De volgende logo’s van bekende merken hebben je waarschijnlijk al honderden keren gezien, maar is het je ooit opgevallen dat er op een slimme manier een verborgen boodschap in is verstopt?

Amazon.com

amazon

De gele pijl in het logo van Amazon.com is niet alleen een smiley, het is een pijl van a tot z. Waarmee ze willen aangeven dat je van ‘a tot z’ alles kan kopen bij Amazon.

FedEx

fedex

Tussen de E en de x zit een pijl verborgen, deze staat voor snelheid en precisie van het koeriersbedrijf.

Vaio

vaio

Nee, het logo van Sony’s Vaio is niet een modern lettertype. De eerste twee letters zijn het logo voor een analoog signaal, en de laatste twee letters zijn de 1 en de 0, de getallen van de digitale wereld.

Toblerone

toblerone

Iedereen ziet wel een berg in het logo van Toblerone. Maar er is meer. Toblerone is een chocolade maker uit Bern. Deze stad staat bekend om de hoge bergen, maar is ook bekend als “De stad van de Beren”. Als je goed kijkt zie je de silhouet van een beer in de berg.

F1

f1

Tussen de F en de ‘snelheidslijntjes’ kun je een duidelijke ‘1’ zien.

NBC

nbc

Het logo van NBC (Amerikaanse televisiezender) is een pauw. De 6 veren staan voor de 6 divisies van het bedrijf.

Continental

continental

Bij het logo van bandenmaker Continental vormen de C en de O aan het begin van het logo een driedimensionale band.

Unilever

unilever

Unilever maakt duizenden verschillende producten. De symbolen in de letter “U” representeren al deze producten.

Baskin Robbins

baskin robbins

Baskin Robbins is een populaire franchise in Amerika. Het logo bestaat uit de initialen B en R, maar als je alleen kijkt naar het roze gedeelte zie je het getal “31”. Dit is het aantal smaken dat ze hebben.

Tostitos

tostios

Ook Tostitos is weer zo’n franchise uit Amerika. De letters TiT in het midden zijn twee personen die een Tostios chipje met een bak salsa eten.

Kijk ook eens naar het lijstje van Ongepaste Logo’s van bedrijven