Op het moment zijn de superhelden films, de films die het meeste opbrengen in de bioscoop. De budgeten voor de films zijn gigantisch. Ook in 2013 zijn er weer meerdere superhelden films in de bioscoop te zien, o.a. Thor 2, Iron Man 3 en Man of Steel, de nieuwe Superman film. Maar dat is nu, eind jaren ’80 en begin jaren ’90 werden er ook een hoop superhelden films gemaakt. Toen was er nog geen CGI en waren de superhelden vooral te zien in lowbudget films. Waarschijnlijk hopen de filmstudio’s dat niemand deze films ooit nog ziet. Tijd dus voor een lijstje!

The Fantastic Four (1994)

In 2005 was The Fantastic Four een van de grote Blockbusters met onder andere Jessica Alba en Chris Evans in de hoofdrollen. Nu gaan we zeker niet zeggen dat dit een goede film was, maar hij is in ieder geval niet zo slecht als The Fantastic Four uit 1995. Overigens niet zo gek dat het een slechte film is het was helemaal nooit de bedoeling om de film uit te brengen. Filmstudio Constantin Film moest echter een film met The Fantastic Four maken om de rechten op de karakters te houden. Dezelfde maatschappij maakte in 2005 de film met wel een groot Budget.

The Punisher (1989)

Net als The Fantastic Four lijkt ook de Punisher een moeilijke karakter om een goede film van te maken. Er was even het gerucht dat er in 2014 een serie zou komen, maar ook dat gaat niet door. Waarschijnlijk hebben ze nog even goed gekeken naar deze film uit 1989 met niemand minder dan Dolph Lundgren als Frank Castle. Het is precies wat je denkt dat het is, een domme actiefilm. Ze hebben niet eens hun best gedaan om Lundgren er als The Punisher uit te laten zien. Zo ontbreekt het bekende witte doodshoofd op zijn shirt.

Nick Fury: Agent Of S.H.I.E.L.D. (1998)

Nicky Fury zal de komende jaren in de vele “Avenger” films gespeeld worden door Samuel L. Jackson. Maar al eerder had Nicky Fury zijn eigen film, hij werd gespeeld door niemand minder dan David Hasselhoff.

The Incredible Hulk Returns (1988)

https://www.youtube.com/watch?v=z0qECHCZIJc

In de jaren ’80 was er een TV Serie en vele films met Lou Ferrigno als The Hulk. Ok, misschien legendarisch in die tijd, maar ondertussen zijn we gewend aan de Hulk als prachtige CGI, dan is het toch moeilijk om dit terug te kijken. In deze film gaat hij de strijd aan met Thor.

Captain America (1990)

Ook Captain America had al eerder zijn eigen film. Het meest bizarre is misschien wel dat de Red Skull een Italiaan is. Wij dachten toch altijd dat het een echte Duitser was …

Steel (1997)

Een basketbal ster, in dit geval Shaquille O’Neal, de hoofdrol geven in een film is natuurlijk nooit een goed plan. De film flopte dan ook volledig.

Supergirl (1984)

Supergirl is zo’n slechte film dat de originele Superman, Christopher Reeve, weigerde om een cameo in de film te hebben. En dat komt dus van de man die de scripts van Superman III en IV blijkbaar wel goed genoeg vond. Nuff Said!

. Dr Strange (1978)

In 2016 gaat er een big budget film komen over Docter Strange, een van de bekende Marvel karakters. In 1978 hebben ze het al eens geprobeerd, toen zonder de special effects van nu.

Spider-Man (1977)

https://www.youtube.com/watch?v=8uRLgeEepzg

In 1977 en 1978 zijn er al twee Spider-Man films gemaakt. Ze verschenen direct op VHS. En de hele film is momenteel te kijken op Youtube

Captain America and Santo vs. Spider-Man (1973)

Ok, deze hoort niet helemaal in de lijst. Dit is een cult klassieker uit Turkije. Dit gaat natuurlijk helemaal nergens over. Captain America en de worstelaar Santo nemen het op tegen de evil Spider-Man.