Sommige plaatsen op aarde zijn zo mooi dat het lijkt alsof ze gemaakt zijn in photoshop, maar het is toch echt de natuur zelf die deze plekjes heeft gecreëerd.

Antelope Canyon

antelope canyon 2

antelope canyon

Waarschijnlijk het meest gefotografeerde ravijn in de wereld, de Antelope Canyon in het Najove park in Arizona. Meer informatie over deze plek lees je hier.

Roze Meer

roze meer 2

roze meer 3
bron
roze meer
Ja, dit roze meer in Senegal is echt! En het is trouwens niet vervuiling dat zorgt voor deze bijzondere waterkleur. De hoge zoutconcentratie zorgt er voor dat het licht anders breekt op het water. Ook de grote hoeveelheid rode plankton helpt. ER zijn trouwens meer roze meren in de wereld, minimaal acht

Liefdestunnel

liefdestunnel

Dit moet de mooiste treinbaan in de wereld te zijn. De zogenaamde “Tunnel of Love” is te vinden in Kleven (Oekraïne).

Zhangye Danxia

Zhangye

Deze kleurvolle bergen zijn te vinden in het Zhangye Danxia Park in de Gansu regio in China.

Gele Bloemenvelden

gele bloemen

Ook deze onwaarschijnlijke locatie is te vinden in China. In het begin van de lente staan de gele “Canola Flowers” (koolzaad) in volle bloei. Het mooiste zicht heb je in het plaatsje Luoping (Yunnan, China) tussen februari in maart. Tussen de bergen zie je gele velden zover als de horizon.

Salar de Uyuni

salar de uyuni 2

salar de uyuni

Salar de Uyuni in Bolivia wordt ook wel de grootste spiegel ter wereld genoemd. Het is een gigantische zoutvlakte waar een klein laagje water overligt. nog veel meer prachtige foto’s vind je hier

Wisteria Bloemen Tunnel

wisteria tunnel
Deze prachtige tunnel van bloemen is te vinden in de “Kawachi Fuji Gardens” in Kitakyushu Japan.

Lisse

lisse

De bollenstreek in Nederland zien er ook uit alsof het gemaakt is in photoshop!

Grens Amerika – Mexico

grens us mexico

Ok, dit is geen natuurfoto, maar bizar is het wel. De grens tussen Amerika en Mexico. Het lijken net twee foto’s die aan elkaar geplakt zijn, maar het bestaat echt.

Derweze

derweze
wikicommons

Als toerist is het moeilijk om naar deze locatie in Turkmenistan te gaan (het is een van de minst bezochte landen ter wereld, en bijna net zo gek als Noord-Korea), maar dit brandende gat in Derweze bestaat echt. Liefkozende bijnaam: “Door to Hell”