10 Legendarische Naaktscenes in de Nederlandse Films

Een Nederlandse film zou geen Nederlandse Film zonder een flink portie seks, of in iedergeval wat blote borsten en/of billen. Het is dan ook moeilijk om een top 10 samen te stellen, van alleen de Carice van Houten alleen zou je al een top tien kunnen maken 😉

Monique van de Ven naakt in Turks Fruit (1973)

Turks Fruit, de meest bezochte Nederlandse Film allertijden, en gelijk ook een van de meest seksueel expliciete films uit Nederland. De ene na de andere seks/naakt scene met Monique van de Ven volgt elkaar op in de film.

RenĂŠe Soutendijk naakt in Spetters (1980)

Net als Turks Fruit is ook Spetters geregisseerd door Paul Verhoeven, en we weten allemaal dat hij van vrouwelijk naakt houdt. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland is hij verantwoordelijk voor een van de meest bekende naaktscène, en dan hebben we het natuurlijk over Sharon Stone in Basic Instinct. Ook Spetters zit weer vol met naaktscenes, deze keer is het RenÊe Soutendijk die we veelal in haar evakostuum zien.

Akkemay naakt in Schatjes! (1984)

Akkemay, de crush van vele jongetjes in de jaren ’80. En dat kwam natuurlijk door haar rol in de film Schatjes! waarin ze poedelnaakt lag te zonnen, en in een seksscène in de douche te zien was. Akkemay was overigens vijftien jaar toen ze in de film te zien was, zou tegenwoordig toch wel iets moeilijker over worden gedaan!

Tatjana Simic naakt in Flodder (1986)

De legendarische familie Flodder, met de misschien nog wel legendarischere scene “O Buurman Wat doet U nu”. In 1986 maakte Nederland kennis met onze eigen seksbom, Tatjana Simic.

Angela Schijf naakt in Ik Ook van Jou (2001)

Dezelfde regisseur als voor Schatjes!, Ruud van Hemert, dus natuurlijk ook in de film Ik Ook van Jou heel veel naaktscenes. Niemand minder dan Angela Schijf, toen nog vooral bekend als Kim Verduyn uit GTST was de actrice die volledig uit de kleding ging.

Katja Schuurman naakt in Oesters van Nam Kee (2002)

Het moment waar iedere puberjongen die is opgegroeid in de jaren 90 van de vorige eeuw op zat te wachten, de blote borsten van Katja Schuurman. In 2002 was het zover in de film de Oesters van Nam Kee, wat wilde we allemaal graag Egbert Jan Weeber zijn!

Carice van Houten en Halina Reijn naakt in De passievrucht (2003)

Carice van Houten is natuurlijk al heel veel malen naakt te zien geweest. Zelfs het buitenland heeft kennis gemaakt met haar volledige naakte lichaam in Zwartboek en de serie Game of Thrones. Het begon allemaal in 2003 in de film De passievrucht samen met goede vriendin Halina Reijn in een triootje!

Sophie Hilbrand naakt in Zomerhitte (2008)

Zomerhitte was in 2008 het regie debuut van Monique van de Ven, als actrice is ze niet te beroerd om al haar kleding uit te doen, en in haar eigen films verwacht ze dat blijkbaar ook van de actrices. In Zomerhitte komt een poedelnaakte Sophie Hilbrand uit de zee lopen.

Anna Drijver naakt in Komt een vrouw bij de dokter

In Komt een vrouw bij de dokter is een hoop naakt te zien, onder andere ook weer Carice van Houten. De meest sexy scenes zijn die toch wel met Anna Drijver.

Hannah Hoekstra naakt in Hemel (2012)

Dat seks en naakt nog steeds veelvuldig voorkomt in de Nederlandse films blijkt wel door de film Hemel uit 2012. Hannah Hoekstra is in deze film meerdere malen volledig naakt te zien.