Top 10 Beste Naaktstranden in de Wereld

Niets voelt zo fantastisch als een zwemmetje in de oceaan. Is het het zoute water, de prachtige omgeving, de vissen aan je voeten of het gevoel dat je één bent met de natuur? Zwemmen is je blootje is nog beter. Niets doet je vrijer voelen dan ronddartelen in je ‘birthday suit’. Heel wat mensen hebben er dan ook helemaal geen moeite mee om in het publiek lekker bloot te zijn. Niet iedereen deelt deze mening. Gelukkig zijn er overal prachtige stranden die exclusief voorzien zijn voor naakt zonnebaden en zwemmen. Wij zetten deze leuke plekjes voor je op een rijtje. Een handig lijstje, als je op zoek bent naar een nieuwe, avontuurlijke vakantiebestemming!

10. Wreck Beach – Vancouver, Canada

naakstrand 10

Als je iets over Canada hoort vertellen, dan gaat het meestal over de vriendelijkheid van deze buren van de VS. Daarnaast is het land bekend voor de prachtige vrouwen en het lekker eten. Misschien is het daarom verrassend dat Canada over prachtige naaktstranden beschikt. Wreck Beach is een van de populairste stranden in de buurt van Vancouver, vooral voor de jongere en alternatieve bezoekers. Gemakkelijk bereikbaar, maar 15 minuten verwijderd van de stad. Deze witte stretch zand is wel 7,8 kilometer lang. Dit strand staat zelfs op de lijst van de ‘7 wonderen van Canada’. Een plek die op je to do lijst moet staan dus.

9. Île de Levant, Côte d’Azur, Frankrijk

naakstrand

Al sinds 1931 is dit Zuid-Franse eilandje een paar paradijs voor naturisten. Het werd opgericht door de artsen en broers Durville. Het kleine eiland ligt op nog geen uur varen van het vasteland en meer dan 90% bestaat uit natuurgebied. De overige 10% is gereserveerd voor naturisten. Het is er rustig en heerlijk vertoeven op de kleine rotsstrandjes. Er zijn maar enkele barretjes, restaurants en winkeltjes en auto’s zijn niet toegelaten. Het paradijs zonder zwembroek!

8. Bellevue Beach – Kopenhagen, Denemarken

naakstrand 8

Op minder dan tien kilometer van Kopenhagen vind je Bellevue Beach. Die ligging en de prachtige witte strook zand zorgt voor de populariteit van dit naaktstrand. In de zomer ligt het vol met locals en toeristen. Dit 700 meter lange strand wordt intensief gebruikt en is voorzien van alle gemakken zoals redders, douches en toiletten. De sfeer is er ontspannen en jong. Mocht je toch je zwembroek of –pak niet durven uit te doen: zwemkledij is op dit strand wel toegestaan.

7. Haulover Beach – Miami, Florida

naakstrand 7

Haulover Beach, in de buurt van Miami in Florida, vormt een uitzondering in de VS. Hier moet je geen zwembroekje aan als je niet wil. Dit strand wordt uitgebaat door de overheid. Het wordt beschouwd als één van de schoonste stranden in Miami. Met zijn betoverend witte zand, veilige omgeving en prachtig weer is dit zeker een plek die je eens moet bezoeken. Alle voorzieningen zijn aanwezig: publieke toiletten, verkleedkotjes en redders. Een ander pluspunt: discrete politie patrouilles.

6. Es Cavallet – Ibiza, Spanje

naakstrand 6

Es Cavallet is vooral gekend als hét officiële naaktstrand van Ibiza. Ook homo’s vinden hier een gezellige atmosfeer. Maar dit prachtig stuk wit strand is gewoon één van de mooiste stranden van heel Spanje. De natuur rond het strand is uitbundig en wild, het diepblauwe water is helder. Dit plekje ligt op 25 minuten rijden van San Antonio. De meerderheid van de bezoekers zijn jonge party-gangers die er helemaal niets tegen hebben om een dagje in hun blootje door te brengen.

5. Lokrum Eiland – Dubrovnik, Kroatië

naakstrand 5

In de voorbije jaren is Kroatië in een rotvaart een populaire toeristische bestemming geworden in Europa. Ook voor die populaire periode bestonden er in dit land heel wat plekken waar bloot gerecreëerd mocht worden. Vandaag neemt het land de lead in het naakttoerisme, en het bezit meer dan 30 mooie plekjes die special voorzien zijn voor nudisten. Lokrum Eiland is gemakkelijk bereikbaar. Vanuit de oude stad van Dubrovnik vaar je naar het eiland op maximaal 15 minuten.
Het strand bestaat vooral uit rotsen, waardoor het iets minder bezocht wordt dan de andere stranden in de buurt. Dat zorgt wel voor een exclusievere beleving.

4. Playa El Agua – Margarita Eiland, Venezuela

naakstrand 4

Dromen van het exotische Venezuela. Het is er prachtig en daarvoor al een populaire toeristische bestemming voor jaren. Playa El Agua is het grootste strand op Isla Margarita. Het strand is afgezoomd met fraaie palmbomen. Kledij is optioneel. Alles wat je nodig hebt voor een bloot dagje uit is er aanwezig. Restaurants en hotels, prachtige dames en een levendige energie. The place to be!

3. Grand Saline – St. Barts

naakstrand 3

Wie weet dit? Ook St. Barts heeft naaktstranden. Grand Saline is er zo één. Het eiland is vooral gekend als de speeltuin voor de rich and famous. Die beroemdheden hebben daar een eigen huis waar ze genieten van al het moois dat dit plekje biedt. Sneeuwwitte stranden, helder warm water en geïsoleerde rustige strandjes. En op sommige van deze mag je je zwempak uitdoen. Op Grand Saline bijvoorbeeld. Hou er wel rekening mee dat op St. Barts veel wind waait. Come prepared!

2. Plakias Beach – Kreta, Griekenland

naakstrand 2

Griekenland is van oudsher een populair vakantieland. De rijke cultuur, lekker eten en vriendelijkheid van de bevolking zijn maar enkele sterke punten van dit land. Ook de fantastische stranden zijn een reden waarom mensen naar Griekenland op vakantie gaan. Plakias is één van de grootste stranden op Kreta, waar verder heel wat andere PKK (en topless) opties zijn. De impressionante kliffen die boven het strand liggen, zorgen ervoor dat je het gevoel hebt van puur natuur.

1. Le Centro Helio Marin – Montalivet, Frankrijk

naakstrand 1

Het is niet verrassend dat een strand in Frankrijk onze numero uno is.
Le Centro Helio, of CHM, werd opgericht in 1950 en ligt aan de Atlantische Oceaan. Vandaag is het een echt resort, met allerlei verschillende verblijfstypes die liggen aan een twee kilometer lang strand. Er is natuurlijk het strandleven, maar daarnaast zijn er nog allerlei activiteiten die worden georganiseerd. Het park richt zich op alle nudisten, ook op families. Heel wat bezoekers keren vele jaren terug naar dit oord van vrijheid, strand en zon. Misschien ben jij wel de volgende die hier een nieuw avontuur begint?
Ben je op zoek naar een strand waar mensen gewoon hun zwempakken aanhebben? Kijk dan eens in de lijst van de Mooiste Stranden