Eerder al maakten we een lijstje van de grootste clichés in Romantische Komedies, maar is een ander filmgenre dat er ook wat van kan, de Horrorfilm:

Sex = DOOD!

Horrorfilm cliché nummer één: “virgins live, sluts die”. Als je sex hebt (als vrouw dan) ga je dood. De overlevende is het nette meisje dat nog maagd is. Overigens geldt hetzelfde voor drugs en alcohol. Niet doen! (Het is natuurlijk wel belangrijk voor de naaktscenes)

Auto start nooit

auto start niet

Het begint met het niet kunnen vinden van de autosleutels. Wanner dit, met trillende handjes, uiteindelijk toch is gelukt, tja, dan start die verdomde auto natuurlijk niet. En dat terwijl de ‘killer’ je al bijna heeft ingehaald!

Geen signaal

telefoon doet het niet

Hetzelfde geldt voor mobieltjes, als je ze echt nodig hebt, dan heb je nooit bereik!

Kinderen zijn Creepy

kinderen creepy

Kinderen in horrorfilm zijn echt nooit te vertrouwen!

Gek Geluid

hoorde je dat

In vele horror films zit de volgende lijn: “Did you hear that?”. En wat doe je als je een verdacht geluid hoort? Dan ga je natuurlijk in je eentje, met een klein zaklampje (want de elektriciteit doet het niet) kijken.

Hij staat achter je

achter je

Het slachtoffer sluipt achteruit, weg van de killer. Raad is waar de killer staat …

Vrouwen kunnen niet rennen

vrouwen kunnen niet rennen

Het lijkt wel of vrouwen in horrorfilm niet kunnen rennen zonder steeds te vallen. Soms komt het door de hoge hakken, de andere keer struikelen ze over een takje, maar meestal lijken ze gewoon last te hebben van zwaartekracht. Er is een rede voor natuurlijk, als vrouwen wel zouden kunnen rennen zouden de langzame logge killers ze natuurlijk nooit kunnen pakken. En de ‘kill count’, dat telt natuurlijk bij horrorfilms!

De verlaten hut in het bos

hut in het bos

Even weg van de drukke wereld, met een groepje naar verlaten huisje in het bos. Nooit een goed plan! Kans op overleving is ongeveer 10%

Groep opsplitsen

opspliten

De slachtoffers in de horror films hebben waarschijnlijk te vaak naar “Scooby Doo” gekeken. Daarin leren ze dat opsplitsen van de groep leidt tot de oplossing van het mysterie. In horror films daarentegen is het NOOIT slim om de groep te verlaten!

Moordenaar is nooit echt dood

nooit dood

Hoe de killer ook wordt vermoord, hij vind altijd wel weer een manier op tot leven te komen. Je kan hem onder in een meer vastbinden (Jason), in een grote ventilator gooien (Chucky) of alle zielen die hij heeft geconsumeerd uit zijn lichaam laten knallen en hem mee laten slepen naar de Hell (Freddy). Maakt niet uit, hij komt altijd zonder krasje weer terug!