10 Meest Extreme Bungee Jump Lokaties

Voor de meeste mensen is ‘gewoon’ Bungee Jumpen al iets extreem engs. Iets dat ze waarschijnlijk ook nooit zullen doen, voor geen goud! Maar, er zijn natuurlijk ook de adrenaline junkies, voor wie niks te hoog, snel, of eng is. Hoe extremer, hoe beter. Voor deze mensen zijn dit 10 locaties om te bungee jumpen.

Brug bij de Victoriawatervallen


Waarschijnlijk de allermooiste locatie om te bungeejumpen is de brug bij de Victoriawatervallen. De brug is “no-mans land”, het is de grens tussen Zimbabwe en Zambia. De val die je maakt is 111 meter bij deze sprong.

boeken kan hier

Royal George Suspension Bridge


De Royal George Suspension Brug in Colorado (Amerika) is met 321 meter de hoogste hangbrug in de wereld. De perfecte plek dus om te bungeejumpen! Helaas kan dit maar een keer per jaar tijdens de ‘Go Fast Games’.

Bloukrans Bridge, zuid Afrika


Een hele hoge brug waar wel het hele jaar door gesprongen kan worden is Bloukrans Bridge. Deze brug is 216 meter hoog, en doordat deze brug wel toegankelijk is wordt deze beschouwd als de hoogste commerciële bungy jump brug.

Vulkaan Bungee


De meest spectaculaire jump kun je maken in Chili. Met een helikopter wordt je naar de vulkaan gebracht, en vanuit de helikopter spring je in een actieve vulkaan. Je moet er wel wat geld voor over hebben, een sprong kost $12.500! O ja, en er is een eis: je mag geen maagd zijn 😉 boeken kan hier.

007 Bungee Jumping Center


Een van de mooist bungee jump locaties in Europa vind je in Zwitserland. De plek is bekend geworden door de James Bond film “Golden Eye”. In de film maakte 007 de sprong richting het Vogorno meer vanaf een 220 meter hoge brug.

Bhote Kosi Rivier in de Himalayas


Als de Himalayas beklimmen nog niet uitdagend genoeg is, kun je ook nog een jump maken bij de grens tussen Nepal en Tibet.

Bungee Bullet


Ok, misschien niet een ‘echte’ bungeejump, maar wel heel bruut. De Bungee Bullet is te vinden in Queensland Australië. In plaats van naar beneden, wordt je eerst omhoog gelanceerd.

Blue Thunder Bungee


In het grootste winkelcentrum van Canada, vind je ook de hoogste indoor bungee jump van de wereld. De sprong is te vinden in een wildwater pretpark, en is ongeveer 33 meter hoog. Voor de ervaren springers is er de mogelijkheid om een “Full Body Dunk” in het water te maken.

Nevis Highwire Bungy


Een unieke locatie om een sprong te maken is in New Zeeland boven de Nevis Rivier. Hier is een kabelbaan gemaakt van waarvandaan je een sprong kan maken. Hier heb je echt het gevoel dat je helemaal alleen bent.

Colorado River Bridge (Costa Rica)


De burg is helemaal niet zo hoog, ‘slechts’ 81 meter. Maar de locatie is natuurlijk prachtig, midden in het regenwoud van Costa Rica.

    1. bolle mei 22, 2012
    2. Eva januari 3, 2013
    3. nick augustus 18, 2015

    Jouw Reactie?