Top 10 Populairste Dierenparken in Nederland

Het “dagje uit” seizoen is in Nederland weer volledig losgebarsten. Vorige week hebben we al een lijstje gemaakt van de attractieparken in Nederland, nu kijken we naar de populairste dierenparken in Nederland.


10. GaiaZoo – 375.000

GaiaZOO - leeuw - ZOO is Gaia

De Zuid-Limburgse dierentuin GaiaZoo werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek in 2012 voor de vierde keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’.
In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld; waan je op de Afrikaanse Savanna en sta oog in oog met ‘s werelds mooiste dieren zoals machtige gorilla’s, imposante neushoorns, statige giraffen, razendsnelle cheeta’s en de koning der dieren; de indrukwekkende leeuwen. En de Rainforest ontdek je allerlei slingerende en klimmende apen; in het doodshoofdapenbos klimmen de apen zelfs boven je hoofd door de takken. Ook zijn er in de GaiaZOO vele bijzondere en unieke diersoorten te bewonderen. Zo zijn er veelvraten, muskusossen, Iberische wolven, grootoorvossen en boshonden – diersoorten die je in geen enkele andere Nederlandse dierentuin tegenkomt.Speciaal voor de kinderen is er een speelparadijs met de reusachtige DinoDome; Europa’s grootste indoor Dino Speelpark. In de DinoDome gaan kinderen op ontdekkingsreis over een onbewoond eiland, waar de uitgestorven dinosaurussen weer tot leven komen. Kinderen kunnen er heerlijk klimmen, glijden en spelen in het enorme nettenwoud, de ballenbak en de hoge takeltoren. Op de Kinderboerderij kunnen kinderen naar hartenust de dieren aaien en knuffelen.

Gaiazoo.nl

9. Apenheul – 402.000

apenheul
In de Veluwe bij Apeldoorn ligt de Apenheul, een van de meest bijzondere dierentuinen uit het rijtje. Ten eerste zijn er alleen apen te vinden, maar bijzonderder, ze lopen los door het park (behalve natuurlijk de Gorilla enzo). Net als in het Gaia park zijn leefgebieden van de apen zoveel mogelijk nagebouwd. Zo is er het Amazonewoud, het eiland Madagaskar en een Apenboompad.

Apenheul.nl


8. Dierenpark Amersfoort – 673.000

dierenpark amersfoort

Een hele leuke dierentuin om naar toe te gaan met de kinderen, zeker ook door het spannende DinoBos. Hoogtepunten zijn de witte tijgers, en het zeer spannende “De Nacht” waar je nachtdieren kan bewonderen! Dierenpark Amersfoort zit niet stil, de laatste jaren is er flink bijgebouwd. Zo kun je in een bootje varen tussen de apen, zebra’s en giraffen en is er een gloednieuw verblijf voor wolven en dassen gebouwd.

Dierenpark Amersfoort

7. Dierenpark Emmen – 700.000

emmen

Dierenpark Emmen is opgedeeld in twee delen. Het prachtige buitengedeelte met de vele dieren. Maar ook het zeer leuke binnen park Speelexpeditie Yucatan. Kinderen kunnen hier op een spannende expeditie door te klimmen, glijden, en ook nog spannende dieren te zien.

Dierenpark Emmen


6. Dolfinarium Hardewijk – 780.000

dolfinairum

Het Dolfinarium in Hardewijk is de plaats om zeedieren te bewonderen. Dolfijnen, walvissen, zeehonden, vissen, alles vind je er. En het hoogtepunt zijn natuurlijk de vele shows die er gehouden worden.

Dolfinarium

5. Safaripark Beekse Bergen 800.000

beekse bergen

Een echte safari in Nederland! In Safaripark Beekse Bergen kun je zelf met de auto (of in de bus of boot van het park) rondrijden tussen de wilde dieren.
Beekse Bergen


4. Ouwehands Dierenpark – 905.000

ouwehands
Er is van alles te doen in Ouwehands dierenpark in Rhenen. Witte tijgers en witte leeuwen, ijsberen, en onder de slingerende orang-oetans doorlopen. Het meest bijzondere in het park is misschien nog wel het berenpark. Een gebied van 20.000 m² waar bruine beren en wolven zoveel mogelijk in de vrije natuur kunnen leven. Voor kinderen is het park ook geweldig, zo is er het “RavotAapi”, de grootste overdekte speeljungle van Europa, waar kinderen kunnen spelen, maar ook leren over de dieren.
Ouwehands

3. Artis – 1.13 miljoen

artis

Een van de eerste dierentuinen in Nederland, al sinds 1838 is Artis te vinden midden in Amersterdam.

Artis

2. Burgers Zoo – 1.47 miljoen

burgers-zoo

Een van de grootste parken in Europa met meer dan 10.000 dieren. Er zijn allerlei leuke thema’s in het park. De bekendste zijn waarschijnlijk de Burgers Bush waar je het gevoel hebt dat je echt door de jungle loopt en The Ocean waar je je een echte duiker voelt.

Burger Zoo

1. Diergaarde Blijdorp – 1.5 miljoen

blijdorp

Het populairste dierenpark in Nederland is Blijdorp in Rotterdam. Alle soorten dieren zijn te vinden in het park. De bekendste is waarschijnlijk Gorilla “Bokito” die in 2007 ontsnapte en een vrouw in het park aanviel. Ondertussen is er een 5 meter hoge rotswand gebouwd zodat dit niet meer kan gebeuren.

Blijdorp


bron: Respons/NBTC 2011

  1. bastiaan januari 29, 2013
   • Anoniempjespjespjes december 19, 2017
  2. JMF de Laat september 26, 2014
  3. JMF de Laat september 26, 2014
  4. Uh... februari 8, 2015
  5. Michelle juli 27, 2015
  6. Merijn januari 7, 2016
  7. Kevin Vermeulen november 22, 2016
  8. Jv juni 4, 2017
  9. lh augustus 5, 2017
   • V.Roelofs september 3, 2017
  10. Anoniempjespjespjes december 19, 2017

  Jouw Reactie?