Kaapverdië is misschien wel een van de allermooiste bestemmingen om op vakantie te bezoeken. Met haar strakblauwe luchten, zandstranden, palmen en heldere blauwe zee, voel je je als in een paradijs op aarde. Het warme klimaat zorgt ervoor dat je ook echt veel buiten kunt zijn, en dat vraagt natuurlijk om leuke activiteiten en ervaringen, zodat je alles uit je reis haalt!

Sommige mensen liggen het liefst de hele dag in het zachte zand te luieren, anderen hebben pas het gevoel dat ze op vakantie zijn geweest als ze sportieve uitstapjes gemaakt hebben of de natuur en cultuur van het eiland uitgebreid hebben kunnen opsnuiven. Welk vakantietype je ook bent, we zetten de tien mooiste ervaringen die Kaapverdië te bieden heeft voor je op een rijtje, zodat jij straks de reis van je leven hebt!

Lekker naar het strand

bezoekje aan het strand

Een bezoekje aan het eiland is niet compleet als je niet even heerlijk op het strand hebt liggen genieten! Het weer in Kaapverdie is hiervoor altijd goed. Gelukkig heb je alle keuze. Je bezoekt bijvoorbeeld één van de prachtige kustplaatsen als Santa Maria Beach op Sal of Praia de Chaves of Santa Monica, allebei op Boa Vista. Wanneer je op zoek bent naar kleinere natuurstrandjes met minder bezoekers, maar ook minder voorzieningen, kun je op Kaapverdië je hart ook ophalen. Of je nou zoekt naar gezelligheid en comfort of absolute rust, je gaat op Kaapverdië zeker een plekje vinden!

Duiken of snorkelen

duiken

Wanneer je Kaapverdië boven water misschien al wat hebt afgegraasd, is er ook onder water een hele wereld te verkennen. Je doet dit het beste vanaf het eiland Sal, waar je vanaf Santa Maria Beach verschillende mogelijkheden hebt om uitgebreid van de zee te genieten.

Een actieve dag

actieve dag

Als je een sportief type bent en zin hebt in een onvergetelijke dag vol actie, dan heeft Kaapverdië verschillende mogelijkheden. Huur bijvoorbeeld een quad om het eiland te verkennen, ga kitesurfen langs de kustlijn van Sal en Boa Vista, waar vooral in de winteraanden een krachtige wind staat, of klim op de rug van een paard en maak een schitterende toch door de natuur. De mogelijkheden op Kaapverdië zijn eindeloos!

Spot de schildpad

schildpad kaap verdie

Zelfs als je niet graag in de zee zwemt, is het de moeite waard om op het strand te kijken of je schildpadden kunt vinden. Tussen juli en oktober kun je ze vinden als je Ervatão Beach op Boa Vista bezoekt. Dit is het op twee na belangrijkste broedgebied voor karetschildpadden ter wereld en schildpadden komen hier jaarlijks hun eieren in het zand leggen. De beste tijd om ze te zien is midden in de nacht, en er zijn rondleidingen beschikbaar die u op een verantwoorde manier de schildpadden laten zien, zonder ze te verstoren.

Wandel naar een vulkaan

vulkaan kaap verdie

Trek je wandelschoenen aan en pak je wandelstokken, want het eiland Fogo is ideaal voor wie zin heeft in een stevige wandeling. Er zijn een aantal prachtige paden om te proberen op het eiland, maar één van de beste is de trekking in Cha das Caldeiras. Dit pad leid je door prachtige natuur naar de top van de nog actieve vulkaan; de Pico de Fogo.

Wandel rond in Santa Maria

santa maria

Grazyna Nowicka / Shutterstock.com

Na al die spanning heb je misschien wel zin in een rustig middagje genieten op een sfeervolle plek. Santa Maria, op het eiland Sal, is hier bijzonder geschikt voor. Santa Maria wordt gekenmerkt door lage gebouwen in een authentieke bouwstijl en je kunt er fijne restaurantjes vinden of rustig door de kleine winkelstraatjes struinen.

De zoutmijnen van Sal

Sal zout

De zoutmijnen van Pedra de Lume lijken enigszins verlaten, maar in de 18e eeuw waren er honderden mensen die hier naar zout delfden. De landschappen die door deze oude mijnen zijn achtergelaten zijn zeer fotogeniek, maar een van de meest bijzondere dingen die je tijdens een bezoek onderneemt is jezelf onderdompelen in de zoutpoelen. Deze poelen zijn zo zout dat je vanzelf blijft drijven en even gewichtsloos bent.

Ga een middagje vissen

vissen kaapverdie

Nog een van de fantastische watersportmogelijkheden van Kaapverdië: vissen is erg populair op de hele archipel. Veel eilanden bieden begeleide vistochten aan, hoewel die van Sal en Boa Vista het meest geschikt zijn voor toeristen. Er worden verschillende soorten vistochtjes aangeboden, van rotsvissen en diepzeevissen tot vissen op groot wild en surf casting.

UNESCO Biosphere Reserve op Fogo & Maio

fogo en maio

Het is goed om te weten dat de gehele eilanden Fogo en Maio deel uitmaakt van UNESCO werelderfgoed. Op de stranden en in de zee, maar ook in de binnenlandse natuur vindt je namelijk veel bijzondere soorten planten en dieren. Op het eiland en in het water spot je walvisachtigen, schildpadden, zeevogels en reptielen die je niet snel ergens anders tegen zult komen!

De keuken

de keuken

Door zijn bijzondere ligging is de keuken van Kaapverdië een ware smeltkroes, je vind hier invloeden van de Afrikaanse, Portugese en Braziliaanse keuken. Heel veel lekkers te ontdekken dus. De voedselveiligheid is doorgaans goed, zelfs in de kleine barretjes en het eten is gezond en lekker. Je kunt kiezen uit kleine bars, voor een goedkoop hapjes, of uitgebreid neerstrijken in de restaurants, die vaak wat duurder zijn. Omdat je middenin de zee zit, staat verse vis op de kaart, daarnaast kom je veel mais, bonen en aardappelen in de smaakvolle keuken tegen. Goed nieuws voor mensen die niet van scherp eten houden, de keuken kent volle, eerlijke smaken, maar is niet te scherp!

Gelijk zin gekregen om te gaan? Bekijk hier unieke last minutes voor Kaapverdie.