Video games kunnen nog weleens voor controversie leiden. Zo ook deze 10 games, allemaal zijn ze verboden in een bepaald land. De redenen zijn verschillend, de meeste games zijn te gewelddadig, ander zijn te sexy, en sommige zijn politiek gevoelig.

Carmageddon (Brazilie)

carmageddon

Een van de eerste video games die wereldwijd voor veel ophef zorgde was Carmageddon. Een racespel waar het doel niet is om als eerste de finish te bereiken, maar om zoveel mogelijk schade aan te richten. Geweld zonder reden. Je verzamelt punten door zoveel mogelijk mensen (of koeien) over te rijden, en het liefst zoveel mogelijk tegelijk voor de combo bonus! Of je gaat natuurlijk voor de “Extra Style bonus!” door iemand met een slide te raken. Als je nu naar kijkt naar de graphics moet je er eigenlijk meer om lachen, maar in 1997 was deze game zeer schokkend. In Brazilië is de game verboden, in veel andere landen moesten de mensen vervangen worden door zombies met groen bloed. Natuurlijk kwam er al snel een patch op de markt die ervoor zorgde dat mensen weer het target waren.

Postal

postal game
Net als in Carmageddon komt ook de 3D shooter Postal uit 1997. Er zit eigenlijk geen verhaal in de game, behalve dat de hoofdpersonages extreem boos en gewelddadig is (“going postal”). Waarom deze game wel verboden is in Australië en andere shooter niet is dat ook bij dit spel het doel geweld gebruiken is, en niet naar het einde van een level lopen. Hoe meer mensen je vermoordt, hoe beter je het hebt gedaan in Postal. Er is ook nog een vervolg gekomen op de game.

Mass Effect

mass effect

Mass Effect is in 2007 verboden in Singapore, maar om een hele andere reden dan de twee eerste games. De reden? In de game zit een lesbische relatie tussen een vrouw en een vrouwelijk Humanoïde. Homorelaties worden door de machthebbers in Singapore niet op prijs gesteld, en blijkbaar al helemaal niet als dit met een humanoïde is.

Sexy Poker

sexy poker wii

Weer een game die verboden is in Australië, Sexy Poker voor de Wii. Ze vinden de game daar te sexy.

Grand Theft Auto

grand theft auto

Bijna alle versies uit de Grand Theft Auto reeks zijn wel ergens verboden. De eerste GTA werd in Brazilië verboden omdat deze te gewelddadig was (ondertussen blijkbaar niet meer), in Saoedi Arabië en de UAE zijn de games verboden omdat er te veel sex in zit. In Thailand is de hele serie verboden omdat in 2008 een 18 jarige jongen een taxi chauffeur op een vergelijkbare manier als in de game heeft vermoord.

Call of Duty 4: Modern Warfare

Call of Duty 4 Modern Warfare

Call of Duty 4 is in de meeste Arabische landen verboden. Misschien niet zo raar als je bedenkt dat het doel van het spel is Arabische terroristen te vermoorden … Overigens is de game in de meeste winkels in deze landen gewoon verkrijgbaar.

Football Manager 2005

Football Manager 2005

Heel gewelddadig ziet bovenstaande game er niet uit, en ook niet heel sexy. Toch is Footbal Manager 2005 verboden in China. Waarom? Omdat in de game Tibet als een onafhankelijk land te kiezen is …

Manhunt

manhunt
Manhunt valt weer in de categorie te gewelddadige videogame, of in ieder geval, dat vinden ze in Australië. Je bent een crimineel die mensen op de meest gruwelijke wijze moet opbrengen met verschillende wapens, hierbij kun je denken aan plastic zakken, baseball bats, koevoet, en later ook messen en geweren.

The Guy Game

the guy game
In The Guy Game uit 2004 worden er vragen gesteld aan schaar geklede dames, als ze de vraag fout beantwoorden moeten ze hun borsten laten zien. Echter, op het begin zie je een gecensureerde versie. Jij moet raden of het meisje het antwoord goed heeft of fout, ben je hier goed in dan kun je uiteindelijk de borsten zonder censuur zien. Waarom deze briljante game is verboden in Amerika? Een van de meisjes in de game is 17 jaar oud.

Fallout 3

fall out 3

Fallout 3 is verboden in India. In dit deel van de reeks kun je “Brahmin” afslachten, een koe met twee hoofden. Koeien zijn in India heilige dieren, ook als ze twee hoofden hebben, vandaar de ban.

bron: http://egotvonline.com