Top 10 Bizarre TV shows uit Japan

De laatste jaren zijn er een aantal televisie concepten uit Japan overgewaaid naar Nederland, denk aan Wipeout en Minute to Win it. Maar eigenlijk zijn dit voor Japanse begrippen nog vrij milde shows, het kan allemaal veel gekker. Dit zijn de meest bizarre:

10. Troop of 100

Troop of 100 is een Flashmob , maar dan een hele gemene. Waarom gemeen? De massa richt zich altijd op 1 persoon. Die schrikt zich natuurlijk helemaal dood wanneer er opeens 100 man op hem afrennen. Als ze de persoon te pakken krijgen wordt deze opgepakt en rondgegooid door de groep. Lachen …!?

9. De volharding

In “Endurance” een show uit de jaren ’80 draaide alles om volhouden. De deelnemers moeten bizarre dingen zo lang mogelijk volhouden. In bovenstaande afleveringen moeten ze een fles pittige saus opdrinken, en daarna wordt er een zeer pittige mosterd onder hun neus gehangen. De winnaar is degene die het langste volhoud.

8. In de Ballen slaan

De deelnemers aan deze show moeten een moeilijke zin uitspreken, lukt dit niet, dan worden ze in hun ballen geslagen.

7. De schreeuwden man

Het is zo simpel, een tv show verzinnen. Men neme een man, en deze man schreeuwt heel hard naar niets vermoedende mensen, klaar.

6. Niet voor de Kinderen!

Downtown no Gaki no Tsukai ya Arahende!! Of ook wel, dit is niet voor kinderen, een comedyshow uit Japan. Een onderdeel van de show is “Batsu” of ook wel marteling. In dit onderdeel moeten de deelnemers een vraag beantwoorden of een taak volbrengen. Bijvoorbeeld, niet lachen terwijl iemand grappen maakt. Lach je dan toch, dan volgt de straf. Deze zijn behoorlijk creatief, en natuurlijk altijd pijnlijk. Bijvoorbeeld, een dartpijl in de blote billen

5. Panic Face King

Panic Face King is een soort van Bananasplit, maar dan een stukje bruter. Mensen worden hier in situaties geplaats waarin ze volledig flippen. De man in bovenstaand filmpje heeft een trauma voor het leven nadat hij denkt dat al zijn collega’s door een sniper worden neergeschoten …

4. Japanse Meisjes in Bikini’s

Geen idee welke show dit is, maar het is een bekend concept in Japan. Meisjes in bikini’s de meeste vreemde dingen laten doen. Hier moeten ze terwijl ze op een mechanische rodeo stier zitten taarten naar elkaar gooien.

3. Akuma no Keiyaku

Akuma no Keiyaku of ook wel “Contract met de Duivel”. Mensen moeten de meest bizarre dingen doen om een geld prijs te winnen. Voorbeeldje, actrice Naomi Watanabe moest in 1 week 10 kilogram aankomen. Hiervoor moest ze 12.000 calorieën per dag eten (niet heel gezond??). En uiteindelijk was het ook nog eens niet genoeg.

2. Susunu! Denpa Shonen

Susunu! Denpa Shonen

Een bizarre reality show uit Japan (1998-2002). Een komediant met de naam Nasubi was opgesloten in zijn appartement en zou hier pas uitkomen wanneer hij met loterijen 1 miljoen Yen (10.000 euro) had gewonnen. Hij had geen kleding aan, en was volledig afgesloten van de buitenwereld. Toen hij eindelijk genoeg geld had gewonnen werd hij aangekleed en geblinddoekt. Er zou een verassing op hem wachten op de locatie waar hij naar toe werd gebracht. De verassing was dat hij naar Korea werd gebracht, zijn kleding weer van hem werd afgenomen en hij opnieuw loterijen moest gaan winnen om genoeg geld te hebben om de reis naar Japan te betalen. Uiteindelijk heeft hij 15 maanden opgesloten gezeten. Maar Nasubi klaagt niet, de dagboeken die hij in die tijd bijhield waren in Japan bestsellers.
Zou de film Oldboy soms gebaseerd zijn op deze show??

1. Handjob Karaoke

Om maar even een stereotype erbij te halen, Aziaten zijn gek op karaoke. En alle mannen zijn gek op een handjob toch? Maar om die twee nou te combineren?

thumbnail: 1000 Words / Shutterstock.com