Top 50 Films om naar uit te kijken in 2013

Het ziet er naar uit dat 2013 een goed filmjaar gaat worden. In 2012 hadden we alleen maar sequals, remakes, en vooral heel veel superhero films. Ook in 2013 komen er weer veel van dit type films, maar ook een hele hoop originele films. Een overzicht (op datum) van de films van 2013 die je niet mag missen:


Django Unchained (17 Januari)

django unchained

Django Unchained, de nieuwe film van Tarantino. Na het misdaadgenre, martial arts, en oorlogsfilms zal Tartantino nu zijn geheel eigen draai geven aan de Western. In Amerika draait de film al een tijdje en zijn de kritieken zeer lovend.

The Master (24 Januari)

the master
De Master is de nieuwe film van Paul Thomas Anderson, bekend van o.a. Magnolia en There Will be Blood. Philip Seymour Hoffman speelt de leider van een religieuze gemeenschap die erg veel lijkt op de Scientology beweging.


The Last Stand(7 Februari)

The Last Stand

Arnold Schwarzenegger is back!! The Last Stand wordt zijn eerste serieuze filmrol sinds Terminator 3: Rise of the Machines in 2003. The Last Stand is de eerste Engelstalige film van de Zuid-Koreaanse regisseur Kim Ji-woon, bekend van o.a. A Tale of Two Sisters en The Good, the Bad, the Weird.

A Good Day to Die Hard (14 Februari)

A Good Day to Die Hard

YIPIKAYE MOTHER FUCKER! Bruce Willis is weer terug als John McClane. En dit keer gaat hij de terroristen te lijf samen met zijn zoon (Jai Courtney, Varro in de serie Spartacus). Ook dochterlief is weer van de partij. Op 14 februari klinkt dit als de perfecte Valentijnsdag films!


Spring Breakers (7 Maart)

Spring Breakers

Bovenstaande foto is al voldoende om uit te kijken naar deze film. Voormalige Disney sterretjes Selena Gomez, Vanessa Hudgens en Ashley Benson zijn opgegroeid als prachtige vrouwen. In de film Spring Breakers ontmoeten ze de foute drugsdealer Alien (gespeeld door James Franco). Ze gaan allerlei illegale opdrachten voor hem uitvoeren.

Oz the Great and Powerful (14 Maart)

Oz the Great and Powerful

Nieuwe big-budget film van Disney. Oz the Great and Powerful speelt zich af voor het originele verhaal uit het boek en de film uit 1939. James Franco speelt Oz, en Mila Kunis is te zien als de Wicked Witch of the West. Deze film zal waarschijnlijk te zien zijn in de IMAX theaters.


Jack the Giant Slayer (21 Maart)

Jack the Giant Slayer

Een week na “Oz” komt nog zo’n grote fantasie film in de bioscoop, Jack the Giant Slayer, een verfilming van het bekende sprookje Sjaak en de bonenstaak.

Oblivion (11 April)

Oblivion

Tom Cruise is misschien een beetje een gekkie in zijn privéleven, maar zet hem in een actiefilm, en hij schittert. Naast Cruise doet ook de prachtige Oekraïense Olgo Kurylenko mee in deze sci-fi film.

Iron Man 3 (24 April)

Iron Man 3

Iron Man moet het weer zonder zijn vriendjes van The Avengers doen in 2013.

The Evil Dead (25 April)

The Evil Dead

Meestal een heel slecht idee, een horrorklassieker remaken, dat is de laatste jaren geleken. Bij Evil Dead had iedereen dezelfde gedachte, totdat deze trailer online kwam.