Met onze levensverwachting van zo’n 80 jaar stelt de mens niks voor bij de volgende 10 dieren. Er is zelfs een dier dat oneindig blijft leven!

10. Geoduck – 160 jaar

Geoduck
bron

De Geoduck is een zoutwater mossel, ze vallen op door hun lang ‘nek’ die meer dan een meter lang kan worden.

9. Tuatara – 200 jaar

Tuatara
bron

De enige nog levende dinosaurus, niet zo’n grote natuurlijk, maar de Tuatara leefde 200 miljoen jaar geleden al, en hij leeft ook nog eens lang, tussen de 100 en 200 jaar.

8. Rode Zee Egel – 200 jaar

Rode Zee Egel
bron

De rode zee-egel komt voor in de Pacifische Oceaan bij de West kust van Amerika. De egel leeft in rotsachtige wateren op grote dieptes, hij beweegt over de grond door zijn stekels te gebruiken.

7. Groenlandse walvis – 211

Groenlandse walvis
bron

De Groenlandse walvis is de nummer 7 in deze lijst, maar in de lijst van langst levende zoogdieren staat hij op nummer 1. Er zijn walvissen gevonden met speerpunten van mislukte jacht van meer dan 200 jaar oud.

6. Koi – 226

koi
bron

De beroemde Koi Karper die in veel vijvers is terug te vinden. De meeste van deze vissen zullen hun eigenaar makkelijk overleven, de oudste Koi ooit is “Hanako”, hij werd 226 jaar oud.

5. Lamellibrachia – 250 jaar

Lamellibrachia
bron

Een type kokerworm die diep op de bodem van de zee leven.

4. Landschildpadden – 250 jaar

Landschildpadden
bron

De langst levende land dieren.

3. Mossel – 400 jaar

Mossel
bron

Aan de ringen op deze mossel is af te lezen hoe oud deze is, de oudste is 400 jaar oud.

2. Spons – 1550 jaar

Spons
bron
De spons is zijn hele leven op dezelfde plek te vinden en dat voor 1550 jaar lang. Waarschijnlijk groeit de spons langzaam door de extreem lage temperaturen in de oceaan.

1. Kwal – Oneindig

Turritopsis nutricula
bron

Dit type kwal, de Turritopsis nutricula, heeft het geheim van de eeuwige jeugd gevonden. Ze maken cycli van oud naar weer jong, dit kan oneindig door gaan. Wetenschappers hebben dan ook ontdekt dat er steeds meer van dit soort kwallen in de zee zijn…

bron