Clooney – 239 miljoen dollar

george clooney casamigos

George Clooney is een grote acteur, maar in 2018 verscheen hij in geen enkele film. Toch heeft hij de top van dit lijstje gehaald. Hoe dat kan? In 2018 verkocht hij tequilamerk Casamigos voor maar liefst 700 miljoen dollar. Daarnaast zijn Nespresso reclames en zijn eigen productiebedrijf ook twee goede inkomstenbronnen. Zo bracht het bedrijf van Clooney de film Ocean’s 8 uit, wat een grote hit was in de bioscoop.