Het filmjaar 2013 is nog volop bezig, maar het is altijd leuk om te kijken welke Hollywood films er in het verschiet liggen. Naar de volgende films kijken wij het meest uit in 2014. Gesorteerd op datum wanneer ze in Nederland in de bioscopen draaien.

The Wolf of Wall Street (9 Januari)

the Wolf of Wall Street

Gebaseerd op het gelijknamige boek geschreven door beurshandelaar Jordan Beltfort. Hij vertelt over zijn gigantische successen, en het glorieuze leven dat er bij hoort. Maar het kan ook zomaar weer ophouden. Leonardo DiCaprio speelt de Wolf van Wall Street.

Seventh Son (17 Januari)

Seventh Son

Seventh Son is een fantasiefilm, een soort van Ridder verus Heksen. Of eigenlijk de “Spooks” tegen de Heksen. Een belangrijke heks is eeuwen geleden gevangen gezet door een Spook, maar is nu ontsnapt en zint op wraak. De Spook is te oud om zelf te vechten, en zoekt een opvolger, de ‘seventh son’.

Jack Ryan Shadow Recruit (17 Januari)

Jack Ryan Shadow Recruit

Chris Pine, bekend van Star Trek, mag na Alec Baldwin, Harrisson Ford en Ben affleck nu de rol van Tom Clancy’s CIA analyst Jack Ryan gaan spelen. Hij komt achter een Russisch plot om de Amerikaanse economie te laten crashen door een terroristische aanval.

I, Frankenstein (30 Januari)

i-frankenstein

Frankenstein is terug in de bioscopen in 2014, maar anders dan we hem kennen. 200 jaar nadat “Adam” gecreëerd is loopt hij nog steeds rond op aarde en raakt verzeild in een eeuwenoude oorlog tussen twee onsterfelijke clans. Van de makers van de Underworld films, verwacht dus veel actie!

That Awkward Moment (31 Januari)

That Awkward Moment

Een comedyfilm over drie mannen die allen op dat punt beland zijn in hun relatie: “hoe nu verder”. Wat misschien helpt en al flink wordt uitgebuit in de reclames is dat ‘mooi boy’ Zac Effron naakt te zien is in de film.

Sabotage (6 Februari)

Sabotage
Arnold Schwarzenegger is terug als acteur, en dat zullen we de komende jaren weten ook. In “Sabotage” is hij onderdeel van een groep DEA agenten. Nadat ze een belangrijke ‘safe house’ van een drugskartel hebben binnengevallen leggen de leden van de groep één voor één het loodje.

The Monuments Men (7 februari)

The-Monuments-Men

Monuments Men is een oorlogsfilm geregisseerd door George Clooney. Met een bijzonder peloton gaan ze belangrijke kunst en momumenten in de tweede Wereldoorlog redden voordat ze door de nazi’s worden vernietigd. Met de sterrencast George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville, en Cate Blanchett.

The Lego Movie (12 Februari)

lego film

Een LEGO film? Jep! En de trailer is nog leuk ook!

RoboCop (13 Februari)

RoboCop

We leven in een tijd dat iedere oude film opnieuw wordt gemaakt, zo ook RoboCop. Net als in het origineel wordt ook hier politieagent Alex Murphy na een bijna fataal ongeluk omgetoverd in half mens, half robot.

The Maze Runner (13 Februari)

The Maze Runner

Het boek The Maze Runner noemden we al eerder in het lijstjes, boeken als de Hongerspelen, en net als de Hongerspelen wordt nu ook dit boek verfilmd. Thomas wordt wakker in een complex en steeds veranderd doolhof. Samen met een groep andere jongens moeten ze een werkende samenleving creëren om zo een uitweg te vinden uit het doolhof.

Vampire Academy (13 Februari)

vampire academy

Voor mensen die nog steeds treuren om het einde van de Twilight films, vanaf dit jaar kun je kijken naar Vampire Academy, ook zo’n populaire vampieren boekenreeks.

Pompeii (20 Februari)

Pompeii

Ok, een film van Pual W.S. Anderson hoor je natuurlijk helemaal niet naar uit te zien, maar wie weet is het wat, deze verdraaiing van de geschiedenis van Pompeii.

Non-Stop (27 Gebruari)

non stop

Altijd leuk, Liam Neeson in de rol van actieheld. In de actiethriller Non-Stop speelt hij een air marshall op een vlucht waar het volledig uit de hand loopt.

The Grand Budapest Hotel (7 maart)

Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest Hotel is de nieuwe film van Wes Anderson die vorige jaar veel succes had met zjjn Moonrise Kingdom. Deze film draait om de avonturen van Gustave H, een legendarische conciërge in een beroemd Europees hotel en Zero Moustafa, de loopjongen die zijn beste vriend wordt. Natuurlijk vol met gekke typetjes, en Andersons vrienden Bill Murray en Owen Wilson.

300: Rise of an Empire (6 Maart)

300 Rise of an Empire

300: Rise of an Empire zal zich afspelen voor “300” uit 2007. De film vertelt het verhaal van Xerxes en hoe hij de “Goddelijke Koning” werd. Uiteraard weer in dezelfde stilistische stijl als de eerste film.

Need for Speed (13 Maart)

Need for Speed

The Fast & Furious films krijgen concurrentie. Er wordt een film gemaakt van de populaire gamereeks Need for Speed.

Divergent (20 Maart)

divergent film

Liefhebbers van The Hunger Games en andere ‘Young Adult’ boeken opgelet. In 2014 wordt het boek Divergent van Veronica Roth verfilmd. Het verhaal speelt zich af in de toekomst waar de maatschappij is verdeeld in vijf groepen. Tot welke groep je behoort wordt bepaald aan karakter, je bent: dapper, intelligent, eerlijk, vredig of onbaatzuchtig. Het zestien jarige meisje Beatrice Prior wil niet langer in deze maatschappij leven en besluit zich aan te sluiten bij de rebellen.

Captain America: The Winter Soldier (3 April)

Captain America The Winter Soldier

Weer een film uit het “Avengers” universum. Naast Captain America zijn ook Black Widow (Scarlett Johansson) en Nicky Fury (Samuel L. Jackson) weer van de partij. In de nieuwe wereld moet Captain America het opnemen tegen een dreiging uit het hem zo bekende Sovjet tijdperk, “The Winter Soldier”.

Noah (12 April)

Noah

Noah is de nieuwe film van Darren Aronofsky, regisseur van onder andere Requiem for a Dream, The Wrestler en Black Swan. Aronofsky beschrijft de films zelf als volgt: “a man who loves Earth and all of its animal inhabitants but has become disillusioned with the way humans have treated their planet”. Russel Crowe speelt de hoofdrol en wordt bijgestaan door Emma Watson, Jennifer Connelly en Anothony Hopkings.

Muppets Most Wanted (16 April)

Muppets Most Wanted

Ook de vriendelijke Muppets zijn er weer bij in 2014.

The Amazing Spider-Man 2 (24 April)

Amazing Spider-Man 2

De “reboot” van Spider-Man uit 2012 met nu Andrew Garfield als Peter Parker was een groot succes. In 2014 draait deel twee in de bioscopen. Nu de Amazing Spider-Man is geïntroduceerd in deel één kunnen ze in deel twee een echt goed verhaal vertellen.

Transcendence (24 April)

In Transcendence upload Computer wetenschapper Evelyn Caster het brein van haar man in een computer nadat deze is vermoord door terroristen. Ze proberen een wereld te creëren waarin computers het brein van de mens kunnen overnemen. Met Johnny Depp, Rebecca Hall, en Morgan Freeman.

Neighbors (9 Mei)

Neighbors

Natuurlijk komen er ook weer een aantal lekker foute komedies uit in 2014. Onder andere “Neighbors”, waar een koppel dat net papa en mama is geworden te maken krijgt met nieuwe buren, een studentenvereniging!

Godzilla (15 Mei)

godzilla

Origineel is het niet, weer een Godzilla film, maar met de huidige CGI en 3D mogelijkheden willen wij het monster toch wel weer eens zien.

The Equalizer (29 Mei)

The Equalizer (2014)

The Equalizer is gebaseerd op de gelijknamige serie van eind jaren ’80. Denzel Washington speelt een oud CIA agent die nu werkt als private detective. In de krant zet hij de simpele advertentie: “Got a problem? Odds against you? Call the Equalizer”

A Million Ways to Die in the West (29 Mei)

A Million Ways to Die in the West

We zijn vooral benieuwd naar A Million Ways to Die in the West door de regisseur, namelijk Seth MacFarlane, de man van Family Guy en TED.

Edge of Tomorrow (29 mei)

edge of tomorrow

Tom Cruise speelt in de futuristische film Edge of Tomorrow een soldaat die vecht en een oorlog tegen de aliens. Tijdens zijn laatste dag op het slagveld komt hij in een time-loop. Ieder dag moet hij weer de slag vechten, en iedere dag wordt hij ook beter. Eerder bekend onder de naam “All You Need Is Kill”.

22 Jump Street (5 Juni)

22 Jump Street

21 Jump Street was een van de grote verassingen van 2012, of het slim is om een sequal te maken, dat is natuurlijk de grote vraag …

Transformers: Age of Extinction (26 juni)

Transformers Age of Extinction

En in dezelfde maand komt nog een film uit van Michael Bay, het vierde deel van Transformers. Shia LaBeouf doet niet meer mee, Mark Wahlberg heeft nu de hoofdrol. Natuurlijk is er ook weer een mooie actrice van de partij, deze keer is dat Nicola Peltz.

Teenage Mutant Ninja Turtles (10 juli)

Ninja Turtles

Ook de Teenage Mutant Ninja Turtles zijn weer terug van weggeweest. Michael Bay regisseert de film, en Megan Fox heeft een van de hoofdrollen. Verwacht dus veel explosies, achtervolgingen en korte rokjes.

Fast & Furious 7 (10 Juli)

Fast & Furious 7

Ook Dominic Torreto en zijn crew zijn weer van de partij in 2014.

X-Men: Days of Future Past (17 Juli)

Days of Future Past

De Jonge X-mannen die we leerden kennen in 2011 in de film X-Men: First Class gaan het in 2014 ook weer opnemen tegen het kwaad. James McAvoy, Michael Fassbender en Jennifer Lawrence die sinds deel één alleen maar populairder zijn geworden zijn ook bij deel twee weer van de partij.

Dawn of the Planet of the Apes (18 juli)

Dawn of the Planet of the Apes

Rise of the Planet of the Apes uit 2011 was een verrassend goede film, dus dan komt er natuurlijk een vervolg. Nieuwe regisseur, nieuwe acteurs, alleen aap Caesar is weer van de partij. Of de film net zo goed wordt?

Maleficent (24 Juli)

Maleficent

Het sprookje van Doornroosje, maar dan vertelt vanuit de ogen van de slechte heks Malafide, gespeeld door Angelina Jolie.

Hercules: The Thracian Wars (31 Juli)

Hercules The Thracian Wars

De meeste grote blockbusters in 2014 zijn sequals, reboots, prequels, etc. Hercules: The Thracian Wars is een uitzondering. Dwayne Johnson speelt Hercules in deze verfilming van de gelijknamige comic van Steve Moore.

Hercules: The Legend Begins (31 juli)

hercules legend begins

Wat wel heel bijzonder is, is dat op dezelfde dag nog een Hercules film in première gaat. Hier is het Kellen Lutz (Twilight) die de rol van Hercules op zich neemt.

Jupiter Ascending (24 juli)

Jupiter Ascending

Sci-fi film met onder andere Channing Tatum en Mila Kunis. De mensen leven in een universum waar ze onder aan de evolutionaire ladder staan. Een jonge vrouw (Mila Kunis) is ter dood veroordeeld door de “Queen of the Universe” omdat haar bestaan het einde van de Koningin kan betekenen.

50 Shades of Grey (1 Augustus)

50 shades of grey film

In 2014 moet het gaan gebeuren, een verfilming van de populaire erotische boekenreeks Fifty Shades of Grey. Wie Christian Grey en Anastasia Steel gaan spelen is op dit moment nog niet bekend.

The Expendables 3 (14 Augustus)

The Expendables 3

Ze zijn allemaal weer van de partij, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jason Statham, Dolph Lundgren, Steven Seagal, Jet Li, en nu ook Jackie Chan, Wesley Snipes, Nicolas Cage en Milla Jovovich. Het actiespektakel van 2014!

Guardians Of The Galaxy (14 Augustus)

Guardians Of The Galaxy

Marvel gaat proberen een nog dominantere positie in de bioscopen te veroveren, naast de Avengers, Spider-Man en X-Men introduceren ze dit jaar de Guardians of the Galaxy. Chris Pratt, Zoe Saldana en Michael Rooker spelen de hoofdrollen.

Sin City: A Dame to Kill For (22 Augustus)

Sin City A Dame to Kill For

Eindelijk het langverwachte vervolg op Sin City uit 2007. Veel van de acteurs uit de eerste film zien we weer terug aangevuld met o.a. Joseph Gordon-Levitt en Eva Green.

Big Eyes (28 Augustus)

Big Eyes

Big Eyes is de nieuwe film van Tim Burton. Walter Kean was een beroemd artiest in de jaren ’50 die schilderijen maakte van kinderen met grote ogen. Hij wist ze goed in markt te zetten. Maar eigenlijk maakte Walter de schilderijen niet, dat deed zijn vrouw Margaret, hij zette slechts zijn handtekening erop. Hoofdrollen zijn voor Christoph Waltz en Amy Adams.

Gone Girl (3 Oktober)

Gone Girl

Het boek Gone Girl, of in het Nederlands, Verloren vrouw, was in 2012 wereldwijd een groot succes. Het verhaal gaat over het moeilijke huwelijk tussen Nick en Amy. Op een dag verdwijnt Amy, en Nick is de hoofdverdachte. Er is veel bewijs tegen hem, maar Nick blijft volhouden dat hij onschuldig is. Het verhaal wordt om beurten verteld vanuit de ogen van Nick en Amy, en zo ontstaat er een spannende wereld waarin je niemand meer kan vertrouwen. David Fincher, bekend van Se7en en The Social Network, regisseert en Ben Affleck speelt NIck.

Interstellar (6 November)

Interstellar

Een film van Christopher Nolan, daar moet je altijd enthousiast over zijn. In 2014 komt hij met Interstellar, een film over de theorieën van natuurkundige Kip Thorne over zwaartekrachtvelden, wormgaten en nog meer hypotheses die Albert Einstein nooit heeft kunnen bewijzen.

Fury (13 November)

Fury 2014

Veel is er nog niet bekend over de oorlogsfilm Fury. Een groep Amerikanen in Nazi Duitsland moeten tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog een dappere missie uitvoeren. Onder andere met Brad Pitt, Shia La Beouf en Micheal Peña.

The Hunger Games: Mockingjay Part I (24 November)

The Hunger Games Mockingjay Part I

In 2013 draait eerst nog Catching Fire in de bioscopen. En zoals dat tegenwoordig gaat met succesvolle boekverfilmingen, het laatste deel wordt (helaas) in tweeën gesplitst.

The Secret Service (20 November)

the secret service

Als de man verantwoordelijk voor de Kick-Ass films en de laatste X-Men films een film maakt, dan zijn wij benieuwd! Ook The Secret Service is gebaseerd op een comic van Mark Miller. De hoofdrol is voor Samuel L. Jackson en het schijnt dat David Beckham, Taylor Swift, Lady Gaga en Adele meespelen.

The Hobbit Part 3: Daarheen en weer terug (17 December)

The Hobbit Part 3

De film die nooit een trilogie had moeten zijn, maar nadat je deel één en twee hebt gekeken, wil je natuurlijk deel drie niet missen.

Tomorrowland (18 December)

Tomorrowland

Veel is er nog niet bekend over de Disney film Tomorrowland. George Clooney speelt de hoofdrol, en de plot is als volgt: Bound by a shared destiny, a bright, optimistic teen bursting with scientific curiosity and a former boy-genius inventor jaded by disillusionment embark on a danger-filled mission to unearth the secrets of an enigmatic place somewhere in time and space that exists in their collective memory as “Tomorrowland.”

Into the Woods (25 December)

into the woods

Natuurlijk komt Disney met een aantal grote films rond kerst, een daarvan is Into the Woods met sterren als Johny Depp, Emily Blunt en Meryl Streep. Een heks wil een aantal karakters uit beroemde sprookjes, onder andere Roodkapje en Assepoester, een lesje leren. Gebaseerd op de Broadway Musical.