We kennen allemaal geluiden die we verschrikkelijk vinden om te horen. Professor Trevor Cox van de Britse Salford Universiteit heeft daarom een groot onderzoek gedaan wat nou het meest verschrikkelijke geluid is. Dit zijn de resultaten van meer dan 1 miljoen mensen:

ps. We hebben er een top 11 lijst van gemaakt, aangezien de nummer 11 in de lijst wat ons betreft echt niet mag ontbreken!

11. Nagels op een schoolbord

Iedereen kent dit verschrikkelijke geluid nog wel uit zijn jeugd. Er was altijd wel een jongetje of meisje dat geen last had van dit geluid, en het dan leuk vond om de rest van de klas te trakteren op zijn of haar nagels over het schoolbord! Slechts op nummer 11, misschien door het gebruik van Whiteboards?

10. Iemand die eten kauwt met zijn mond open

De appel was het meest genoemde eten, maar er is toch nog wel iets ergers te verzinnen, het geluid.

9. Brom

Brom is dat irritante geluid dat je soms hoort door speakers. Brom in de elektronica en audiotechniek is een (meestal ongewenst) signaal met de netfrequentie (50 of 60 Hz) of veelvoud daarvan (een harmonische).
Brom kan ontstaan door inductie (aardlus) en andere onbedoelde overdracht van de netspanning naar een (ingangs)signaal. Bij het gebruik van signalen met een zeer lage spanning zoals dat van een microfoon zijn maatregelen nodig om brom te reduceren. (Wikipedia)

luisteren naar Brom kan hier

8. Ruziënde mensen

Dit heeft vast iets te maken met jeugdtrauma’s. Kinderen die hun ouders hoorden ruziën krijgen waarschijnlijk nog steeds nare gevoelens bij deze geluiden.

7. Winderigheid

Dit geluid is er voornamelijk door de dames ingezet.

6. Slecht vioolspel

5. Piepend wiel dat geolied moet worden

4. Schrapende treinen op het spoor

Metaal op metaal, nooit fijn om naar te luisteren. Voorbeeldje

3. Huilende Babies

baby
De huilende baby is voornamelijk door de mannen in de lijst geplaats.

2. Microphone Feedback

Dit geluid kan fysiek pijn doen, niet zo gek dus dat het zo hoog staat.

1. Kotsgeluid

Het meest verschrikkelijke geluid om te horen is iemand die aan het kotsen is. Waarschijnlijk is het niet eens het geluid dat zo erg is, maar het beeld dat je erbij in je hoofd krijgt. Wil je er toch naar luisteren? Dit geluid werd in de test gebruikt.

Bonus: Ze zijn er eentje vergeten

Mee eens? Of zijn er erge geluiden te verzinnen?

Bron