De volgende tien nummers waren allen wereldwijde hits, wat echter weinig mensen weten is dat het allemaal covers zijn:

Natalie Imbruglia – Torn

Origineel: Ednaswap (1997)

Twee jaar voor de megahit van Natalie Imbruglia nam de alternatieve band Ednaswap uit Los Angeles het origineel van “Torn” op.

Cyndi Lauper – Girls Just Want to Have Fun

Origineel: Robert Hazard (1979)
Een van de eerste “Girl Power” liedjes zie je opeens vanuit een heel ander perspectief als blijkt dat het origineel door een man werd gezongen.

Jennifer Lopez – Waiting For Tonight

Origineel: 3rd Party (1997)

Waiting for Tonight was een van de eerste grote hits van Jennifer Lopez. Het liedje was oorspronkelijk van het Amerikaanse pop trio 3rd Party.

Ace of Base – Don’t Turn Around

Origineel: Tina Turner (1986)

Don’t Turn Around werd in 1986 geschreven voor Tina Turner, het was een “B-side” van het populaire nummer “Typical Male”. Ace of Base coverde het nummer in 1994 en pas toen werd het een wereldhit.

Lou Bega – Mambo No. 5

Origineel: Perez Prado (1949)

Mambo No. 5 van de Duitse Lou Bega was een van de grootste hits van 1999. Het origineel is veel ouder, in 1949 nam de Cubaan Perez Prado het nummer op.

Beyonce – If I Were a Boy

Origineel: BC Jean

De toen 20 jaar oude zangeres BC Jean schreef dit liedje naar aanleiding van eigen ervaringen. Haar versie werd verworpen door de platenmaatschappijen. Pas later kwam ze erachter dat Beyonce het liedje had opgenomen. Ze was ‘not amused’ op haar Myspace liet ze weten: “I have been reading some of these comments and to set the record straight from the horse’s mouth – IF I WERE A BOY is my song; YES, I wrote this song; It is my story; a painful one, and the song is very dear to me. You can hear the original version on my myspace site.” Later zijn ze er samen uitgekomen (lees: BC Jean heeft een zak met geld gekregen).

Bow Wow Wow- I Want Candy

Origineel: The Strangeloves (1965)

I Want Cany van de Bow Wow Wow’s was in 1982 wereldwijd een grote hit. Het wordt gezien als een van de tophits uit de jaren ’80. Het origineel echter komt uit 1965 en is van de The Strangeloves.

Whitney Houston – Saving All My Love for You

Origineel: Marilyn McCoo (1978)

Saving All My Love for You de twee hitsingle van Whitney Houston’s debuut album is een cover van Marily McCoo en Billy Davis Jr. uit 1978, ze scoorde er slechts een klein hitje mee. Whitney scoorde er een wereldwijde hit mee.

Mariah Carey – I Still Believe

Origineel: Brenda K Starr (1988)

I Still Believe van Mariah Carey is een cover van Brenda K Starr, een zangeres waar Mariah voor ze bekend werd achtergrondzangeres was. Mariah geeft aan dat het een ode was aan Brenda, haar versie werd een grote hit, die van Brenda niet.

Amy Winehouse – Valerie

Origineel: The Zutons (2006)

Van Amy Winehouse waren er al twee populaire versie van het nummer Valiere, haar soloversie en die samen met Mark Ronson. Het origineel is echter van de Engelse indie rock band The Zutons.

Hier vind je nog tien coverliedjes die populairder zijn dan het origineel.