Er heerst een grote oorlog in de streaming business. Netflix zal het de komende tijd moeilijk kunnen krijgen. Amazon Prime Video blijft maar goede nieuwe series maken (en in 2020 Lord of the Rings!), HBO produceert natuurlijk al jaren hoge kwaliteit content, en dan is er nu ook Disney+. Disney heeft natuurlijk een gigantische hoeveelheid goede films op de stapel liggen, denk aan alle klassieke Disney films, maar ook alle Marvel en Fox films.

Vliegt Netflix straks bij jou de deur uit om plaats te maken voor Disney+? Om die beslissing nog makkelijker te maken hier en lijst van de tien nieuwe Disney+ releases om naar uit te kijken de komende jaren.

The Mandalorian

Deze toekomstige serie gaat zich afspelen in het Star Wars- universum. De Mandalorian is een mysterieuze huurmoordenaar in de buitenrand van het sterrenstelsel. Sommigen zullen zijn geweten in twijfel trekken.
Quaa sfeer mag je denken aan een cross-over tussen Star wars en Mad Max fury road. Jon Favreau, de scriptschrijver en uitvoerend producent heeft getracht om het gevoel terug te brengen van de oude westerns en samoerai films, die ooit George Lucas inspireerden. De eerste aflevering wordt 12 november verwacht, met wekelijks een nieuwe aflevering. Direct binge-watchen zoals bij Netflix, dat is er niet bij!

Obi-Wan Kenobi miniseries

obi wan

Het is nog onbekend hoe deze serie gaat heten en hoe lang we er nog op moeten wachten, maar de kogel is door de kerk. De bij vele geliefde Obi-Wan Kenobi krijgt dan misschien niet een eigen film, maar wel een eigen serie. De verwachting is dat de productie 2020 gaat beginnen, dus verwacht deze serie niet voor 2021 te kunnen kijken.
De serie volgt Obi- Wan acht jaar na ‘De wraak van de Sith’. Wat we daar precies van kunnen verwachten is nog niet bekend. De jedi zal vertolkt worden door de laatste Obi-Wan acteur; Ewan McGregor. Jullie mogen rekenen op een mini- serie die volgens Ewan ongeveer vier uur zal duren.

Loki

loki serie

Juich jij stiekem ook graag voor de slechterik, dan is dit de serie waar jij blij van gaat worden. Tom Hidleston zal onze favoriete antiheld Loki vertolken in zijn eigen serie. In de serie volgen we de god van het bedriegen ***spoiler alert, niet lezen als je Endgame niet hebt gezien *** die de “Infinity Stone” gebruikt die hij in de laatste Avengers film heeft bemachtigd. Hiermee kan hij door het hele universum reizen en zal hier meerdere avonturen beleven.
We moeten waarschijnlijk nog wel tot de lente van 2021 wachten tot Loki op Dinsey+ te zien is.

Hawkeye

hawkeye disney+

En wederom een Avengers karakter die zijn eigen serie krijgt op Disney plus, namelijk “Hawkeye”. Het gaat overigens wel om een nieuwe Hawkeye, het personage van Jeremy Renner, bekend van de films, hangt zijn pijl en boog aan de wilgen. Hij draagt het stokje over aan Kate Bishop, een populair personage in de Marvel comic serie “Hawkeye” die ook een lid wordt van de Young Avnegers (wie weet wordt dat ook ooit een film?). Kate wordt gespeeld door Hailee Steinfeld (bekend van o.a. Bumblebee en Pitch Perfect 2).

She-Hulk

she-hulk serie disney plus

Disney+ hadden ze beter Marvel+ kunnen noemen aangezien het gros van de nieuwe series op de streamingdienst uit de stal van Marvel komt (en ze ook nog eens hebben gezorgd dat populaire Marvel series op Netflix zijn gecancelled).
De Hulk kennen we natuurlijk allemaal, die krijgt vooralsnog geen eigen serie, maar wel zijn vrouwelijk evenbeeld “She-Hulk”. She-Hulk is Jennifer Walters, een getalenteerde advocate uit New York, en ook het nichtje van Bruce Banner (de Hulk). Dankzij een bloedtransfusie krijgt ze een deel van zijn krachten. Deze krachten komen als advocaat soms handig van pas, ze kan zo een ‘bovenmenselijke wet’ uit te oefenen. Ook leuk, soms breekt ze de vierde wand, net als Deadpool, en praat ze even met haar lezers (of straks kijkers). We moeten waarschijnlijk nog tot 2022 op een serie van She-Hulk.

Ms. Marvel

ms marvel serie

Nog een vrouwelijke superheld die een eigen serie krijgt op Disney+, namelijk Ms. Marvel, niet te verwarren met Captain Marvel. De echte naam van Ms. Marvel is Kamala Kahn, ze is nog slechts een tiener maar gebruikt haar krachten om van vorm en grootte te veranderen om misdaad aan te pakken. En dat alles terwijl ze een gewoon leven probeert te leven als jonge Amerikaanse moslima.

Falcon and The Winter Soldier

We blijven nog even in het Marvel universum. Falcon en The Winter Soldier zijn waarschijnlijk de meest trouwe bontgenoten van Captain America. Maar na de evenementen van Endgame ***spoiler alert***, waarbij Steve Rogers besluit zijn schild in te leveren en is het de vraag wat er gebeurt met deze twee superhelden.
Zowel Anthony Mackie en Sebastian Stan zijn van de partij om hun rol uit de film weer op te pakken.

What If … ?

what if

Vraag jij je nou ook altijd af wat als.. Dan is dit de serie voor jou. Alle momenten dat jij wippend op je stoel zat en heel hard ‘doe het niet’ riep worden herschreven en helaas waarschijnlijk ook heel veel momenten waar je wel blij mee was. Aangezien dit een serie op Disney+ vinden de momenten die herschreven worden uiteraard plaats in het Marvel Universum. Wat zou er bijvoorbeeld gebeurd zijn als Peggy Carter het “super soldier serum” had ontvangen, en er dus geen “Captain America” was maar een “Captain Carter”. Even voor de duidelijkheid, het gaat hier om een animatieserie.

Lady and the Tramp

We laten de Marvel series even voor wat het is, want Disney+ biedt meer. Zo zal de live-action remake van Lady and the Tram direct op 12 november te zien zijn. Het verhaal kennen we allemaal, Lady is een Amerikaanse cocker-spaniël uit de hogere middenklasse en Tramp is een zwerfhond. Een onmogelijk liefde, of toch niet? De iconische spaghetti kus scene zal er ongetwijfeld weer inzitten.

Monsters at Work

Monsters at Work
Walt Disney

Naast Marvel is ook Pixar van Disney. Vrijwel alle Pixar films zullen dus beschikbaar zijn op Disney+ en er is ook bekend gemaakt dat er een serie komt met de naam “Monsters at Work“. Uiteraard met de karakters uit de populaire Monsters Inc. film.
Verder komt er ook een “Toy Story 4. Forky Asks a Question” waarin Forky uit Toy Story 4 vragen beantwoord als “Wat is kaas?” en “Wat is liefde?”.

Je kunt Disney+ via deze link 7 dagen gratis uitproberen om te kijken of het iets voor jou is!

Meer Films & Series om naar uit te kijken in 2020