Wie mooi wil zijn … Moet ranzige producten op zijn huid smeren. Dat lijkt in ieder geval wel zo te zijn als je kijkt naar wat ze allemaal voor ingrediënten in cosmetica en parfum stoppen. Ooit geweten dat koeienpoep eigenlijk heel lekker ruikt? Of dat stierensperma heel goed is voor je haar? Wil je morgen nog rustig je kunnen opmaken en een luchtje opspuiten, dan kun je het volgende artikel misschien beter niet lezen!

Placenta

Placenta of Moederkoekis te vinden in cosmetische producten voor de huid, bijvoorbeeld anti-rimpel crème. Placenta zit vol met proteïnes die de huid hydrateren en rimpels bestrijden. Veelal wordt er gebruik gemaakt van placenta’s van runderen, maar ook het gebruik van menselijke placenta’s is niet ongewoon, bijvoorbeeld door het merk Plazan. Het geheim achter Jennifer Lopez schoonheid (aldus de website).

Walvissen kots

Een veel voorkomend ingrediënt bij parfum is “ambergris”, klinkt heel mooi, maar wat het is: Walvissen Kots!

Kevers

Als je de ingrediënten lijst bekijkt van cosmetica producten kom je waarschijnlijk geen kevers tegen, maar misschien wel iets als Karmijnzuur. Vooral in rode producten, als lippenstift. Het is een rode verf die gemaakt wordt van kevers. De kevers worden in heet water gekookt, gedroogd en dan fijngemalen om er een poeder van te maken.

Vissen Schubben

De meeste cosmetcia producten met een glans bevatten vissen schubben. Pearlescence is een zilveratige glimmende substantie in de schub. Vooral haring wordt gebruikt om de stof te winnen.

Koeienpoep

Je leest het goed, koeienpoep, met een stank waar alle vliegen van verre op afkomen wordt gebruikt om een geur voor in parfum te maken. Als je de poep verhit onder hoge druk krijg je een vanille geur.

Stieren Sperma

Sperma zit vol met proteïne, en dat is goed om droog futloos haar mee te behandelen. In Londen is er een salon waar je een behandeling met sperma van Aberden Angus Stieren kan krijgen, kost je ongeveer 100 euro.

Kippen beenmerg

Cosmetica zit vol met dierlijke producten, kippen beenmerg is er een van. Het zit vol met Glucosamine, wat goed is voor de huid. Tevens schijnt het ook te werken als Ontstekingsremmer.

Castoreum (Beverballen)

Bevers hebben een klier tussen de anus en geslachtsorganen waarin castoreum wordt gevormd. Bevers gebruiken dit voor het invetten van de vacht. Castoreum wordt gebruikt in mannen parfums om het een leren, rokerige geur te geven.

Gebruikt frituurvet

In gebruikt frituurvet zit een bepaald type surfacant (oppervlakte-actieve stof) die helpt bij het regenereren van beschadigde huid. Cosmetica bedrijven nemen dan ook graag gebruikt vet af van fast food restaurants.

Menselijke voorhuid

Menselijk voorhuid van babyjongens wordt gebruikt om collageen te produceren, dit kan worden gebruikt als antirimpelcrèmes of bij patiënten met brandwonden. De voorhuid is vergelijkbaar met embryonale stamcellen, de cellen zijn nog niet volledig ontwikkeld en kunnen daarom voor vele doeleinden worden gebruikt.