The King of Rock and Roll, Elvis Presley, is al een tijd geleden overleden. Althans, wanneer je de complottheorieën niet gelooft. Waar geen twijfel over is: zijn muziek leeft nog altijd voort. Velen wagen zich eraan om een nummer van Elvis te vertolken. Soms met succes, dat blijkt uit het onderstaande lijstje. Laten we een kijkje nemen in de wereld van de Elvis-covers.

10. Norah Jones – Love Me Tender

Het is altijd even wennen: een vrouwelijke stem bij een nummer van Elvis, maar dat betekent niet dat het niet mooi kan zijn. De inleving van de Amerikaanse Jazzzangeres Norah Jones is goed te horen in haar versie van Love Me Tender.

9. Ed Sheeran – Can’t Help Falling In Love

Tijdens het Elvis All Star Tribute 2019 kwamen verschillende artiesten samen om de liedjes van Elvis ten gehore te brengen. Een daarvan was Ed Sheeran. De Britse singer-songwriter heeft al meerdere hits op zijn naam staan en laat ook zien dat hij goed kan coveren.

8. Ярослав Карпук – Can’t Help Falling In Love

In de Oekraïense versie van The Voice Kids, liet deze jongen zien over een exceptioneel stemgeluid te beschikken. De juryleden dachten daar hetzelfde over en draaiden stuk voor stuk om.

7. Benedikt Köstler – Always On My Mind

Ook onze oosterburen kennen het TV-format The Voice. Hij taste in het zevende seizoen net naast de winst, maar werd wel de runner-up. Zijn lage tonen blijven je nog wel even bij.

6. Cheap Trick – Don’t Be Cruel

Cheap Trick heeft iets meer rock toegevoegd aan Don’t Be Cruel en dat klinkt helemaal niet verkeerd! De band heeft met deze versie nog een nummer 4 hit gescoord. Aan het eind van de videoclip kon de drummer het niet laten even ten tonele te verschijnen in een typisch Elvis kostuum.

5. Adam Lambert – Blue Suede Shoes

Net als Ed Sheeran was ook Adam Lambert aanwezig bij het Elvis All Star Tribute. Hij koos voor het nummer Blue Suede Shoes en had hiermee misschien wel de beste optreden van de avond op zijn naam staan. Het swingt in ieder geval lekker!

4. Danny Vera – In the Ghetto

Onze eigen Danny Vera kreeg in 2018 de hele studio van RTL Late Night stil toen hij aan tafel In The Ghetto zong. Hij is nu bezig met een nieuw album waar ook enkele covers op staan. In The Ghetto is hier een van.

3. ZZ Top – Viva Las Vegas

De haarlak van Elvis hebben deze mannen overgeslagen, maar ZZ Top wist wel indruk te maken door Viva Las Vegas te coveren. Het zal niet bij iedere Elvis-fan in de smaak vallen. De fans van ZZ Top waren in ieder geval lovend.

2. David Thibault – Heartbreak Hotel

In seizoen 4 van The Voice: la plus belle voix, zong de jonge David Thibault tijdens zijn auditie Blue Suede Shoes. Verrassend was wel dat er maar een jurylid omdraaide. Hij haalde echter wel de finale en reisde in de jaren erna de wereld rond met zijn imitaties. Hij heeft ook een paar videoclips opgenomen, bijvoorbeeld Heartbreak Hotel.

1. Paul McCartney – That’s All Right Mama

En dan zijn we alweer bij nummer 1 aanbeland: Paul McCartney. Een waar eerbetoon van een muzikale held aan een andere. Dat kan toch alleen maar worden gewaardeerd?

Bekijk ook onze Top 10 Elvis Presley liedjes.

Dit artikel is geschreven door Jitse de Graaf, student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.