Of je nu van wilde ritjes in een achtbaan houdt, of liever een tochtje maakt in een echte kinderattractie: een attractiepark is voor iedereen leuk. Wanneer je in Nederland een dagje op stap wilt, heb je meer dan genoeg keuze. Door het hele land zijn verschillende attractieparken te vinden, maar welke is nou het populairste? Je leest het in de top 10 populairste attractieparken van Nederland.

Door Corona is het moeilijk om te vergelijken tussen de attractieparken, daarom hebben de bezoekersaantallen van 2019 aangehouden. Houd er door corona ook rekening mee dat je van te voeren naar de corona teststraat moet op de testen op corona.

10. Familiepark Drievliet (350.000 bezoekers)

Drievliet
Michiel1972/wikimedia commons

Familiepark Drievliet is een attractiepark in Rijswijk, dat al sinds het jaar 1951 open is. Wat begon als een kleine speeltuin is nu een groot familiepark. Wanneer je met het hele gezin op pad wilt gaan, is Drievliet een goede keuze. Dit attractiepark heeft namelijk genoeg attracties die ook geschikt zijn voor de allerkleinsten. Natuurlijk zijn er ook voldoende achtbanen voor de mensen die het liefste het avontuur opzoeken. Daarnaast worden er ook verschillende shows opgevoerd in het park.

9. Plaswijckpark (426.000 bezoekers)

plawijckpark

In Rotterdam vind je Plaswijckpark: een groot familiepark dat eigenlijk een uitgebreide speeltuin is. Kinderen hebben hier alle kans om ongestoord te klimmen en te klauteren. Er zijn genoeg attracties zoals schommels en grote klimtoestellen, maar het park heeft ook nog meer te bieden. Zo heb je hier mooie wandeltuinen waar je rustig doorheen kunt struinen. Ook zijn er leuke dieren te vinden in Plaswijckpark, zoals apen en roofdieren. Er is dus voor iedereen wat te beleven in dit Rotterdamse attractiepark.

8. Julianatoren (450.000 bezoekers)

Julianatoren

Voor kinderen van twee tot twaalf jaar is Julianatoren het perfecte attractiepark. Je kunt dit park vinden in Apeldoorn. Het is gevuld met talloze kinderattracties die geschikt zijn voor de allerkleinsten. Rustige ritjes langs sprookjesfiguren of een spannend tochtje in de kinderachtbaan: het kan allemaal. Natuurlijk mogen grote speeltoestellen ook niet ontbreken aan een kinderpretpark. Tijdens een bezoek aan Julianatoren kan je bovendien Jul en Julia ontmoeten: de twee mascottes van het park.

7. Avonturenpark Hellendoorn (465.600 bezoekers)

Hellendoorn

Ook Avonturenpark Hellendoorn is een attractiepark voor het hele gezin. Zoek verkoeling in de wild waterbaan of de raftingboot. Heb je juist zin in iets meer snelheid? Dan zijn er ook verschillende (kinder)achtbanen in het park te vinden. Voor volwassenen en oudere kinderen is er genoeg spannends te beleven, terwijl er ook meerdere gezellige kinderattracties zijn voor de kleintjes. In de lente en zomer kan je hier ook terecht bij het grote slidepark. Hier glij je op hoge snelheid van talloze waterglijbanen af.

6. Attractiepark Toverland (682.000 bezoekers)

Toverland

Toverland is een magisch attractiepark in het Limburgse Sevenum. In 2001 begon dit attractiepark als een indoor speeltuin, maar inmiddels is Toverland ontzettend gegroeid. Het park is opgedeeld in verschillende werelden die allemaal weer iets unieks te bieden hebben. Je vindt hier spannende waterattracties, achtbanen en een echte bobslee. Natuurlijk is het indoor gebied van het park nog steeds een belangrijke attractie. Vooral de kleintjes kunnen hier genoeg vermaak vinden voor een onvergetelijke dag.

5. Madurodam (722.000 bezoekers)

Madurodam

Wanneer je iets wilt leren over Nederland, moet je bij Madurodam zijn. Dit pretpark is namelijk gevuld met miniatuurversies van de meest bekende Nederlandse bezienswaardigheden. Hier zie je een piepkleine versie van het binnenhof, maar is het ook mogelijk om een aantal andere attractieparken in het klein te zien. Tegenwoordig heeft Madurodam meer te bieden dan alleen een groot park vol met kleine beeldjes. Zo zijn er inmiddels een paar grotere attracties waar je middenin de Nederlandse geschiedenis duikt. Madurodam is dus een educatief dagje uit, maar dan wel op een leuke manier.

4. Walibi (858.000 bezoekers)

Walibi

Voor liefhebbers van achtbanen is Walibi misschien wel het beste pretpark. Dit park is namelijk gevuld met een aantal duizelingwekkende ritjes die alleen geschikt zijn voor mensen met een sterke maag. Zo raas je in de Goliath voorbij met een snelheid van maar liefst 106 kilometer per uur. Natuurlijk zijn er ook wat attracties die geschikt zijn voor minder grote durfals, zoals de Crazy River en de Splash Battle. Houd je van Halloween? Dan moet je ook bij Walibi zijn. Dit park organiseert namelijk ieder jaar speciale Fright Nights, waarbij acteurs je de stuipen op het lijf jagen.

Lees hier ook onze top 10 Walibi attracties

3. Attractiepark Slagharen (1 miljoen bezoekers)

Slagharen

Ook Attractiepark Slagharen is een goede keuze wanneer je graag met je hele familie naar een pretpark wilt. Dit park is namelijk gevuld met attracties voor jong en oud. Er zijn rustigere ritjes voor kinderen die niet van te veel spanning houden, maar er zijn ook wilde attracties die alleen geschikt zijn voor de grootste waaghalzen. Daarnaast kan je ook bij dit park terecht voor shows en parades. Er zijn altijd verschillende voorstellingen die je kunt bezoeken die leuk zijn voor de hele familie. De mascottes van het park zijn ook te ontmoeten: Randy en Rosie.

2. Attractiepark Duinrell (1.4 miljoen bezoekers)

Duinrell

Duinrell in Wassenaar ligt middenin de duinen en is dus een pretpark waar je volop van de natuur geniet. Grote attracties zoals de Mad Mill en de Falcon zijn hier populair, maar kinderattracties zijn er ook. Zo bekijken ze een aantal sprookjes in het knusse Wonderland of laten ze zich vermaken tijdens de Kwakus Kwebbel Show. Een van de hoogtepunten van dit attractiepark is nog altijd het Tikibad. Dit grote zwembad staat bekend om al zijn glijbanen. Laat je meevoeren door de Lazy River of breng je tijd door in het waterpark voor kinderen.

1. De Efteling (5.2 miljoen bezoekers)

Efteling

De Efteling is een internationaal fenomeen als het om attractieparken gaat. Niet gek dus dat dit park op nummer één van dit lijstje staat. Jong en oud dromen weg tijdens een tochtje door het sprookjesbos, terwijl attracties zoals Baron 1898 en de Python ook op je wachten. In dit park bezoek je allerlei verschillende werelden. Het ene moment vlieg je langs de elfjes in Droomvlucht, terwijl je het volgende moment een tocht door de wereld maakt in Carnaval Festival. Hoe dan ook: Efteling is een betoverend pretpark waar de hele familie van geniet.

Lees ook onze top 10 Efteling attracties

Nog zo’n leuk uitje is de dierentuin! Bekijk hier de 10 populairste dierenparken in Nederland.
En lees ook eens de top 10 van grootste pretparken in de wereld, en grootste pretparken in Europa, de leukste pretparken in Duitsland en de leukste pretparken in België als je iets verder van huis plezier wilt maken.