Johan Cruijff, de meester van de (totaal onbegrijpelijke) one-liners. Als voetballer en trainer kon hij er al wat van, maar als voetbalcommentator werden zijn wijsheden legendarisch. Overigens zei hij er zelf over: “Als ik thuiskom van een televisie-analyse, vraagt mijn vrouw: Wat heb je gezegd? Dan zeg ik: Al sla je me dood.” Er is zelfs een heel boek gewijd aan de uitspraken van Johan Cruijff/. Wij hebben de 10 meest legendarische one-liners op een rij gezet:


Als Wij de Bal hebben kunnen zij niet scoren


Elk Voordeel Heb Z’n Nadeel


Voordat ik een fout maak, maak ik die fout niet


De Italianen kunnen niet van je winnen, maar je kan wel van ze verliezenDe tijd dat ik zelf geld meenam is al heel lang geleden. Ik neem altijd de naam en het gezicht mee


Je moet schieten anders kun je niet scoren


Een van de 32 landen die deelnemen aan het wk wordt wereldkampioen. De andere niet, want die zijn er niet


Simpel is het moeilijkst


Toeval is logisch


In zekere zin ben ik waarschijnlijk onsterfelijk