Tijd voor weer een lijstje met belachelijke Guinness World Records . Deze keer kijken we naar het thema ‘snelheid’. Natuurlijk staan ook de ‘normale’ snelheid records in het boek, zoals de snelste vogel, de snelste auto, etc. Maar er staan ook hele bizarre snelheidsrecords in het boek. Dit zijn de tien grappigste:

Snelste 3 ballonnen knappen, met je rug

Julia Gunthel, ook wel bekend als Zlata, is een van de meest flexibele vrouwen in de wereld. Hiervoor staat ze niet in het record boek, wel voor het record zo snel mogelijk 3 ballonnen laten knappen met je rug. Wat normale mensen een gebroken rug kost, doet zij met gemak in 12 seconde.

Snelste 10 meter met een tafel in de mond

Georges Christen zou ook in het boek kunnen staan als bedenker van het meest obscure record ooit. Hij heeft het snelheidsrecord het snelste 10 meter afleggen met een tafel in je mond. Hij doet dit in 6.57 seconde.

Snelste Toilet

Nee, niet het snelste naar de toilet gaan, maar de snelste toiletpot. Deze titel staat op naam van “Bog Standard”, de toilet haalt een topsnelheid van 68 km/uur. Uiteraard moet de toilet volledig functioneel zijn om mee te doen aan de recordpoging.

Snelste Kruiken Opblazen

Brian Jackson heeft het record kruiken opblazen totdat ze knappen. Over drie kruiken doet hij 1 minuut en 8 seconde.

We konden alleen filmpje vinden van iemand die het 1x voor elkaar krijgt:

Snelste 10 Kilometer Hoela Hoopen

Ashrita Furman heeft het record het snelste 10 kilometer Hoela Hoopen op zijn naam staan. In totaal deed hij er 1 uur en 25 minuten over. Ashrita Furman staat ook wel bekend als Mr. Versatility, hij heeft meer dan 150 records in het Guinness Book. Ook dit is een record waarmee hij in het boek staat.

Snelste Pogoën terwijl je aan het jongleren bent

Dit is een van Ashrita Furman andere records, 1 Mile (1.6 km) pogoën terwijl je met 3 ballen aan het jongleren bent. Hij deed er 23 minuten en 28 seconde over.

Snelste in een Koffer klimmen

Weer een record waarbij flexibiliteit een vereiste is, zo snel mogelijk in een kleine koffer klimmer. De flexibele Leslie Tipton doet er slechts 5.43 seconde over.

Snelste 100 meter horde met flippers

Nog zo’n record waarbij je gelijk denkt, waarom en wie verzint dit? Toch is het een van de populaire records in het Guinness boek, 100 meter hordelopen op flippers. Het record staat op naam van Christopher Irmscher, hij deed er 14.82 seconde over.

Snelste Bekertjes stapelen

Niet met je ogen knipperen, anders mis je dit snelheidsrecord. In Amerika wordt “Stacking” gezien als een echte sport. Steven Purugganan is recordhouder met een stapeltje maken in 5.93 seconde.

Snelste Scootmobiel

Een scootmobiel suf? Niet als je die van de Britse Colin Furze hebt. Hij heeft zijn scootmobiel opgevoerd zodat deze 115.21 km/uur haalt.