Heb je er een hekel aan om op vakantie andere toeristen tegen te komen? Boek dan eens een reisje naar één van de volgende tien landen, vrij zeker dat je daar alleen maar ‘locals’ tegenkomt!
Deze lijst verscheen eerder op de website van Gunnar Garfors, een die-hard reiziger die zichzelf als doel heeft gesteld alle landen in de wereld te bezoeken. Hij hoeft er nog maar eentje! Zijn blog is een must-read voor alle reislustige mensen.

10. Afghanistan – 17.500 Toeristen

Afganistan

In Afghanistan is het al jarenlang oorlog, niet zo gek dus dat er niet veel toeristen komen. In de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw, voor de Russische bezetting (1979 – 1989), was dit wel anders, Afghanistan was een vakantieparadijs, vooral populair onder de hippies.

9. Comoren – 15.000 Toeristen

Comoren

De Comoren bestaat uit drie eilanden in de Indische Oceaan ten noordwesten van Madagaskar. Tot 1975 waren de Fransen de baas op het eiland. Sinds de onafhankelijkheid is het vaak onrustig geweest, er zijn meer dan dertig pogingen gedaan tot een staatsgreep. Wat ook niet helpt is dat in de gidsen staat dat de Malaria mug aanwezig is op het eiland. Gunnar Garfors had daar overigens geen last van, en was erg onder de indruk van de kusten (en duik mogelijkheden) en de vriendelijke mensen op het eiland.

8. Sao Tome & Principe – 8.000 Toeristen

Sao Tome & Principe
Wikicommons

Ook Sao Tome & Principe bestaat weer uit een eilandengroep, waarvan Sao Tome en Principe de twee grootste zijn. De eilanden zijn te vinden in de Golf van Guinee aan de westkust van Afrika. De eilanden zijn vulkanisch, bergachtig en begroeid met weelderige tropische planten. De grootste reden van het lage aantal toeristen is dat het bijna onmogelijk is om het eiland te bereiken, lees hier hoe Garfors er 40 uur over deed.

7. Turkmenistan – 7.000 Toeristen

Turkmenistan

Het Aziatische land Turkmenistan staat ook wel bekend als het op twee na gekste land van de wereld (na Noord-Korea natuurlijk). Een van de bekendste bezienswaardigheden in het land is de “Door to Hell”, een groot brandend gat in Derweze.

6. Equatoriaal-Guinea – 6.000 Toeristen

Equatoriaal-Guinea
Wikicommons

Equatoriaal Guinea, het enige Afrikaanse land waar Spaans wordt gesproken, is vrijwel onmogelijk om binnen te komen. Het verkrijgen van een toeristenvisum is een bureaucratische hel.

5. Marshalleilanden – 5.000 Toeristen

Marshalleilanden

De Marshalleilanden hebben we al eens eerder genoemd in een lijstje, die van de beste duik locaties: “De Marshalleilanden zijn waarschijnlijk de beste plek om wrakken te bekijken. Tussen 1946 en 1958 experimenteerde de Amerikanen hier met atoomwapens. Hierdoor zijn hier vele schipwrakken te vinden, waaronder de zeer grote USS Saratoga en het Japanse oorlogsschip Nagato. De radioactiviteit was op de eilanden een tijd lang te hoog, maar ondertussen zijn de eilanden weer toegankelijk, en zijn de eilanden een UNESCO World Heritage Site. “
Waarom er dan zo weinig mensen naar toe gaan? Het is schrikbarend duur!

4. Kiribati – 4.700 Toeristen

Kiribati

Rond de eilandenrepubliek Kiribati in Oceanië ligt één van de grootste beschermde natuurgebieden ter wereld, de Phoenixeilanden: Het grootste deel van het gebied bestaat uit oceaan van meer dan 4km diep. Hierin zijn onderwater vulkanen te vinden die zorgen voor een unieke leefomgeving. Ook hier komt het lage aantal toeristen doordat het zeer slecht bereikbaar is.

3. Tuvalu – 1.200 Toeristen

Tuvalu
Wikicommons

Ook de eilandengroep Tuvalu is bijna niet te bereiken. Als je er ooit nog naar toe wilt moet je ook nog eens snel zijn. Als het water namelijk blijft stijgen is dit het eerste land dat onderwater zal verdwijnen!

2. Somalië – 500 Toeristen

Somalie
Sadik Gulec / Shutterstock.com

In Somalië woedt al jarenlang een bloederige oorlog, er heerst armoede, het is een broeinest voor terrorisme, en ze leven onder de strenge Sharia wet. Niet het eerst land dus waar je aan denkt om naar toe op vakantie te gaan.

1. Nauru – 200 Toeristen

Nauru

Nummer drie in de lijst van kleinste landen, na toeristensteden Vaticaanstad en Monaco. Niet zo gek dus dat op dit zeer kleine eilandje waar slechts 10.000 mensen wonen niet veel toeristen komen.