Obesitas is wereldwijd een groot probleem. In de volgende 10 landen hebben de meeste mensen overgewicht (de percentages geven aan hoeveel procent van de bevolking overgewicht heeft).

10. Engeland – 61%

engeland

Veel eten en drinken, maar ook een van de landen waar het minst wordt gesport.

9. Kroatië – 61.4%

Hartfalen is de nummer 1 doodsoorzaak in dit land. Grote probleem is dat het slechte geïmporteerde eten van het buitenland veel goedkoper is dan het eigen geproduceerde eten.

8. Israël – 61.9%

Het percentage overgewicht in Israël is in 30 jaar verdriedubbelt. Israël hoort echt bij het westen en neemt ook de slechte eetgewoonten over.

7. Nieuw Zeeland – 62.7%

In Nieuw zeeland zijn het voornamelijk de kinderen die veel overgewicht hebben. Mede door het slechte eten, maar ook omdat er teveel tv gekeken wordt en weinig bewogen.

6. Bosnië – 62.9%

Ooit was overgewicht vooral een probleem in landen met hoge inkomens, momenteel is juist het slechte eten goedkoop en wordt het ook een probleem in de middel inkomen landen.

5. Egypte – 66%

Tot 1960 was Egypte zelfvoorzienend en was er genoeg gezond eten. Na 1980 ging het fout de populatie was te groot geworden en er werd slecht eten geïmporteerd.

4. Duitsland – 66.5%

Het dikste land van Europa, de gezondheid experts leggen de schuld bij bier, vette worsten, fast food en weinig beweging. De overheid is campagne gestart om het overgewicht snel te verlagen door meer fruit en groente op de scholen aan de kinderen te geven.

3. Amerika – 66.7%

fast food

In 1960 was ´slechts´ 24% van de Amerikanen te dik, momenteel is dat meer dan tweederde van de bevolking.

2. Kiribati – 81.5%

Kribati is een eilandengroep in de Pacific rond de evenaar. Tussen 1964 en 2001 was er een programma van de UN om onderontwikkelde landen te helpen met voedsel. Hierdoor is een grote hoeveelheid slecht eten (Spam o.a.) terecht gekomen op deze eilanden die goedkoper verkocht werden dan het lokale eten.

1. Amerikaans-Samoa – 93.5%

Traditioneel aten ze op dit eiland juist eten met weinig vet en veel complexe koolhydraten (bananen, yams, kokosnoot en vis). Sinds WO II zijn veel van de bewoners geëmigreerd naar het buitenland, deze mensen hebben daarna de mensen thuis geïntroduceerd met het Westerse eten en meer geld om eten te kopen. Nu zijn de mensen op deze 6 eilanden de dikste in de wereld.

bron: Global post