10 Dingen Die Je Sexyer Maken (Wetenschappelijk Bewezen)

Wat maakt je sexy? Een mooi lichaam, humor, een vlotte persoonlijkheid? Klopt allemaal. Maar aantrekkelijkheid wordt vooral bepaald door biologische redenen. En de grootste nood daar is de voortplanting. We kijken dus naar andere mannen of vrouwen als ‘zou dit een geschikte partner zijn om mee voort te planten’. Nu dat we dat weten, kunnen we er gebruik van maken: hoe zorg je ervoor dat je zo sexy mogelijk bent? Tien tips, wetenschappelijk onderbouwd.

10. Zorg voor parelwitte tanden

Niemand houdt ervan om naar de tandarts te gaan. Maar nu je dit weet, is het misschien niet meer zo erg. Een gezond gebit wijst volgens de wetenschap op een goede gezondheid en goede genen. Belangrijk om baby’s te kunnen maken. Tanden stralen volgens wetenschappers je leeftijd uit (hoe jonger, hoe beter voor voortplanting) en voor vrouwen ook hoe dicht (of ver) je bent van je menopauze. Ook bewijzen je tanden of je als kind ziektes had, op een speciaal dieet hebt gestaan of genetische problemen hebt gehad.

9. Eet je bordje fruit en groenten maar lekker leeg

Dat heeft je moeder je zeker 1000 keer gezegd. Als je nog niet geluisterd hebt, is dit misschien het goede moment. We weten dat fruit en groenten je de nodige voedingsstoffen geven. Hierdoor zorgen ze ook een aantrekkelijke, gezond uitziende huid. Zes weken zijn genoeg volgens wetenschappers om al verbetering te zien. Komaan, sla een voorraad wortelen, zoete aardappelen, abrikozen en spinazie in en schransen maar. Ze zijn super goed voor je en zorgen voor een gezonde, rozige uitstraling.

8. Mannen, verzorg je baard

Een pijnlijke vaststelling nu baarden hot zijn. Maar dat wil niet zeggen dat vrouwen baarden sexy vinden, zeker niet die dikke exemplaren. Volgens de wetenschappers kom je er bij vrouwen niet mee weg. Vrouwen houden volgens onderzoek vooral van een net geschoren look. Met een baard straal je uit dat je misschien agressief bent. En je ziet er vijf jaar ouder uit dan dat je echt bent. Geschoren zie je er jonger uit, meer viriel en dus aantrekkelijker voor de opposite sex.

7. Vrouwen, draag (rode) lippenstift

Zelfs de Egyptenaren droegen reeds lippenstift. Nu weten we waarom. Lippenstift draagt bij tot de aantrekkelijkheid van vrouwen. Mannen staren langer naar vrouwen die lippenstift op hebben. Het werkt bij roze lippenstift maar nog beter bij rode. Door die kleur verhoog je het effect met wel 40%. Hoe komt dat nu? Door lippenstift aan te doen lijken je lippen voller. En je lippen zijn gekleurd, een effect dat je ook (natuurlijk) hebt als je opgewonden bent. Voilà, het effect op mannen is duidelijk.

6. Let op je stem

Als je met iemand aan het praten bent, denk je waarschijnlijk eerder aan wat er gezegd wordt, dan hoe het klinkt. Wetenschappers hebben ontdekt dat je stem wel degelijk impact heeft op je aantrekkelijkheid. Mannen vinden vrouwen met een hoge stem meer aantrekkelijk. Indirect wordt er vermoed dat de hoge stem bij een slank lichaam hoort. Bij vrouwen is het net het tegenovergestelde. Zij houden van zware stemmen omdat ze op die manier vermoeden dat een man een groot, stevig lichaam heeft die haar kan beschermen.

5. Vruchtbaarheid

Wanneer je een knappe dame aan de bar ziet staan dan denk je waarschijnlijk niet meteen ‘met haar wil ik babies’. Toch niet in het begin. Maar biologisch gezien is de kans groot dat je hersenen je aan het bedriegen zijn. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die in hun vruchtbaarste moment van de maand zijn, aantrekkelijker worden gevonden door mannen. Wetenschappers vermoeden dat het een combinatie is van factoren. Namelijk een verandering van stem en de verandering van gezichtsuitdrukking tijdens de vruchtbare periode.

4. Be the lady (or man) in red

Naast de rode lippenstift zijn rode kledingstukken een goed idee om mannen aan te trekken. Het goede nieuws is dat het niet alleen werkt bij vrouwen, maar ook bij mannen. Mannen met rood aan worden ingeschat als hebbende een hogere sociale status en dus een grote kans op succes. Vrouwen met rode kleding aan vinden mannen leuk omdat het hen doet denken aan seks. Het red light district heeft niet toevallig rode lichten natuurlijk.

3. Schrijden, niet strompelen, voor vrouwen toch

Als vrouw loop je kaarsrecht een kamer in. Strompel niet en maak geen lawaai. Loop op je elegantste. Voor mannen gelden andere regels. We geven het niet graag toe. Zelfverzekerd, maar ook met grote gebaren. Gebruikt je bredere lijf, zeker je borstkas, ten volle. Das iets heel anders dat de elegante vrouwen met hun kleine heupbewegingen.

2. Stop met body spray

Tieners, zeker de jongens, krijgen waarschijnlijk bijna een hartaanval als ze dit lezen. Dankzij de hevige marketingcampagnes veronderstel je dat je een halve bus bodyspray moet opspuiten om aantrekkelijk gevonden te worden. Eigenlijk doe je exact het tegenovergestelde. Berg je bus Axe maar weg. Een klein beetje lekkere geur werkt. Aantrekkelijkheid wordt echter getriggerd door je eigen geur. Waarmee we niet willen zeggen penetrante zweetgeur. Dag dure geurtjes.

1. Play hard to get mannen. Vrouwen, doe dat niet

De wetenschap bewijst het nu: voor een man is de moeilijk bereikbare spelen een goede tactiek. Mannen die teveel aandacht krijgen van vrouwen worden beschouwd als kwetsbaar en minder dominant. Voor vrouwen gelden andere regels. Mannen zijn namelijk aangetrokken tot vriendelijk dames, die gemakkelijk bereikbaar zijn. Playing hard to get doet je dus bitchy lijken, of nog veel erger, ongeïnteresseerd.

    1. Mar juni 23, 2016
    2. Rick juni 10, 2017
    3. Mark maart 17, 2018
    4. Anoniem december 22, 2019

    Jouw Reactie?