Hieronder volgt een beschrijving van de 10 mooiste fonteinen in de wereld die je tijdens één van je reizen kunt gaan bezoeken. Geniet!

10. Swarovski Fontein – Innsbruck

Swarovski-Kristallwelten-K3S

Swarovski kristal en fijn kristal zijn synoniem en als je in Oostenrijk bent, bezoek dan eens Kristallwelten (Crystal wereld), gevestigd in Wattens, een klein stadje net ten oosten van Innsbruck. Te beginnen bij de fontein bij de ingang, die je werkelijk zal verbazen. Deze reusachtige, met glas overdekte fontein is in een heuvel gebouwd en bewaakt de ingang van een indoor pretpark; Swarovski Crystal Worlds. Water spuit uit de mond van dit bizar ogende hoofd, terwijl het de poort beschermt met zijn griezelige, glinsterende ogen. In Crystal Worlds huizen tentoonstellingen geïnspireerd door de kristallen.

9. Simson Fonteinen in het Peterhof Paleis – Sint-Petersburg

Palace-van-Peterhof-Alexey-Julia-Shtokalo

De Peterhof, is een aantal paleizen en tuinen in Rusland en wordt ook wel het “Russische Versailles” genoemd en is voorzien van de de Grote Cascade en Samson Fontein en vele andere en zeer interessante en unieke water fonteinen. “Peter’s” Hof “of” Peter’s Garden, werd gebouwd voor Peter de Grote. Deze fonteinen van Peterhof zijn één van de meest bekende toeristische attracties van Rusland en trekken miljoenen bezoekers per jaar. De meest bekende fontein is de Grote Cascade, die ligt aan noordelijke gevel van het Grand Palace en 64 verschillende fonteinen bevat. Het bestaat uit meer dan 200 bronzen beelden en andere decoraties. In het midden staat een spectaculair beeld van Simson die trekt aan de kaken van een leeuw. Het uitzicht op deze Grote Cascade, met het Grand Palace op de achtergrond, is werkelijk adembenemend. Elders in het park, is er nog een grote diversiteit aan mooie fonteinen te vinden. Ook deze zijn verbazingwekkend en zeker de moeite waard om te bezoeken.

8. Archibald Fountain – Sydney

Sydney-Australia-landmark-hyde-park-day-time-archibald-fountain

Sydney heeft de Archibald fontein die is te vinden in het Hyde Park Noord. Deze Archibald fontein werd in 1932 gebouwd en als een geschenk aan de stad Sydney nagelaten door JF Archibald. Het was bedoeld om het verbandschap tussen Australië en Frankrijk in de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Het bestaat uit een bronzen Apollo omringd door andere mythische figuren. Hoofden paarden, dolfijnen en schildpadden en zeer uitbundig spuitende waterstralen.

7. Fontein van Koning Fahd – Djedda

Colorful-jet-of-water-at-dusk.-Jeddah

Dit is de hoogste waterfontein in de wereld! Het is ook wel bekend als Jeddah’s fontein. Het domineert de skyline van de stad Jeddah , de commerciële hoofdstad van Saoedi-Arabië. De fontein werd gebouwd in de jaren 1980 en is opgenomen in het Guinness World Records als de hoogste fontein ter wereld , met een bereik van meer dan duizend meter. De fontein is zichtbaar door de hele stad en bestaat uit een enkele massieve pluim waaruit het water verticaal de lucht in schiet. Het maakt gebruik van meer dan 500 spots om de fontein ’s nachts te verlichten.

6. Villa d’Este Fonteinen – Tivoli (Italië)

Fontane-del-Nettuno-side-view-at-Villa-Deste-in-Tivoli

De Villa d’Este ligt in het Piazza Trento, in de buurt van het stadje Tivoli. De Tuinen van de villa’s zijn ook een prachtige plek om te bezoeken, maar men moet hier naar toe gaan om zich te laten verrassen door de mooie fonteinen en waterwerken. Er zijn zo’n 500 fonteinen hier die een prachtig schouwspel vormen samen met het prachtige Italiaanse landschap.

5. Friendship of the Peoples – Moskou

Fountain-Friendship-of-Peoples-of-the-USSR

4. Fountain of Wealth – Singapore

Fountain-of-Wealth-Singapore

Fountain-of-Wealth-Singapore-vichie81

Bezoek ’s werelds grootste Fontein de Fountain of Wealth – een symbool van rijkdom en het leven. De hoogte is 13.8 meter, het is ’s werelds grootste fontein sinds 1998 en beschikt over een kleine waterval. De bronzen ring van de fontein is ontworpen op basis van de Hindoe mandala, wat staat voor het universum en is een symbolische voorstelling van de eenheid alle rassen en religies in Singapore. In de avond is de fontein het decor voor laser-optredens, maar ook live zang.

3. Font Màgica (Magische fontein) – Barcelona

Magic-Fountain-of-Montjuic

Aan de voorkant van de berg Montjuïc in Barcelona zijn gigantische trappen gebouwd waar prachtige, grote fonteinen op zijn aangelegd. Halverwege deze klim bevindt zich de mooiste fontein; de Font Magica, oftewel de ‘magische fontein’. Deze Magische fontein zorgt voor een spectaculaire weergave van kleur, licht en water. De fontein is een compleet kunstwerk van muziek, water, beweging en kleur . Een unieke voorstelling waarin het water lijkt op vuurwerk of een mystiek kokende heksenketel van kleur. Het is de moeite waard om de magische waterspelen van de Magische Fontein meerdere keren te bezoeken. De spelen duren ongeveer 15 minuten en worden meerdere malen herhaald in de avond.

2. Trevi Fonteinen – Rome

Trevi

De Fontana di Trevi of Trevi fontein is misschien wel de meest beroemde fontein ter wereld. Dit indrukwekkende monument domineert het kleine Trevi plein gelegen in de wijk Quirinale. De fontein is een waar wonder, een juweel van steen en water. De centrale figuur van de fontein is Neptunus; de god van de zee. Hij rijdt op een strijdwagen in de vorm van een schelp, getrokken door twee zeepaardjes. Een van de paarden is kalm en gehoorzaam, de ander onrustig. Ze symboliseren de wisselende stemmingen van de zee. Het water op de bodem van de fontein vertegenwoordigt de zee. De legende gaat dat je terug naar Rome komt als je een muntje in het water gooit. Je moet het gooien over je schouder met je rug naar de fontein.

1. Bellagio Fonteinen – Las Vegas

Bellagio-Fountains-andrew-zarivny
andrew zarivny/Shutterstock

Wil je een romantische avond, bezoek dan de Belaagio Fonteinen in Vegas. Het bouwen van deze Bellagio Fontein in Las Vegas kostte ruim 40.000.000 dollar, maar elke uitgegeven cent hiervoor is de moeite waard geweest. Deze fonteinen brengen werkelijk adembenemende, artistieke en verrassende shows om de 15 minuten, op verschillende soorten muziek. De fonteinen hebben meer dan 4500 lampen en 1.200 spuitmondjes die allemaal worden gebruikt tijdens de voorstelling. De Bellagio fonteinen dansen synchroon op muziek, variërend van Andrea Bocelli tot Madonna. Deze fontein moet je echt gezien hebben als je in Vegas bent!