De beste voetballer van het moment, Lionel Messi, heeft eeuwige trouw beloofd aan zijn club Barcelona. Hij speelt al sinds zijn 13e bij de club en hoopt zijn carrière hier ook te eindigen. Hij is natuurlijk nog jong, en het is afwachten of Barcelona echt zijn enige club blijft. Er zijn slechts een tiental voetballers die hun eerste cluppie hun hele carrière trouw bleven. Het helpt natuurlijk als je begint bij een topclub.
Een aantal spelers in de ze lijst zijn nog actief, maar lijken hun carrière wel bij hun geliefde club af te sluiten, maar je weet het nooit. Zo speelt Mr. Juventus Alessandro Del Piero nu opeens in Australië bij Sidney FC.

Paolo Maldini – Milan

https://www.youtube.com/watch?v=nw7dfRAa5sk

Maldini heeft meer dan 900 wedstrijden gespeeld voor de Rossoneri in de 25 jaar dat hij actief was bij de club (1985-2009). In totaal heeft hij 5 Europese bekers en vele landstitels gewonnen. In het begin van zijn carrière was het blok Maldini-Baresi de schrik van alle aanvallers. Toen Baresi stopte boezemde de nieuwe tandem Maldini-Nesta misschien nog wel meer angst in. In zijn laatste jaar (39 jaar) won hij nog de prijs van beste verdediger bij de UEFA Club Football Awards.

Franco Baresi – Milan

Eigenlijk deed Maldini gewoon zijn voorganger Baresi na. Ook Baresi heeft alleen bij Milan gespeeld, van 1977 tot aan 1997.

Tony Adams – Arsenal

Tony Adams heeft 22 jaar (1983-2002) als verdediger bij Arsenal gespeeld. Door de fans wordt Adams gezien als een van de grootste spelers ooit bij de club. In het Emirates stadion is in 2011 een standbeeld van hem neergezet (samen met standbeelden van twee andere Arsenal legendes Thierry Henry en Herbert Chapman).

Ryan Giggs – Man U

Ryan Giggs maakte zijn debuut voor Man U in het seizoen 1990-1991, een jaar later was hij basisspeler. Hij speelt nog steeds bij de club en wil zijn carrière hier ook afsluiten. Giggs is in de 22 jaar dat hij voor de club speelt 12 keer landskampioen geworden. Hij heeft het meeste wedstrijden gespeeld in de Premier League, en heeft de meeste assist op zijn naam staan.

Matthew Le Tissier – Southampton

De aanvallende middenvelder Matthew Le Tissier wordt gezien als een van de meest technische begaafde voetballers ooit. In 2010 verklaarde Barca superster Xavi Hernandez dat Le Tissier een van zijn idolen was toen hij opgroeide. Van 1986-2002 bleef hij Southampton trouw, ondanks interesse van onder andere Chelsea. De fans van Southampton hadden dan ook een leuke bijnaam voor hem: “Le God”.

Francesco Totti – Roma

https://www.youtube.com/watch?v=U6-0Ge5NA-k

Sinds 1992 is Totti niet meer weg te denken in de basis 11 van AS Roma. Ondertussen heeft hij meer dan 500 wedstrijden gespeeld voor de club en het aantal groeit nog steeds. Hij is vijf keer speler van het jaar geworden in Italië, een record.

Lev Yashin – Dynamo Moscow


“The Black Panther” wordt door velen gezien als de beste keeper allertijden. Zijn hele carrière heeft hij het goal van Dynamo Moscow verdedigd (1949 – 1971)

Giuseppe Bergomi – Inter

De keiharde verdediger Bergomi heeft van 1979 tot 1999 voor Inter gespeeld. In totaal 757 wedstrijden. Hij is een keer landskampioen geworden en heeft met Inter drie maal de UEFA cup gewonnen.

Sjaak Swart – Ajax

Mr. Ajax Sjaak Swart heeft van 1956 tot 1973 bij Ajax gespeeld. Hij heeft in die tijd alles gewonnen wat er te winnen viel, o.a. 9 keer landskampioen, en natuurlijk driemaal de Europa Cup 1.

Thomas Schaaf – Werder Bremer

Thomas Schaaf is misschien wel de grootste ‘clubman’ van alle voetballers. Hij speelde niet alleen 18 jaar lang voor Werder Bremen (1979-1995), sinds 1999 is Schaaf ook de trainer van de club!

thumbnail: charnsitr / Shutterstock.com