Een jacht bezitten is een van de vele tekenen van rijkdom. En als je dacht dat rijken zich niet proberen te onderscheiden van de andere rijkelui in de wereld, denk dan maar nog eens na. Zoals bij iedere persoon willen ook de rijken altijd het grootste en duurste bezitten. Reden genoeg voor ons om een lijstje te maken van de tien duurste jachten ter wereld. We zullen vast verraden dat de nummer één in de lijst een miljard dollar kost!

10. The Rising Sun – $200 miljoen

Als je 200 miljoen dollar op je spaarrekening hebt staan, dan kan je eens vragen aan David Geffen (mede-eigenaar van Dreamworks) of je zijn jacht kunt overkopen. De vraag is dan natuurlijk of je niet liever 10 lamborghinis Gallardos had gekocht en de Playboy mansion had gehuurd voor een maand. En dan nog de resterende 150 miljoen voor iets anders had gebruikt.

9. Seven Seas – $200 miljoen

Dit jacht van Steven Spielberg mag dan met zijn 85 meter lengte nog niet eens tot de grootste behoren, toch is er plaats genoeg om een helikopter te doen landen, een jacuzzi, een gym, indoor cinema en een massageruimte. Het jacht staat ondertussen te koop omdat Spielberg op zoek is naar iets groters. Leuk om te vermelden, het jacht de “Seven seas” is gebouwd door het Nederlandse bedrijf Oceanco.

8. Lady Moura – $210 miljoen

Dat ze in het Midden-Oosten ook heel wat geld hebben is algemeen bekend. Het is dus niet zo verwonderlijk dat Nasser Al-Rahid, een zakenman uit Saoedi-Arabië ook een van de grootste jachten ter wereld in zijn bezit heeft. Door het feit dat alle naamplaten en logo’s zijn gedrukt in 24 karaat goud, is het een van de duurste jachten ter wereld.

7. Al Mirqab – $250 miljoen


Piponwa/wikicommons

In buurland Qatar heeft de eerste minister Hammad Al Thani zichzelf een cadeautje gedaan door de Al Mirqab te kopen. Dit jacht is maar liefst 133 meter lang, maar kan toch slechts 24 gasten een slaapplaats. De reden? Wel, laat ons zeggen dat zijn eigen grote slaapkamer, badkamer, jacuzzi en cinema wat veel plaats innemen.

6. Ona – $263 miljoen


Axou/wikicommons

De Ona werd in 2008 gebouwd voor de Russische zakenman Alisher Usmanov. Ook hij gebruikt graag de ruimte van het schip voor eigen gebruik. Je vakantie doorbrengen op het jacht met een lengte van zo’n 110 meter is allerminst een straf. Je kunt er immers zwemmen, tijd doorbrengen in de jacuzzi, gym of outdoor bar, relaxen in de spa of sauna, of gewoon een film kijken in de cinema aan boord.

5. Al Said – $300 miljoen

De sultan van Oman heeft niet één jacht maar wel vijf superjachten, waarvan de grootste de Al Said is. En dat wil al wat zeggen want dit jacht van 155 meter lengte heeft zelfs een concertzaal aan boord. Zo kan onze sultan aan boord genieten van een privéconcert op zijn privéjacht.

4. Superyacht A – $323 miljoen

Met een naam als deze en prijkend op plaats nummer vier zou je verwachten dat we je nu een immens groot jacht gaan voorstellen. Helaas, dit jacht is ‘slechts’ 119 meter lang en kost toch zo’n 323 miljoen dollar. Waarom zo duur kan je je afvragen? Wel, de kostprijs van deze jacht ligt voornamelijk in de uitvoering ervan. De Superyacht A zou niet misstaan als de eigendom van een van de slechteriken in de James Bond films. Laten we hem maar niet op ideeën brengen.

3. Eclipse – $340 miljoen

Wie het voetbal een beetje volgt, zal de eigenaar van deze jacht misschien wel herkennen. De Eclipse is namelijk eigendom van de Rus Roman Abramovich, beter bekend als de eigenaar van Chelsea FC. De lengte van 163 meter zorgt ervoor dat hij het tweede grootste jacht in bezit heeft. Plaats genoeg dus voor zijn twee zwembaden, twee landingsplaatsen voor helikopters, enkele bubbelbaden en discobar. En als hij zich toch zou vervelen onderweg, dan kan hij altijd nog vluchten met zijn minionderzeeër.

2. Dubai – $400 miljoen


Imre Solt/wikicommons

Als minister-president van de Verenigde Arabische Emiraten en heerser van Dubai kan je niets minder verwachten dan het Dubai jacht. Het heeft een lengte van maar liefst 162 meter en een kostplaatje van 400 miljoen dollar. Om nog maar niet te beginnen over de maandelijkse kosten die het onderhoud meebrengt. Je moet er natuurlijk iets voor over hebben om de woestijnen rondom Dubai te kunnen verlaten.

1. The Streets of Monaco – $1 miljard


De nummer 1 jacht overbluft alle voorgaande op ieder vlak, maar bestaat helaas nog niet. Het ontwerp van dit drijvende eiland wordt mogelijk in 2017 tot uitvoering gebracht. Dit jacht wordt bijna letterlijk een drijvend eiland, gezien het het straatbeeld van Monaco wil nabouwen op kleinere schaal. Onder andere het Monte Carlo Casino, de Monte Carlo Grand Prix track en het Hotel de Paris zal er aanwezig zijn om zestien ‘lucky few’ de ervaring van hun leven te bezorgen. Elk met hun eigen ontvangstruimte, kleedkamer, slaapkamer, badkamer en balkon uiteraard.