10 huis tuin en keukenmiddeltjes die echt werken

Het is niet altijd nodig om dure medicijnen te kopen voor kwaaltjes. Soms is er een goedkope “huis tuin en keukenoplossing” met middeltjes die je gegarandeerd in huis hebt:

Duct tape tegen wratten

duct-tape
foto: ktylerconk/flickr

Last van wratten? Plak er duct tape op, volgens een studie van Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine helpt dit beter dan vloeibare stikstof. Waarom het werkt, dat weten de wetenschappers niet. Ze vermoeden dat er sprake is van een interactie tussen de lijm van de tape en de wrat. Hierdoor wordt het immuunsysteem geactiveerd om de wrat en het wrattenvirus op te ruimen. Lees hier hoe je deze methode precies moet toepassen.

Bijt op een potlood tegen hoofdpijn

bijt op potlood
Walt Stoneburner / flickr

Het bijten op een potlood kan helpen tegen de hoofdpijn. Er zijn natuurlijk vele soorten hoofdpijn, het helpt bij hoofdpijn die je krijgt door stress, de spierspanningshoofdpijn. Door te bijten op een potlood (niet te hard) ontspannen de juiste spieren en vermindert de pijn.

Listerine tegen blaren

listerine
Robert Verzo / flickr

Eigenlijk best logisch, Listerine werkt ontsmettend, en wordt gebruikt tegen aften in de mond. Waarom dan ook niet gebruiken bij blaren op de huid? Gebruik watjes om de Listerine drie keer per dag op de blaar te deppen tot ze weg zijn.

Havermout tegen eczeem

havermout

Als je last hebt van eczeem, of van extreem droge huid, probeer te weken in een havermout badje.

Kauwgom tegen vermoeidheid

kauwgom eten

Ben je vermoeid? Het eten van kauwgom met een smaakje maakt je 30% alerter, aldus een studie van de Jesuit University

Olijven tegen wagenziekte

olijven

Bij wagenziekte maakt het lichaam extra speeksel aan om de tanden te beschermen tegen maagzuur bij overgeven. Slim, maar dit zorgt er juist voor dat je misselijk wordt en gaat overgeven. Olijven bevatten het stofje “tannine”, dit zorgt ervoor dat je mond uitdroogt. Een paar olijven eten kan dus de overvloed aan speeksel beperken, hierdoor wordt je minder misselijk en ga je niet overgeven.

Suiker tegen het hikken

suiker eten

Het eten van een theelepel suiker helpt tegen de hik. De nervus vagus (de tiende hersenzenuw) wordt hierdoor gestimuleerd en het lichaam wordt verteld dat het belangrijker is om met de suiker om te gaan, en vergeet te hikken.

VapoRub tegen schimmelnagels

vaporups

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat Vicks VapoRub helpt tegen schimmelnagels, maar er zijn een hoop praktijkvoorbeelden. Men denkt dat het komt door de menthol, of de verstikkende werking van de balsem.

Plantaardige olie tegen droge nagels

zonnebloem olie

Last van droge nagels? Behandel ze met plantaardige olie en doe een nachtje plastieken handschoenen aan.

Wodka tegen stinkvoeten

vodka

Alcohol werkt ontsmettend, en helpt de bacteriën uit te roeien die zorgen voor de stank. Doe wat sterke alcohol op een handdoek en veeg er aan het eind van de dag je voeten mee af, dit zou moeten helpen tegen de stank.

Yoghurt tegen slechte adem

yoghurt

Meestal is de oorzaak van slechte adem te vinden in de maag. Het eten van yoghurt, of andere producten met probiotica, helpt het zuur te neutraliseren en de geur te verbeteren.

bron: mnn.com