10 Tips Om Oud Te Worden (van de oudste mensen ter wereld)

Ondanks de razendsnelle medische vooruitgang bezit de mensensoort vooralsnog niet de sleutel tot het eeuwige leven. Sommigen lijken nochtans lange tijd goed op weg. Zij worden honderd en meer. Hieronder geven zij je wat tips om het even ver te schoppen.

10. Voetmassages met olijfolie

voet massage

Op zijn 111de heeft Bernando Lapallo uit Mesa, Arizona zo zijn eigen methodes ontwikkeld. Hij schrijft zijn gezegende leeftijd toe aan zijn dagelijkse voetmassage. Voor zijn hoogsteigen massagetherapie gebruikt Bernando olijfolie. Nu nog een aantal medici die zijn verhaal bevestigen, en de producenten van het goedje mogen zich in de handen wrijven.

9. Vermijd mannen

geen mannen

Wanneer haar gevraagd wordt hoe ze 109 geworden is, antwoordt de Schotse Jessie Gallan met haar credo: vermijd mannen. Mannen zijn verschrikkelijk. Als je bewijzen wilt, moet je maar eens een vrouwelijk profiel aanmaken op een dating site. Het moet dus worden gezegd: de maatregel van Jessie kan waarschijnlijk geen kwaad.

8. Sushi en slaap

sushi

Misao Okawa stierf op 117-jarige leeftijd in haar slaap. Voor haar had haar lange ren alles te maken met sushi en een goede nachtrust. Over de rauwe vis hebben we onze twijfels, maar voor een goede nacht slaap mag Misao ons altijd uit bed halen.

7. Dr. Pepper

dr pepper

Drie Dr. Peppers a day keep the doctor away, dat is het devies van Elizabeth Sullivan. Deze kranige Texaanse is 104 jaar oud en heeft haar theorie aldus proefondervindelijk bewezen. Nochtans zijn haar dokters niet bijzonder te vinden voor Elizabeths dieet. Zij zeggen allemaal dat Dr. Pepper haar dood zal worden. De dokters stierven wel al.

6. Drink alcohol

alcohol

Agnes Fenton uit New Jersey houdt het op een vaak gegeven raad. Het drankje van haar keuze is Miller High Life bier en Johnny Walker whisky. Elke dag drinkt Agnes drie blikjes van het eerste en een glaasje van het tweede. Agnes is 110. De champagne onder de bieren zou dus wel eens haar sleutel tot het eeuwige leven kunnen zijn.

5. Drink geen alcohol

Wie het niet eens is met Agnes is Alexander Imich uit New York City. Hij drinkt helemaal geen alcohol, nooit. Hij werd 113. We stellen voor dat jezelf een muntje opwerpt.

4. Wees niet ijdel

no make up

Adelina Domingues kwam te gaan op de gezegende leeftijd van 114 zonder ooit een dag in het hospitaal te hebben doorgebracht. Haar geheim? Adelina droeg nooit make-up. “Ik ben nooit naar een schoonheidswinkel geweest en ik was nooit ijdel,” liet ze optekenen in de San Diego Union Tribune. Laat het een wijze les zijn in deze ijdele tijden.

3. Push-ups

push up

Duranord Veillard uit New York heeft haar naam niet gestolen: ze is 108. Haar regime werpt het over de sportieve boeg. Elke ochtend staat Duranord om 5u op om 5 tot 7 push-ups te doen. Misschien moet je er eens aan denken wanneer je jezelf weer eens niet gemotiveerd krijgt voor je middagjogging.

2. God

god

Het hangt er natuurlijk maar vanaf hoe je zelf staat tegenover de Heilige Drievuldigheid of andere godsbeelden, maar voor Sussanah Mushatt Jones uit Alabama doet god prima werk. Ze is 115 en citeert haar godsgeloof als de reden van haar hoge leeftijd.

1. Geluk

hoefijzer

Misschien is er wel helemaal niets dat je kunt doen om oud te worden. Gezondheid zit in je genen of niet. Zo ja, dan volstaat een gezonde portie geluk om oud te worden. Dat is althans de filosofie van Paul Marcus. Voor zijn honderdste verjaardag mocht hij zijn wijsheid delen met de Denver Post. “Eén, je moet goede genen hebben,” vertelde Paul daar. “En twee, je moet verdomme geluk hebben om 100 jaar te worden.”