Sommige acteurs en actrices gaan heel ver voor een filmrol. Ze willen er zo uit zien en zich voelen als het karakter in de film, zelfs als dit betekent dat ze tientallen kilo’s moeten aankomen of afvallen. De volgende 10 acteurs zijn het verste gegaan met hun lichamelijke transformatie:

Christian Bale – The Machinist

Christian Bale viel voor zijn rol in de The Machinist in 2004 bijna 30 kilo af. Hij ging van 78.4 kilo (te zien in films als Shaft en Equilibrium) naar 49.8 kilogram. Bale zelfde wilde het liefst nog verder gaan. Zijn dieet bestond uit een appel en een blikje tonijn per dag. Een jaar later speelde Bale de rol van Batman in Batman Begins. Voor deze rol was hij gespierder, en zwaarder dan ooit te voren.

Charlize Theron – Monster

Charlize Theron, een van de mooiste vrouwen in de wereld, werd gecast voor de rol van seriemoordenaar Aileen Wuornos in de film “Monster”. Aileen had nou niet bepaalde ‘looks’ van Charlize, en er moest dus ook een hoop gebeuren. Voor de film kwam ze zo’n 15 kilogram aan, en moest ze elke dag uren in de make-up.

50 Cent – Things Fall Apart

Rapper 50 Cent wil serieus genomen als acteur. Dat blijkt wel als je voor een filmrol je zelf transformeert van super-ripped naar graatmager. In de film Things Fall Apart speelt 50 Cent een football speler die kanker krijgt. Voor de rol verloor hij meer dan 25 kilo.

Renée Zellweger – Bridget Jones’s Diary

Om de rol van Bridget Jones te spelen moest Zellweger 11.3 kilogram aankomen. Nadat het gewicht er af was deed ze het een paar jaar later weer voor Bridget Jones: The Edge of Reason. Dit jaar komt er weer een nieuwe Bridget Jones film in de bios, Bridget Jones’s Baby. De eerste rol die Zellweger speelt in drie jaar, benieuwd of ze weer wat voller terug komt!

Russell Crowe – Body Of Lies


Russell Crowe ziet er in Body of Lies heel anders uit dan zoals we hem vooral kende, als Maximus de Gladiator. Hij kwam bijna 30 kilo aan om de rol van CIA agent met overgewicht te spelen. Zijn dieet? Cupcakes en Hamburgers.

Robert De Niro – Raging Bull

De gewichtstransformatie van Robert De Niro was nodig om zowel de jonge als de oude bokser Jake La Motta te spelen in Raging Bull. Hij kwam hiervoor 27.2 kilogram aan.

Matt Damon – The Informant + Courage Under Fire

Matt Damon heeft al vele rollen gespeeld waarvoor hij moest aankomen of juist afvallen. In de film Courage Under Fire uit 1996 speelde hij een heroïne verslaafde. Hij verloor bijna 20 kilogram. In 2011 deed hij juist het tegenovergestelde, voor de film “The Informant” kwam hij 13.6 kilo aan. Tussen door was Matt Damon natuurlijk te zien met een strak lijf in vele actiefilms.

Jared Leto – Chapter 27

Jared Leto is meestal te zien met een six-pack, maar voor de film Chapter 27 kwam hij bijna 30 kilo aan.

Benicio Del Toro – Fear and Loathing in Las Vegas

Om de rol van de vadsige Dr. Gonzo te kunnen spelen kwam Benicio Del Toro 18.1 kilo aan.

Matthew Mcconaughey – The Dallas Buyer’s Club

De nieuwste acteur die extreem gewicht heeft verloren voor een film rol is Matthew Mcconaughey. In de films The Dallas Buyer’s Club speelt hij een man met HIV. Een aantal maanden hiervoor was hij nog zijn gespiede zelf zoals te zien in de film Killer Joe.