Voor diegenen die vol hoop op de Xbox one aan het wachten waren, kwam er pas vervelend nieuws naar buiten; de Xbox one komt dit jaar niet meer in Nederland uit, maar pas in 2014. Iets langer wachten dus, maar voor de echte gameliefhebbers moet dat geen probleem zijn. Om je alvast warm te maken voor de nieuwe Xbox, hebben we een top tien opgesteld van spellen waar we het meeste naar uitkijken. Al deze spellen zullen direct bij de introductie van de Xbox one beschikbaar zijn en behoren tevens tot de meest populaire spellen wereldwijd.

10. Minecraft Xbox one edition

Minecraft Xbox one edition

Minecraft is een van de meest populaire spellen van het moment. De Xbox 360 editie is niet voor niets een van de best verkochte Xbox spellen. Reden voor 4J Studios om een Xbox One Editie te maken. Veel verschil met de eerdere versie is er echter niet. De nieuwe editie heeft grotere werelden en ook meer functies. De gameplay is echter grotendeels hetzelfde, al zijn er wel kleine uitbreidingen en zijn de foutjes eruit gehaald.

9. Watch Dogs

Watch Dogs

Watch Dogs is een nieuw spel van Ubisoft Montreal dat waarschijnlijk half november uit zal komen. De Xbox one editie komt vanzelfsprekend tegelijk met de Xbox one zelf uit. Het spel draait om Aiden Pearce, een voormalig misdadiger die besloot uit de misdaad te stappen omdat hij alles kwijtraakte. Ook zijn familie werd vermoord en in het spel kruipt de speler in de huid van deze voormalig misdadiger om op zoek te gaan naar gerechtigheid door het recht in eigen hand te nemen. Daarbij kun je gebruik maken van de uitmuntende hackers vaardigheden van Pearce en natuurlijk zijn vechttechnieken en vele wapens. Dit spel wordt nu al gezien als een van de beste spellen die eind dit jaar uit gaan komen.

8. Project Spark

project spark

Project Spark is een bijzonder spel dat begin 2014 uit zal komen. Dit is meer een game-creator dan dat het zelf een spel is, maar dat maakt het voor veel spelers ontzettend leuk. Het is wel een spel met een specifieke doelgroep, aangezien er zelf games en werelden ontworpen moeten worden en niet iedere gamer dit waardeert. Toch zal de game binnen de doelgroep waarschijnlijk wel erg goed ontvangen worden.

7. FIFA 14

fifa 14

Het jaarlijks terugkerende voetbalspel FIFA heeft zichzelf ook dit jaar weer overtroffen. Met nieuwe schottechnieken en andere verhoudingen tussen snelle en sterke spelers, zullen zelfs de meest fanatieke spelers moeten wennen aan de nieuwe game-play. Ook opvallend is dat EA Sports dit jaar ontzettend veel aandacht heeft besteed aan de omgeving. Zo zijn de stadions stukken realistischer en lijken de trainers langs de kant van de lijn en het publiek op de tribune veel echter. Dit spel werd recent gekozen tot beste sportgame en behoort elke jaar weer opnieuw tot de best verkochte spellen ter wereld. Een plek in de top tien van games om naar uit te kijken is dus meer dan terecht.

6. Assassin’s Creed 4

Assassin's Creed 4

De nieuwe Assassin’s Creed zal eind oktober uitgegeven worden en direct bij de lancering van de Xbox One beschikbaar zijn op deze console. Het nieuwe deel van deze zeer populaire serie voldoet ruimschoots aan alle verwachtingen. Opnieuw zijn de ontwerpers Ubisoft Montreal erin geslaagd om vele nieuwe opties aan het spel toe te voegen. Ook de graphics zijn sterk verbeterd bij Assassin’s Creed 4. Een van de meest bijzondere aspecten aan dit nieuwe deel, in de reeks waar de gamer als sluipmoordenaar het op moet nemen tegen kruisvaarders gedurende de hele historie en op alle plaatsen, is dat het merendeel van het spel zich afspeelt op het water. De makers laten in dit script veel meer vrijheid liggen bij de speler, zodat deze de wereld van het spel kan ontdekken zonder zich aan het script te houden. Opvallend aan het spel is wel dat er in de multi-player modus enkel op land gespeeld kan worden. De fans van de Assassin’s Creed reeks zullen echter niet teleurgesteld zijn in dit nieuwe deel in de populaire reeks.

5. Wolfenstein the new order

Wolfenstein

De nieuwe game van Wolfenstein is totaal anders dan de eerdere spellen die zijn uitgebracht. Natuurlijk is het nog steeds een shooter-game waarin tegen nazi’s gevochten wordt, maar er zit nu veel meer verhaal in het spel dat nog steeds enorm populair is onder de wat oudere gamers. Het game verhaal is ontzettend sterk, zonder dat dit iets af doet van het doel waarmee de meeste gamers dit spel beginnen: schieten op iedere nazi die je tegenkomt. Doordat het spel ook nog eens veel realistischer is en veel ‘filmachtige’ beelden bevat, lijkt het spel stukken toegankelijker voor nieuwe spelers die vooral van spellen met een verhaal houden.

4. Battlefield 4

Battlefield-4

Battlefield 4 kreeg bij de Gamescom 2013 Awards de prijs voor de beste pc-game, maar ook op de Xbox one is dit spel een heerlijke firs-person shooter. De fans van deze reeks games zullen zeker niet teleurgesteld zijn met de nieuwe elementen en veel extra’s die aan de nieuwe game zijn toegevoegd. Vooral de online modus is sterk verbeterd. Met name De graphics zijn stukken beter geworden. Het spel zal in de multiplayer modus tien verschillende mappen gaan bevatten met zeven verschillende spelvormen: Team Deadmatch, Squad Deadmatch, Rush, Domination, Conquest, Obliteration en Defuse. De eerste vijf kwamen reeds voor in eerdere versies van Battlefield, de laatste twee zijn nieuw.

3. Titanfall

titanfall

In het voorjaar van 2014 komt Titanfall uit; een first-person shooter die enkel als multi-player gespeeld kan worden. In het spel kun je als voetsoldaat punten halen door zoveel mogelijk online tegenstanders uit te schakelen. Als je genoeg punten hebt behaald, kun je plaatsnemen in een Titan; een gigantische robot met extra opties. Nadeel van deze Titans ten opzichte van de voetsoldaten is echter dat de voetsoldaten veel behendiger en leniger zijn en onder andere gebruik kunnen maken van muren en voorwerpen om snel heen weer te springen of te ‘wallrunnen’. Een leuk en verslavend spel. Bij de Gamescom 2013 Awards wist Titanfall de prijs beste consolegame Microsoft Xbox in de wacht te slepen, wat zeker veel belooft voor de kwaliteit van het spel.

2. Call of Duty: Ghosts

Call of Duty Ghosts

Vele fanatieke gamers kijken reikhalzend uit naar de release van de nieuwe Call of Duty. Call of Duty: Ghosts zal begin november in de winkel liggen en is dus ook direct beschikbaar bij de introductie van de Xbox One. Doordat deze nieuwe game beschikt over een gemodificeerde engine, is het mogelijk om alles nog realistischer te maken. De landschappen en andere omgevingen zijn zelfs zo echt nagemaakt, dat de gamer zich helemaal in het spel waant tijdens het spelen. Een nieuwe optie in dit deel is dat de gamer de beschikking heeft over een hond die je bevelen kunt geven en die ook geen problemen heeft met het verscheuren van vijanden. Realistischer dan zijn voorgangers, sneller dan de eerdere delen en de ultieme droom van iedere gamer met een voorliefde voor first-person shooters. Ook de multiplayer is op een sterke manier verbeterd en uitgebreid.

1. Destiny

destiny xbox one

Destiny was bij de Gamescom 2013 Awards met afstand de grote winnaar. Deze sciencefictionshooter wist maar liefst vier belangrijke prijzen in de wacht te slepen. Naast de Award voor de beste game won Destiny ook de Awards voor de beste online multiplayer game, de beste console game playstation en de beste actie game. De ontwikkelaars ontwierpen een gehele nieuwe wereld met een nieuw verhaal. Grote kans dat deze firs-person shooters een van de meest populaire spellen sinds jaren gaat worden. Het spel speelt zich af in een toekomstige nieuwe Gouden Eeuw. Wanneer het ineens afgelopen is met de voorspoed, hebben de mensen nog slechts een stad over die constant onder druk staat van vijanden. Vervolgens moet de gamer het opnemen tegen deze buitenaardse vijanden in een futuristische omgeving. Ook de multiplayer game is prachtig opgebouwd. De vele mogelijkheden om bijvoorbeeld wapens te upgraden en jezelf te versterken met de behaalde punten, zorgen voor een uitdagende en spannende game, waar menig gamer al snel verliefd op zal worden.

Lees ook de lijst de top 40 Games van 2013