Over het algemeen houden vrouwen van wijn, make up , chocolade, gezellig kletsen, zichzelf mooi maken en ontspannen. Als je een vrijgezellenfeest voor vrouwen wilt organiseren, dan houd je hier rekening mee. Hier zijn 10 ideeën voor een vrijgezellenfeest voor een typisch vrouwenfeestje.

10. High tea/ wine

Zowel thuis als op locatie kun je een high tea of high wine organiseren. Als je het bij iemand thuis doet dan is het een goed idee dat iedereen een hapje en eventueel een flesje wijn meeneemt. Bij hapjes voor een high tea gaat het om broodjes, sandwiches, pizza puntjes, donuts, scones, cakejes en dergelijken. Hapjes voor bij de high wine zijn bijvoorbeeld bittergarnituur, toastjes, stokbroodjes, tortillarolletjes, bruchette, blokjes kaas, rauwe ham rolletjes en dergelijken. Onder het genot van een drankje en hapje kun je gezellig met elkaar kletsen.

9. Varen

Varen kan op veel verschillende manieren en plekken. Je kunt op een rondvaartboot, op een zeilboot, in een motorboot, in een roeiboot, op een waterfiets of in een kano varen. Dat doe je op zee, in een meer of op kleinere wateren. Je kunt je laten rondvaren of zelf(standig) de boot besturen. Dan kun je lekkere hapjes en drankjes meenemen voor onderweg. Deze activiteit is natuurlijk wel weersafhankelijk, maar met een beetje geluk geniet je van een zonnetje in je gezicht en natuurlijk van goed gezelschap.

8. Karaoke

Ook al laten ze het niet altijd in het openbaar horen. Veel vrouwen houden van zingen. Als er een karaoke wordt georganiseerd dan kan het schaamtegevoel even los worden gelaten en mag er ongeremd worden gezongen en eventueel gegild. Dit zal zorgen voor een hoop lol. Een karaokeavond kan op locatie worden geboekt, maar er kan ook een karaoke set voor thuis worden gehuurd. Het is maar net waar je zin in hebt.

Wij zoeken schrijvers
Gek op schrijven en top 10 lijstjes? Dan zoeken we jou! Alletop10lijstjes.nl ontvangt maandelijks meer dan 500.000 lezers. Wil je dat jouw teksten ook door duizenden mensen gelezen worden dan is dit je kans. Lees er hier meer over.

7. Picknick

Wat is er nou heerlijker dan bij mooi weer chillen in de natuur met een hapje en drankje? Als iedereen iets lekkers meeneemt, dan is een picknick met gemak geregeld en het is ook nog eens goedkoop.

6. Bonbon workshop

Op vele locaties in Nederland worden er bonbon workshops gegeven. Je leert hier op een ambachtelijke wijze zelf bonbons maken geheel naar eigen smaak. Je maakt kennis met het proces van smelten, temperen, afwerken en ‘lossen’. Je krijgt daarnaast ook een korte uitleg over cacao en chocolade. Het leukste onderdeel van de workshop is natuurlijk het gezamenlijk genieten van het eindresultaat. Een bonbon workshop kan ook thuis worden gegeven.

5. Wellness

Bij wellness kun je denken aan sauna’s, stoombaden, whirlpools, binnen- en buitenbaden en kuurprogramma’s. Je hebt hele grote wellness centra met veel voorzieningen, maar ook kleinere met een aantal voorzieningen. Dan is het wellicht mogelijk dat je deze afhuurt voor het vrijgezellenfeest. Vaak is er naast veel ontspanning ook de mogelijkheid om in het bijbehorende restaurant te lunchen of dineren. Heerlijk tot rust komen vlak voor de bruiloft waarbij veel stress komt kijken met alle voorbereidingen, is natuurlijk niet verkeerd voor de aankomende bruid. Daarnaast is hier volop gelegenheid voor (gezellige) gesprekken.

4. Cursus Djembé

Een djembé is een Afrikaanse bekervormige trommel, die je met de hand bespeeld. Je kunt er allerlei gezellige ritmes mee spelen. Vooral met een groep is dit leuk om te doen, omdat er dan de mogelijkheid is om meerdere partijen en solo’s te spelen. In een workshop wordt er vanuit een aantal basishandelingen naar een compleet ritme toegewerkt. Meestal wordt de cursus gegeven door iemand van Afrikaanse afkomst. Het kan op vele locaties. Thuis is het ook mogelijk.

3. Escape spel

Op steeds meer locaties in Nederland is het mogelijk om een escape spel te doen. Je wordt dan als groep opgesloten in een kamer. Vervolgens moet je gezamenlijk allerlei raadsels oplossen en spelletjes doen. Daarbij is een goede samenwerking erg belangrijk. Binnen een bepaalde tijd kun je op deze manier uit de kamer geraken. Of het lukt niet. Bij deze activiteit leer je elkaar (beter) kennen, beleef je veel plezier en lol. Ook als je eruit bent heb je iets om over na te praten en te lachen. Een overzicht van escape rooms vind je hier.

2. Make up workshop met fotoshoot

Vrouwen houden ervan om zichzelf mooi te maken. Dat kun je vooraf aan het feest doen, maar dat kan natuurlijk ook tijdens het feest. Dat scheelt weer in de voorbereidingstijd en het is wel zo gezellig om dit gezamenlijk te doen. Een make up workshop is op veel verschillende plekken te boeken. Meestal doe je dit bij een make up studio, beauty salon of schoonheidsspecialist. Daarnaast kun je ook een specialist thuis (of op een andere locatie) laten komen. Je krijgt in een workshop uitleg over make up technieken, persoonlijk advies en kunt ook eventueel producten kopen. Het is leuk om deze workshop te combineren met een fotoshoot. Zo kun je het eindresultaat van jullie ‘looks’ professioneel laten fotograferen door een fotograaf. Soms wordt er een combinatie van make up workshop met fotoshoot aangeboden, maar los van elkaar boeken kan natuurlijk ook.

1. Moordspel diner

Een moordspel diner is een combinatie van lekker (uit) eten en entertainment. Je probeert tijdens het diner, dat in delen wordt geserveerd, een moordmysterie op te lossen. Je maakt hierbij zelf deel uit van het verhaal en het moordonderzoek. Daarbij wordt in kostuums geacteerd en gerechercheerd naar een karakterbeschrijving en een script die elke deelnemer vooraf aan het spel krijgt. Dit is een spel waarbij inlevingsvermogen en scherpzinnigheid van groot belang zijn, iets waar vrouwen goed in zijn. Aan het einde van het spel geeft elke speler aan wie ze verdenkt en waarom. Het spel en de uitkomst zal leiden tot fascinerende gesprekken en vooral veel lol.