2016 wordt het jaar van de kinderfilms. Ga samen met het hele gezin gezellig naar de bioscoop en geniet het hele jaar door van de leukste films van het moment. Om het overzicht te kunnen houden, staan hier de tien beste kinderfilms om naar uit te kijken in het komende jaar. Op volgorde van datum waarop ze te zien zijn in de bios.

Misschien wilde je nog even terugkijken of je een leuke kinderfilm had gemist in 2016? Maar ondertussen zijn we weer een aantal jaren verder en hebben we vele nieuwe lijstjes online staan. Bekijk ook zeker de kinderfilms 2019!

Zootopia – 1 April

Zootopia

Zootopia speelt zich af in een stad die compleet door dieren geregeerd wordt. Volg het verhaal van de slimme vos die op de vlucht moet voor een misdaad die hij niet gepleegd heeft. De beste politieagent van de stad, een eerlijk konijn, zit hem op zijn hoede. Ze zullen echter hun natuurlijke vijandigheid opzij moeten zetten en samenwerken om het nog veel grotere plot te kunnen ontmaskeren.

Kung Fu Panda 3 – 13 April

Kung Fu Panda 3

De machtige Po gaat verder met zijn avonturen in Kung Fu Panda 3. Zijn verloren vader duikt plotseling op en samen gaan ze naar een geheim panda paradijs waar ze allerlei nieuwe hilarische karakters ontdekken. Gevaar komt echter om de hoek kijken wanneer de slechterik Kai alle Kung Fu meesters verslaat. Zal het Po lukken om samen met zijn vrienden Kai te verslaan?

The Jungle Book – 20 April

The Jungle Book 2016

Wie kent het verhaal van Jungle Book niet? Deze Disney klassieker vertelt het verhaal van een jongen die opgroeit in de wildernis van de jungle. Samen met zijn wolven vrienden, een vriendelijke beer en een slimme zwarte panter leert hij zich te redden in deze gevaarlijke wereld. In 2016 komt een realistische versie van ditzelfde verhaal uit om nogmaals iedereen mee te nemen in de wereld van de jungle.

Angry Birds Movie – 25 Mei

Angry Birds Movie

Het spel met de zeer populaire Angry Birds komt nu met een film! Volg de avonturen van Red en zijn vrienden terwijl ze met hun woede aanvallen in contact proberen te komen. Wat voor onheil zullen de groende varkens brengen naar hun prachtige eiland?

Finding Dory – 28 Juni

finding dory

In de bekende film Finding Nemo kwam al gauw het fantastische karakter Dory in beeld. Deze blauwe vergeetachtige vis zal nu de hoofdrol krijgen in haar geheel eigen avontuur. Zal ze haar familie weer terug kunnen vinden nadat ze maar gewoon door en door is gaan zwemmen?

The BFG (De GVR) – 20 Juni

gvr

Het prachtige verhaal van Roald Dahl komt terug. Niemand minder dan Steven Spielberg heeft de regie in handen. In deze nieuwe versie wordt het verhaal verteld van Sophie, een klein meisje dat in contact komt met een gigantische man, de Grote Vriendelijke Reus. Zijn land en dat van haar wordt echter bedreigd door nog veel grotere reuzen die niets vriendelijks in zich hebben. Kan dit bijzondere duo de grote gevaarlijke reuzen stoppen?

The Secret Life of Pets – 3 Augustus

The Secret Life of Pets

Wat doen huisdieren eigenlijk zodra hun eigenaren het huis uit zijn? The Secret Life of Pets laat zien welk (on)heil ze creëren in huis. Je volgt het verhaal van Max, een hond die het favoriete beestje van zijn eigenaar is. Als er echter een nieuwe aanwinst, Mongrel, bijkomt, is het blije leventje ineens een stuk minder plezierig. Deze uiteenlopende figuren zullen echter samen moeten werken om het geheime plot van het konijn Snowball te kunnen ontmaskeren.

Pete’s Dragon – 18 Augustus

Pete's Dragon

Pete’s Dragon, in Nederland bekend on der de naam Peter en de Draak, neemt je mee in het bijzondere verhaal van een jong weeskind. De ouders die hem geadopteerd hebben behandelen hem zeer slecht en daarom zoekt hij de hulp van een draak. Samen met een koppel dat in een vuurtoren woont, probeert hij zijn leven weer op de rails te krijgen.

Fantastic Beasts and Where to Find Them – 17 November

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Zoals alle Harry Potter fans wel weten, moet hij op een gegeven moment leren uit het boek: Fantastic Beasts and Where to Find Them. Dit verhaal neemt je mee naar de tijd wanneer het boek geschreven werd door Newt Scamander. Ga mee op avontuur en ontdek alle bijzondere en wilde beesten van het Harry Potter universum.

Moana – 1 December

moana

Moana Waialiki is de nieuwste Disney prines, ze is de jonge dochter van de hoofdman van een lange generatie aan zee navigators. Wanneer haar familie hulp nodig heeft, besluit ze om zelf op pad te gaan en te zoeken naar mystiek eiland waar de demi God Maui moet heersen. Zal Moana de gevaarlijke zee samen met haar vrienden kunnen trotseren en haar familie redden? Zou Moana net zo populair worden als Elsa?