Het Guinness Book of Records staat vol met gekke records. Ook voor hondjes zijn er flink wat bladzijden gereserveerd. Uiteraard de grootste en kleinste hond, maar ook vreemdere records als het snelste 100 ballonnen kapot maken en het meest tennisballen in de bek dragen. Kan een van jullie honden deze records verbreken?

Hond met de Grootse Oren

Dit is Tigger, een bloedhond met de grootste oren in de wereld. Zijn rechteroor is 34.9 centimeter, en zijn linker 34.2 centimeter. Grote oren is overigens een goede eigenschap bij bloedhonden, Tigger heeft vele shows gewonnen.

Grootste & Kleinste Hond

De grootste hond in de wereld is een Deense Dog met de toepasselijke naam “Giant George”. Hij heeft een schofthoogte van 1.09 meter en weeg 111 kilogram. De kleinste hond is een Chihuahua met de naam “Boo Boo”, zij is slechts 10.16 centimeter hoog en weegt slechts 680 gram.

Touwtjespringen

13 honden die tegelijkertijd kunnen touwtje springen, doe het ze maar eens na.

Ballonnen kapot maken

Jack Russell Annastatica kan het snelste van alle honden 100 ballonnen stuk maken. Ze heeft hiervoor slechts 44 seconde nodig.

Trappen lopen met glas water op de kop

Het filmpje hierboven is niet van de daadwerkelijke recordpoging, dit is zelfs nog knapper, hier heeft Sweet Pea een blinddoek om. Deze Border Collie kan 10 treden lopen terwijl ze een glas water balanceert.

Meeste Tennisballen

Het record meeste tennisballen tegelijk in de bek staat op 5. Het is in handen van Augie de Golden Retriever. Helaas konden we alleen een filmpje vinden van een hond die vier ballen in zijn bek kan houden. Ook al best indrukwekkend!

Langste Tong

Puggy heeft een tong van maar liefst 11.43 centimeter.

Snelste Skateboarden

Tillman de Bulldog is al jaren lang een kijkcijfer kanon op Youtube. Wie anders dan Tilman zou het record in handen kunnen hebben van snelst skateboardende hond. Over 100 meter doet hij 18.678 seconde.

Hardste Blaf


De hardste blaf wordt geproduceerd door de Duitse Herder Daz, hij haalt 108 dB. Om te vergelijken, het geluid in een disco mag maximaal 105 dB zijn!

Grootste Honden Bruiloft

Dat mensen honden met elkaar laten trouwen is al bizar genoeg, maar 178 honden tegelijk …

Deze lijst verscheen eerder al op hondenfun.nl, een website met dagelijkse honden filmpjes en foto’s.