Voor sommigen is het niet genoeg om tegen een rotgang neer te storten. Zij leuken hun skydives graag nog wat op met enige randanimatie. Hieronder kom je te weten hoe het hen verging tijdens hun vlucht naar beneden.

10. Boekhouden

accounting

De boekhouding doen wordt toch wel gezien als een van de aller saaiste dingen die er zijn. Maar niet als je doet aan “Extreme Accounting”. Op deze manier je belasting regelen is toch behoorlijk spannend!

9. Kajakken

kayak

Zelfs al mocht je een noodlanding op het water maken, dan nog kan een kajak absoluut niets bijdragen aan het skydiven. Toch vond jumper Miles Dashier het wel een leuk idee om het vliegtuig te verlaten in een kajak, en vervolgens zijn weg naar beneden te peddelen. Het ‘skyakken’ was geboren.

8. Guitar Hero spelen

guitar hero

Guitar Hero was toevallig het favoriete videospel van de skydiver die deze stunt bedacht. Op de video in kwestie zie je uiteindelijk vier mannen uit een vliegtuig springen om zo hun spel aan te vatten. Hij werd gemaakt ter promotie van nog een andere game: ‘Jump in, Jump Out’. Voor de liefhebbers: de song was ‘Runnin’ on a Dream’ van Tom Petty.

7. Sms’en

sms

In het tijdperk van absolute bereikbaarheid kan het natuurlijk niet anders of er wordt ook tijdens het skydiven ge-sms’t. In dit geval betrof het zelfs tien springers ineens. Hun doel? Een recordverkoop van Samsung telefoons teweegbrengen. De val startte van op zo’n 3500 meter en de tekst, die zo getypt moest worden in minder dan een minuut, was nog knap lastig ook. Vrij vertaald kwam die op het volgende neer: “De piranha’s van het geslacht Serrasalmus hebben tanden als scheermessen en behoren tot de wreedste zoetwatervissen ter wereld. In realiteit vallen ze echter zelden mensen aan.” Heb je toch weer iets geleerd vandaag.

6. Rubiks kubus oplossen

rubik

Amper 32 seconden had deze stuntman nodig om de kleurtjes van zijn kubus bij elkaar te puzzelen. Acht seconden later zou hij dan ook te pletter zijn gestort. Adrenaline zal hem dus vast en zeker een handje geholpen hebben. Verder trainde de man zijn skills intensief. Dat gebeurde vanuit het raam van een rijdende wagen, aan 120 km/u. Zo’n sprong haalt echter al snel 200 km/u. En hij had geen enkele skydive-ervaring.

5. Huwelijksaanzoek

trouwen

Adam en Gillian stapten skydivend in het huwelijk. Of beter: zo was het dat hij haar ten huwelijk vroeg. Gelukkig zei ze ja.

4. Strijken

strijken

Naast extreem boekhouden heb je dus ook ‘extreem strijken’. Het is een vrij recente, eh… sport. Beoefenaars nemen hun strijkplank beet voor ze springen. Onderweg naar beneden openen ze hun werktafel en strijken ze wat ze maar hebben voor zolang ze maar kunnen.

3. Haren laten knippen

knippen

Op zijn zweeftocht door de lucht knipte de Israëlische stylist Oren Orkabi het haar van Sharon Har Noi. Het partijtje duurde zo’n 5000 meter. In 2007 gold dat nog als een poging om het Guinness Book of World Records te bereiken.

2. Scheren

scheren

Deze stunt werd uitgevonden voor een reclamecampagne van een Japans scheerbedrijf. De spot toont een man die zijn gezicht scheert tijdens het skydiven. In andere spots uit dezelfde campagne zie je de scherende mannen dan weer worstelen of rijden op een mechanische stier. Uitstekend scheermateriaal dus.

https://www.youtube.com/watch?v=XeqgLPkbRGI

1. Een tatoeage laten zetten

tattoo

Een zekere Jonas vond het een goed idee om zo’n 4000 meter boven Zweden de letters ‘WFFT’ op zijn arm te laten zetten. WTF is WFFT? World’s First Freefall Tattoo, natuurlijk. Wij gokken dat Jonas’ inspiratie in het idee zelf gekropen is.

BONUS: Sex

sex

We proberen de top 10 familievriendelijk te houden, maar natuurlijk vraag iedereen zich het af, en het antwoord is, ja natuurlijk! Een pornoster met de naam VooDoo en een receptioniste van de Skydive Taft School in Amerika besloten sex te hebben terwijl ze skydiven (ze begonnen al in het vliegtuig en zelfs op de grond waren ze nog bezig!) En dat alles zodat Voodoo de aandacht kreeg van de beroemde shockjock Howard Stern. Nou, dat is gelukt, maar ze hebben ook aandacht gekregen van de politie, sex in het vliegtuig, als dit gebeurt naast de piloot is namelijk verboden! Voor wie geïnteresseerd is in het filmpje, je kunt het hier bekijken