Is het je grote droom om nog een keer wereldkampioen te worden met een sport? Misschien moet je een van de 10 onderstaande sporten kiezen, het deelnemersveld bij deze sporten is namelijk vrij laag. Hiervoor zijn overigens wel goede redenen: je moet ballen van staal hebben, je moet iets heel ranzigs doen, of je moet er totaal geen problemen mee hebben om jezelf voor lul te zetten!

10. Schaak Boxen

Bedacht door de Nederlander Iepe Rubingh, schaak-boxen. Een combinatie tussen schaken en boxen. De ene ronde moet je boxen, en dan weer schaken.

9. Modder Snorkelen

https://www.youtube.com/watch?v=qAh7e9d45_Y

Snorkelen door de modder, zo snel mogelijk. De kampioenschappen vinden plaats sinds 1985 in Wales. Het idee is om zo snel mogelijk heen en terug te snorkelen door een modder sloot van 55 meter. Deelnemers moeten snorkels dragen en flippers, gewone zwemslagen zijn uit den boze, alleen de flipper slag mag gebruikt worden.

8. Scheenbeen Schoppen

https://www.youtube.com/watch?v=eGXDwbzlJKw

Shin-Kicking wordt ook wel beschreven als een Engelse vorm van Martial Art, niet zo elegant dus. Het idee is om elkaar zo hard mogelijk op de scheenbenen te trappen, totdat een van de vechters op de grond valt. Deze ‘sport’ heeft zijn oorsprong in de 17e eeuw, toen hadden de mannen nog schoenen aan met stalen tenen. Nu hebben ze zachte schoenen en worden de broeken gevuld met stro. Watjes!

7. Eenwieler Hockey

Een van de nieuwste sporten in het rijtje, in 2010 heeft de International Unicycling Federation de regels van deze sport bekend gemaakt. Eigenlijk is het gewoon ijshockey, maar dan zonder ijs, en de spelers moeten op een eenwieler rijden. Ondertussen zijn er competities in Engeland, Duitsland en Zwitserland.

6. Kaninhop

Agility met honden en paarden kenden we, maar met konijnen? Kaninhob is bedacht in de jaren ’70 in Zweden, en is zeer populair in Scandinavië.

5. Quidditch

Oftewel Zwerkbal. Uiteraard bekend van de Harry Potter boeken, maar ondertussen ook een echte ‘sport’ geworden.

4. Vrouw dragen

https://www.youtube.com/watch?v=auCbdhFDr_Y

Een nogal bijzondere sport uit Finland, “Wife Carrying”. Mannen moeten zo snel mogelijk 253 meter afleggen met hun vrouw op de rug. Ooit begonnen als een geintje, maar ondertussen worden er over de hele wereld competities gehouden.

3. Extreem Strijken

Extreme Ironing is een sport waarbij mensen hun strijkplank naar extreme locaties meenemen, en daar hun kleding strijken …

2. Man vs Paard Marathon

Een race van 22 mijl (34 km) waarin mensen het opnemen tegen paarden. De race wordt gelopen in de bergen van Wales. In 2004, de 25e keer dat de race werd gehouden, heeft voor het eerst een mens gewonnen.

1. Ferret Legging

Men neme twee fretjes, stoppen deze in de broek, en wie het langste volhoud heeft gewonnen. Deze ‘sport’ is bedacht in Engeland (waar anders?), en was ooit een populair pub spel. Het wereld record is 5 uur en 26 minuten