Er zijn van die plekken die je liever niet in het echt bezoekt, of niet eens mag bezoeken, maar die je stiekem wel zou willen zien. Tegenwoordig kan dat met Google Streetview, bijna ieder plekje ter wereld wordt in kaart gebracht, ook de meest creepy plaatsen!

10. Nagoro Japan – Dorp vol met poppen

Nagoro is een klein dorpje in Japan. Wat het dorpje zo creepy maakt zijn de poppen die echt overal te vinden zijn. Een oud vrouwtje maakt de poppen als iemand het stadje verlaat. Het zijn dus niet allemaal overleden personen, maar ook bijvoorbeeld jongeren die naar de grote stad verhuizen.

9. Stanley Hotel – Het creepy hotel van The Shining

Het Stanley hotel is niet zomaar een hotel, je herkent het vast uit de film The Shining! En er is natuurlijk een reden waarom deze film van Stanley Kubrick op nummer één in ons lijstje van engste films ooit staat. Volgens de legende is dit een echt spookhuis, de oude eigenaar Mr. Stanley schijnt er rond te spoken. Stephen King verbleef hier toen hij The Shining schreef en de film is hier ook opgenomen.

8. L.A. skid row – Daklozen in Los Angeles

Amerika, het land waar al je dromen werkelijkheid kunnen worden. Behalve natuurlijk als ze dat niet worden, dan is er geen sociaal vangnet en mag je het alleen opknappen. Dat zie je bijvoorbeeld op Skid Row in het centrum van Los Angeles, waar meer dan 2.000 daklozen in de meest armoedige omstandigheden leven.

7. Pyongyang – De lege hoofdstad van Noord-Korea

Noord Korea is per definitie creepy! We weten eigenlijk niks van het leven in het meest geïsoleerde land ter wereld. Op streetview kun je een aantal plekken in de hoofdstad Pyongyang bekijken. Wat het vooral zo angstaanjagend maakt is de leegte in de stad.

6. Aleppo – De verwoeste hoofdstad van Syrië

Slag om Aleppo tijdens de Syrische Burgeroorlog heeft de stad volledig verwoest en dat is duidelijk te zien op deze beelden van Google streetview.

5. Alaska – Het grote niks

De Dalton Highway is een 667 kilometer lange weg door Alaska. De weg werd in 1974 gebouwd parallel aan het Trans-Alaska Pipeline System. De weg is primitief, en vooral erg verlaten, er wordt dan ook aangeraden om voldoende benzine mee te nemen en een goede EHBO-kit. Google Street view heeft de weg in kaart gebracht, een prachtig beeld van het grote niets. Eerder al plaatsen we deze weg in ons lijstje van gevaarlijkste wegen.

4. Doel

Doel is een spookstadje in België. Het moet in theorie wijken voor de uitbreiding van de Antwerpse haven via de constructie van het Saeftinghedok. De status van Doel blijft tot vandaag echter onduidelijk. Nog steeds leven er zo’n 45 oorspronkelijke Doelenaars en 35 inwijkelingen van na 2000.

3. Luník IX, Slowakije

Luník IX is een wijk Košice is Slowakije. In de jaren ’80 werden hier de Roma (zigeuners) massaal naartoe geleid. De burgemeester van Košice zegt niet verantwoordelijk te zijn voor het wel en wee van deze bevolkingsgroep, en dat is duidelijk te zien in deze verpauperde wijk.

2. La Isla de las Muñecas – Eiland van de poppen


La Isla de las Muñecas, of het eiland van de poppen, is een klein eiland ten zuiden van Mexico-Stad. Het eiland had slechts één bewoner: Don Julian Santana Barrera. Volgens de legende verdronk er in 1951 een klein meisje vlak bij het eiland. Barrera vond haar lichaam en later spoelde ook haar pop aan. Dit was de start van een collectie. Barrera spaarde 50 jaar lang aangespoelde en weggegooide poppen en ter nagedachtenis van het meisje hing hij ze over het hele eiland op. bron

1. Pripyat – stadje van de Tsjernobyl ramp


Pripyat is de naam van de stad waar de Tsjernobyl ramp, de grootste nucleaire ramp in de geschiedenis, plaatsvond in 1986. De straling is nog steeds te hoog in de stad om deze te bezoeken. Dankzij de beelden van Google streetview kun je toch een kijkje nemen.