Wanneer er een grote ster doodgaat, lijkt het alsof de wereld even stilstaat. Of het nu gaat om een bekende acteur, zanger of een royalty: er zijn altijd miljoenen fans die niet kunnen geloven dat hun favoriete beroemdheid is overleden. Soms gaat dat zo ver, dat fans blijven geloven dat hun favoriete artiest nog in leven is. In sommige gevallen lijken dit niet alleen maar wanhopige theorieën, maar zijn er mogelijk echte bewijzen te vinden waaruit blijkt dat een overleden beroemdheid nog springlevend is. Wil je meer weten over deze theorieën? Hier kan je lezen over 10 dode beroemdheden die (mogelijk) nog in leven zijn.

10. Tupac Shakur

https://www.youtube.com/watch?v=hQudgDLdEG4

Deze Amerikaanse rapper werd in zijn auto doodgeschoten, maar er is nooit opgelost wie verantwoordelijk was voor deze moord. Na zijn dood zijn er nog acht verschillende albums van Tupac verschenen, waardoor fans geloven dat de rapper stiekem nog steeds in leven is. De platenmaatschappij claimt dat dit oude nummers zijn die Tupac voor zijn dood heeft opgenomen. Toch is er misschien wel een interessante clue te horen op het eerste album dat is verschenen na de dood van Tupac. Op dit album rapt hij namelijk over iemand die van de dood opstaat na een schietpartij.

9. Lodewijk XVII van Frankrijk

Deze jonge troonopvolger is de zoon van Lodewijk de zestiende en Marie-Antoinette. De jonge prins werd tijdens de Franse revolutie samen met de rest van zijn familie opgepakt. Zijn ouders werden naar de guillotine gebracht, de jonge Lodewijk werd opgesloten in de Temple. Royalisten riepen heb echter desondanks uit tot de nieuwe koning. Twee jaar later overleed hij in gevangenschap aan de gevolgen van tuberculose, hij was slechts tien jaar. Vele geloofde echter niet dat de jonge koning echt dood was. Talloze hebben zich nadien voor hem uitgegeven en eisten zo de troon van Lodewijk XVII op, zonder succes. De veelheid van pretendenten zorgde ervoor dat niemand de geloofwaardigheid van een grote groep mensen kreeg. In 2004 is overigens met behulp van DNA-onderzoek vastgesteld dat het toch echt Lodewijk XVII die was overleden, mysterie opgelost!

8. Alexander I

Deze Russische Tsaar gaf tegen het einde van zijn leven aan dat hij liever afstand wilde doen van de troon. Opvallend genoeg overleed Alexander I daarna snel genoeg aan malaria of een longontsteking. Veel mensen vonden zijn snelle dood opvallend, dus er werd gespeculeerd dat zijn dood in scène is gezet, zodat de tsaar de rest van zijn leven in alle rust door kon brengen. In 1952 werd het graf van de tsaar opengemaakt en er werd opvallend genoeg ook geen lichaam aangetroffen.

7. Elvis Presley

https://www.youtube.com/watch?v=_6lUM1rWOYU

Toen deze zanger overleed, waren al zijn fans niet meer te troosten. Elvis was een van de meest populaire artiesten van dat moment. Dat is misschien wel de reden waarom hij zijn dood in scène zou hebben gezet, aangezien het de enige manier was waarop Elvis weer een rustig leven kon leiden. Veel mensen claimen dat ze de king of rock and roll nog na zijn dood hebben gezien. Er zijn op het internet talloze foto’s te vinden die moeten bewijzen dat Elvis nog springlevend is.

6. Jim Morrison

Niemand weet precies hoe Jim Morrison, zanger van The Doors, en beroemd lid van de club van 27, is overleden. Wat het mysterie rondom zijn dood alleen maar groter maakt. Morrison verdween namelijk toen hij in Parijs woonde. Zijn vriendin overhandigde een doodcertificaat aan de platenmaatschappij van Morrison, maar het lichaam mocht niet bekeken worden. Sommige mensen claimen dat ze de zanger in een vliegtuig hebben gezien op het moment dat hij verdwenen was, waardoor veel fans denken dat de leadzanger van The Doors nog steeds in leven is.

5. Andy Kaufman

Deze comedian leed aan longkanker maar hield dit geheim voor al zijn fans. Toen hij eenmaal overleed, was dit een grote schok voor iedereen. Sommige fans waren er zelfs van overtuigd dat het om een grote grap ging. Die theorie is niet gek, want blijkbaar had Andy Kaufman een obsessie met het idee om zijn dood in scène te zetten. De vrienden van Kaufman zagen er de grap wel van in en besloten het twintigjarig jubileum van zijn overlijden te vieren met een “welkom thuis” feestje.

4. Adolf Hitler

Adolf Hitler
Bundesarchiv, Bild 183-S33882 / CC-BY-SA

Al snel na de zelfmoord van Hitler werd er gespeculeerd dat de politiek leider nog in leven was. Vooral de Russen waren er van overtuigd dat de dood van Adolf Hitler in scène was gezet, zodat hij in alle rust kon vluchten naar Spanje. Het lichaam van Hitler was door de Russen gevonden in een bunker en is inmiddels ook onderzocht. Hieruit bleek dat het wel om de echte Hitler ging, maar toch bleven veel mensen ervan overtuigd dat hij in leven was.

3. Anastasia Nikolajevna van Rusland

Ze was de jongste dochter van de laatste Tsaar van Rusland. Anastasia werd samen met de rest van haar familie doodgeschoten door het communistische leger, maar toch gaan er geruchten dat het jonge meisje de aanval overleefd had. Deze geruchten zorgden ervoor dat er ontzettend veel Anastasia imitators rondliepen. Deze vrouwen claimden allemaal dat ze Anastasia waren, en vertelden stuk voor stuk andere verhalen over hoe ze de aanval overleefd hadden. Door deze imitators geloofden veel mensen dat Anastasia toch wel in leven zou moeten zijn.

2. Jesse James

Hij was een van de grootste criminelen van het wilde westen en werd aan het einde van de negentiende eeuw neergeschoten door Robert Ford. Maar liefst 66 jaar na zijn overlijden in 1948, claimde een 100-jarige man dat hij Jesse James was. En hij had inderdaad precies dezelfde verwondingen aan zijn lichaam als Jesse James had, 7 kogelwonden, een geklapte long, een beschadigde vingertopje en verbranden voeten. Toch geloofde maar weinig zijn verhaal. Eind jaren ’90 heeft men doormiddel van DNA-onderzoek getracht het mysterie op te lossen, maar tot op heden zonder succes.

1. Jezus

Het lijkt misschien een beetje raar, maar sommige mensen zijn ervan overtuigd dat Jezus nog een lang leven heeft gehad na zijn dood. Natuurlijk vieren we tijdens Pasen dat Jezus uit de dood is opgestaan nadat hij gekruisigd was, maar sommige mensen denken dat hij vervolgens naar Amerika is gereisd. Hier is hij getrouwd met Maria Magdalena en heeft hij een lang leven geleid als een echte familieman. Veel gelovigen zijn het natuurlijk niet eens met deze theorie, maar er zijn ook een aantal christenen die zeker weten dat deze theorie waar is.